Rămâi conectat

Ştirea zilei

Talibanii cugireni – Gheza, Românu, Chiaburu și Badea, urmăriţi la nivel internaţional, au fost prinşi de poliţişti

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupare batausi CugirVineri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii din Cugir şi sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Arad, i-au depistat şi reţinut, pe raza municipiului Arad, pe 4 dintre membrii grupării „Talibanii” din Cugir, care se sustrăgeau executării mandatelor de arestare preventivă.

Astfel, poliţiştii au reușit reţinerea lui Bacrău Dorin – Florin, de 31 de ani, Badea Ciprian Constantin, de 29 de ani, Chiaburu Florin – Sebastian, de 28 de ani şi Lascu Gheorghe, de 27 de ani, toţi din Cugir, pe numele cărora, la data de 22.08.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a emis mandate de arestare preventivă  pentru o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiuni de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav.

Pedepsele pe fond, stabilite de Tribunalul Alba pentru cei patru inculpați:

Bacrău Dorin Florin zis Gheza – 11 ani,

Chiaburu Florin Sebastian – 11 ani,

Badea Alexandru Marin – 10 ani

Lascu Gheorghe zis Românu – 10 ani şi 6 luni.

Cei 4 inculpaţi erau urmăriţi la nivel naţional, din data de 22 august 2013 şi la nivel internaţional din data de 3 octombrie 2013.

În baza mandatelor de arestare preventivă, cei 4 inculpaţi au fost  introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În dosarul „Talibanilor din Cugir”, un număr de 28 de inculpaţi sunt acuzaţi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Este una dintre cele mai mari grupări criminale destructurate de poliţişti şi procurori în ultimii ani, în Alba. Membrii grupării au fost implicaţi într-o bătaie ce avut loc în 25 aprilie 2011 la o discoteca Wake Up din Cugir. Doi oameni de ordine, din Orăştie, au fost bătuţi pentru că nu i-au lăsat pe unii dintre membrii grupării să intre în local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea