Ziarul Unirea

Tamas Bogya și Radu Milea, sportivi legitimați la CS Unirea Alba Iulia, pe podium la competiții internaționale

Începutul de an competiţional se dovedeşte de bun augur pentru sportivii secţiei de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia.

La finalul săptămânii trecute, în localitatea Kiskoros din Ungaria, s-a desfăşurat competiţia internaţională de orientare JUNIPER OPEN, la startul căreia s-au aflat peste 600 de sportivi din 8 ţări.

ELIT

Sportivul Tamas Bogya a concurat la principala categorie de seniori, M21A, unde a urcat pe a doua treaptă a podiumului de premiere, după sportivul Štěpán Zimmermann din Cehia, câştigătorul competiţiei, dar înaintea lui Michal Krajčík din Slovacia, sportivul clasat pe locul 3.

Obiectivele sportive majore pentru 2018, atât pentru Tamas Bogya cât şi pentru Ionuţ Zincă (aflat momentan la pregătire în Spania) sunt participarea la Campionatele Europene de Seniori din Elveţia, în luna mai şi la Campionatele Mondiale de Seniori care se vor desfăşura în luna august în Letonia.

Un alt sportiv al secţiei Radu Milea a triumfat în prima competiţie din 2018 la care a luat startul. După două luni de cantonament in Kenya (decembrie şi ianuarie), Radu şi-a continuat pregătirea in Portugalia, la Monte Gordo.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Duminică, 18 februarie, în localitatea Santa Iria din Portugalia, s-a desfăşurat competiţia „Il Trail Ribeira de Limas”, Radu încheind victorios cei 25 de kilometri, cât a măsurat traseul cursei.

Unul dintre principalele obiective in 2018 pentru Radu Milea este Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan( Trail World Champion on Long distance), care se va desfasura in Spania in perioada 10-13 mai.

”După pregătirea intensă din sezonul rece avem ocazia să ne bucurăm de primele rezultate deosebite obținute în acest an de secția de orientare. Pentru toți sportivii noștri urmează o primăvară importantă, cu multe concursuri și mari așteptări”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan. 

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, într-un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs in cel mai scurt timp.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alexandru Buda (CSȘ Alba Iulia) – medalie de bronz, la Cupa României de înot

Înotătorul Alexandru Buda (CSȘ Blaj) a obținut o medalie de bronz la Cupa României, concurs pentru juniori, tineret și seniori,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro