Rămâi conectat

Societate

Tabără pentru persoane cu dizabilităţi, la Cetea

Publicat

în

În prima jumătate a lunii august un grup de 13 beneficiari ai Centrului pentru Persoane cu Dizabilităţi „Sfântul Meletie” Alba Iulia au participat la o tabără socio-educativă organizată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, la Cetea, lângă Băile Romane. Organizatorii, Gabriela Bodea, asistent social, şi Mirela Şerban, kinetoterapeut, de la Centrul Pilot pentru persoane cu dizabilităţi „Sfântul Meletie” Alba Iulia au pregătit un program ce a cuprins jocuri de autocunoaştere şi de comunicare interpersonală creştină, discuţii pe diverse teme de morală şi etică socială, drumeţii şi foc de tabără.
Călătorind în grup, luând masa împreună în mijlocul naturii, interacţionând permanent unuii cu alţii, participanţii la această tabără au avut ocazia să îşi educe capacitatea de autoorganizare, de a pune accent pe responsabilitatea în colectiv şi de a forma nuclee de solidaritate cu problemele grupului. Această acţiune a urmărit, de asemenea, dezvoltarea de relaţii de prietenie solide, participanţii fiind puşi în situaţia de a se ajuta reciproc, de a se susţine unul pe celălat mai mult decât în cadrul altor activităţi, urmărindu-se coeziunea emoţională şi socială în vederea legării de prietenii durabile şi a păstrării lor pe timp îndelungat. Tabăra pentru persoane cu dizabilităţi s-a desfăşurat cu sprijinul efectiv al Centrului Misionar pentru Tineret Cetea, coordonat de părintele Dan Nicolae, şi cu al partenerilor Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia: Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.
În cadrul festiv al sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, beneficiarii Centrului Sf. Meletie au sărbătorit onomasticile tuturor celor care poartă numele Maicii Domnului: Maria, Marin, Mariana, Marian etc. Centrul pentru persoane cu dizabilitaţi „Sf Meletie” Alba Iulia, cu sediul în str. Bogdan P. Haşdeu, nr. 15 A, funcţionează în parteneriet cu DGASPC Alba şi SPAS din cadrul Primăriei Alba Iulia. Oferă gratuit servicii de recuperare kinetoterapeutică, socializare, consiliere psihologică, informare şi orientare profesională pentru 20 de persoane cu dizabilităţi, tineri şi adulţi cu vârstă cuprinsă între 18 şi 65 ani. (I.H.)

Publicitate

Sănătatea și natură

„TEIUȘ BIKE – Împreună în natură”: Eveniment organizat de primăria Teiuș. PROGRAM și condiții de participare

Publicat

în

„TEIUȘ BIKE – Împreună în natură” : eveniment organizat de primăria Teiuș. PROGRAM și condiții de participare

Primăria orașului Teiuș organizează în data de 20 august 2021, începând cu ora 8:00, evenimentul „TEIUȘ BIKE – Împreună în natură”, ediția I.

La concursul organizat , poate participa orice persoană din Teiuș, cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, care se înscrie în cerințele regulamentului de concurs.

Electrica Furnizare Discount

Concursul se va desfășura pe grupe de vârstă, pe un traseu ce va cuprinde orașul Teiuș și satele aparținătoare, stabilit de organizatori, unul din principalele obiective ale concursului este de a pune în valoare, sloganul „Mișcarea înseamnă sănătate” și nu în ultimul rând să ne cunoaștem mai bine orașul nostru cu pitoreștile sale împrejurimi.

Înscrierea se face în perioada 19 iulie – 9 august 2021, la sediul Primăriei Teiuș, de luni până vineri, între orele 8 00 – 12 00 sau pe e-mail : [email protected] .

Prin excepție, în funcție de numărul de participanți, organizatorii vor da posibilitatea și la înscrierea concurenților în ziua competiției, cu 1 oră înaintea începerii startului, la Casa de Cultură a orașului Teiuș, locul începerii acțiunii.

Ordinea înscrierii va reprezenta și ordinea pe liniile de start, primii înscriși vor lua startul în primele linii!
La înscriere, participantul va prezenta actul de identitate și va completa o declarație pe propria răspundere, totodată cei care nu au împlinit 18 ani, pe lângă declaratia mai sus menționată, vor avea nevoie și de acordul scris al parintelui/ tutorelui, prin care acesta își dă consimțământul participării la competiție.

Pentru consultarea regulamentului, cât și alte detalii accesati : www.primariateius.ro, secțiunea news.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier între Vadu Moților și Lăzești: O șoferiță care nu purta centură, dusă la SPITAL, în urma impactului cu o altă mașină

Publicat

în

ACCIDENT rutier între Vadu Moților și Lăzești: O șoferiță care nu purta centură, dusă la SPITAL, în urma impactului cu o altă mașină

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de ieri, 29 iulie, pe drumul comunal Vadu Moților-Lăzești, în urma căruia o tânără a ajuns la spital.

Potrivit informațiilor date de cititorul ziarulunirea.ro, care a trimis pozele de la fața locului, tânăra șoferiță a încercat să „taie” o curbă, dar fără succes, întrucât a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula corespunzător.

În urma impactului, tânăra șoferiță a spart parbrizul cu capul, neavând pusă centura de siguranță.  La fața locului, a venit echipajul Smurd.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Reparații și lucrări de reconsolidare la podul de lemn din Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | Reparații și lucrări de reconsolidare la podul de lemn din Cetatea Alba Carolina

Podul de lemn din Cetatea Alba Carolina a intrat în reparații și lucrări de reconsolidare. În timp, intemperiile, dar și traficul pietonal și-au spus cuvântul, astfel a fost necesar ca structura de lemn să fie refăcută și reconsolidată pe alocuri.

Podul de lemn ce face legătura dintre Parcul Unirii și Catedrala Romano-Catolică este intens circulat, atât de albaiulieni, precum și de turiștii ce aleg să viziteze cetatea unde istoria trăiește.

Deși responsabilitatea dovedită de administrația municipală este de apreciat, unele „guri rele” spun că este inadmisibil ca această structură de lemn să fie supusă reconsolidării și lucrărilor de reparații pentru a doua oară în decursul unui singur an și, mai în glumă, mai în serios, amintesc de sindromul Dorel, ce „bântuie ” orașul Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare