Tabără pentru persoane cu dizabilităţi, la Cetea
În prima jumătate a lunii august un grup de 13 beneficiari ai Centrului pentru Persoane cu Dizabilităţi „Sfântul Meletie” Alba Iulia au participat la o tabără socio-educativă organizată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, la Cetea, lângă Băile Romane. Organizatorii, Gabriela Bodea, asistent social, şi Mirela Şerban, kinetoterapeut, de la Centrul Pilot pentru persoane cu dizabilităţi „Sfântul Meletie” Alba Iulia au pregătit un program ce a cuprins jocuri de autocunoaştere şi de comunicare interpersonală creştină, discuţii pe diverse teme de morală şi etică socială, drumeţii şi foc de tabără.
Călătorind în grup, luând masa împreună în mijlocul naturii, interacţionând permanent unuii cu alţii, participanţii la această tabără au avut ocazia să îşi educe capacitatea de autoorganizare, de a pune accent pe responsabilitatea în colectiv şi de a forma nuclee de solidaritate cu problemele grupului. Această acţiune a urmărit, de asemenea, dezvoltarea de relaţii de prietenie solide, participanţii fiind puşi în situaţia de a se ajuta reciproc, de a se susţine unul pe celălat mai mult decât în cadrul altor activităţi, urmărindu-se coeziunea emoţională şi socială în vederea legării de prietenii durabile şi a păstrării lor pe timp îndelungat. Tabăra pentru persoane cu dizabilităţi s-a desfăşurat cu sprijinul efectiv al Centrului Misionar pentru Tineret Cetea, coordonat de părintele Dan Nicolae, şi cu al partenerilor Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia: Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.
În cadrul festiv al sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, beneficiarii Centrului Sf. Meletie au sărbătorit onomasticile tuturor celor care poartă numele Maicii Domnului: Maria, Marin, Mariana, Marian etc. Centrul pentru persoane cu dizabilitaţi „Sf Meletie” Alba Iulia, cu sediul în str. Bogdan P. Haşdeu, nr. 15 A, funcţionează în parteneriet cu DGASPC Alba şi SPAS din cadrul Primăriei Alba Iulia. Oferă gratuit servicii de recuperare kinetoterapeutică, socializare, consiliere psihologică, informare şi orientare profesională pentru 20 de persoane cu dizabilităţi, tineri şi adulţi cu vârstă cuprinsă între 18 şi 65 ani. (I.H.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
De ce se mănâncă de Crăciun piftie de porc sau cozonac: Care este POVESTEA acestei tradiții străvechi
De ce se mănâncă de Crăciun piftie de porc sau cozonac: Care este POVESTEA acestei tradiții străvechi De obicei, masa de Crăciun este una îndestulată. Toată lumea se adună la masa și se înfruptă din bunătățile pregătite de gospodinele din familie. Piftiile și cozonacii sunt nelipsite și au o istorie impresionantă la bază. Iată de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 8 ore
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
15 decembrie 1989: Ziua în care a început Revoluția!