Tabără pentru persoane cu dizabilităţi, la Cetea

În prima jumătate a lunii august un grup de 13 beneficiari ai Centrului pentru Persoane cu Dizabilităţi „Sfântul Meletie” Alba Iulia au participat la o tabără socio-educativă organizată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, la Cetea, lângă Băile Romane. Organizatorii, Gabriela Bodea, asistent social, şi Mirela Şerban, kinetoterapeut, de la Centrul Pilot pentru persoane cu dizabilităţi „Sfântul Meletie” Alba Iulia au pregătit un program ce a cuprins jocuri de autocunoaştere şi de comunicare interpersonală creştină, discuţii pe diverse teme de morală şi etică socială, drumeţii şi foc de tabără.
Călătorind în grup, luând masa împreună în mijlocul naturii, interacţionând permanent unuii cu alţii, participanţii la această tabără au avut ocazia să îşi educe capacitatea de autoorganizare, de a pune accent pe responsabilitatea în colectiv şi de a forma nuclee de solidaritate cu problemele grupului. Această acţiune a urmărit, de asemenea, dezvoltarea de relaţii de prietenie solide, participanţii fiind puşi în situaţia de a se ajuta reciproc, de a se susţine unul pe celălat mai mult decât în cadrul altor activităţi, urmărindu-se coeziunea emoţională şi socială în vederea legării de prietenii durabile şi a păstrării lor pe timp îndelungat. Tabăra pentru persoane cu dizabilităţi s-a desfăşurat cu sprijinul efectiv al Centrului Misionar pentru Tineret Cetea, coordonat de părintele Dan Nicolae, şi cu al partenerilor Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia: Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.
În cadrul festiv al sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, beneficiarii Centrului Sf. Meletie au sărbătorit onomasticile tuturor celor care poartă numele Maicii Domnului: Maria, Marin, Mariana, Marian etc. Centrul pentru persoane cu dizabilitaţi „Sf Meletie” Alba Iulia, cu sediul în str. Bogdan P. Haşdeu, nr. 15 A, funcţionează în parteneriet cu DGASPC Alba şi SPAS din cadrul Primăriei Alba Iulia. Oferă gratuit servicii de recuperare kinetoterapeutică, socializare, consiliere psihologică, informare şi orientare profesională pentru 20 de persoane cu dizabilităţi, tineri şi adulţi cu vârstă cuprinsă între 18 şi 65 ani. (I.H.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Elena 25 august 2011 at 19:01

Oferiti prin cadrul centrului orientare profesionala,dar cate persoane cu dizabilitati s-au angajat efectiv in urma cursurilor facute (-exp.a celor de masaj )nici macar unul sa -l fii angajat partaime cu cel putin 2 ore la centru doar e nevoie ptr persoanele cu dizabilitati si de masaj nu numai de kinetoterapie,
Informare indrumare consiliere fac toti dar practic nu s-a dat un nr de persoane cu dizabilitati care au fost incadrate in munca

Comentariile sunt oprite