Sute de şoferi de TIR se revoltă, după ce colegul lor Cătălin a fost arestat şi acuzat de uciderea a doi bărbaţi

Paul Voicu - Primar 2020
Sute de şoferi de TIR se revoltă, după ce colegul lor Cătălin a fost arestat şi acuzat de uciderea a doi bărbaţi

Sute de şoferi de TIR se revoltă, după ce colegul lor Cătălin a fost arestat şi acuzat de uciderea a doi bărbaţi. O filmare cu momentul în care camionul condus de tânărul de 24 de ani ar fi lovit cele două victime a fost făcută publică şi a generat protestele şoferilor.

Cătălin Florin Paşcalău are 24 de ani a fost arestat preventiv joi, pentru 29 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului. Poliţiştii susţin că tânărul şofer de camion a lovit mortal doi bărbaţi din comuna Telechiu, Bihor, marţi seara, puţin după ora 23:00.

ELIT

După ce a trecut peste cei doi, şoferul şi-ar fi continuat drumul şi a fost prins de poliţişti după 3 ore, la 200 de km distanţă, în localitatea mureşeană Iernut. Filmarea prezentată de Bihoreanul a fost făcută de una dintre camerele de supraveghere din localitatea unde cei doi bărbaţi au fost găsiţi fără viaţă, pe margiena drumului.

Pe filmare se vede cum şoferul pare că trece cu roata stânga faţă peste ceva, în timp ce efectuează un viraj larg la dreapta, de pe un drum secudnar pe şoseaua naţională. Şoferul opreşte câteva secunde, dă puţin cu spatele şi apoi face virajul complet şi pleacă mai departe.

Mihail David - 2020

Nu e clar din imagini peste ce trece roata capului tractor, anchetatorii susţin că peste corpurile celor doi bărbaţi găsiţi morţi.

La redacţie am primit o fotografie care nu poate fi publicată, din cauza violenţei imaginii, cu corpurile celor doi bărbaţi morţi, unul 30 de ani, celălalt 35 de ani. Pe imagini nu se distinge că veunul dintre ei ar fi zdrobit de cele 40 de tone ale camionului. Sunt la o distanţă de câţiva metri unul de altul, primul tăiat în zona pieptului, al doilea în zona stomacului.

Abia rezutatele finale ale expertizei medicilor legişti vor putea stabili cu exactitate cauza morţii celor doi şi poate, astfel, se va stabili exact dacă au decedat loviţi şi striviţi de camion.

Revoltă a şoferilor de TIR, colegul lor a fost arestat

După vizionarea imaginilor, şoferii de TIR s-au revoltat şi consideră că tânărul lor coleg e nevinovat. Ilie Matei, unul dintre şoferii de camion cei mai activi pe grupurile de specialitate de pe Facebook, a postat un amplu mesaj, fiind prieten cu Cătălin. Mesajul a strâns sute de comentarii, majoritatea fiind de la şoferi profesionişti care cred că ceva nu e în regulă cu acuzaţiile care i se aduc colegului lor.

„A aparut stirea conform careia ar fi fugit de la locul accidentului.
Gresit !!
Omul a fost sunat de catre politie sa opresca in prima parcare, nestiind exact pt ce, asta la 3 ore diferență de momentul presupusului accident.

A 2a chestiune:
Nu exista nici o urma vizibila pe ansamblu care sa arate ca ar fi lovit ceva !!
Si de la un caine atins raman urme,zgarieturi sau ceva sange,insa se pare ca de la 2 oameni zdrobiti nu a ramas nimic.

F.dubios, avand in vedere ca acei oameni din spusele localnicilor erau niste intermediari de forta de munca implicati constant in scandaluri, etc.

Cum ar putea un ansamblu sa ramana intact, fara nici cea mai mica zgarietura sau urma dupa ce a zdrobit 2 oameni ???

Colegul nostru spune ca nu a simtit absolut nimic pe tot traseul si nici in intersectia unde se presupune ca ar fi facut accidentul !!

Mai mult decat atat, pe camerele de filmat din comuna se vad cei 2 la 20 m de intersectie, apoi 4 min nu mai sunt zariti, ca mai apoi sa fie vazut camionul lui Cătalin virand la dreapta .
Are cineva vreo explicatie pt disparitia celor 2 din filmare timp de 4 min si apoi sa treaca copilul asta prin intersectia respectiva si sa fie oprit dupa 3 h pt omor din culpa ??

Ca sofer profesionist pot spune ca este imposibil sa agati ceva, bordura, vreun animal,o cracă sau vreun alt obiect fara a se lasa o urmă vizibila pe ansamblu ! Este imposibil !!
Cu atat mai mult cand vorbim de 2 oameni maturi facuti pilaf !!

Nu am intentia decat de a trage un semnal de alarma, asta din punctul de vedere al unui sofer profesionist care intelege perfect cum functioneaza un ansamblu de 40 t incarcat, asta vizavi de aberatiile aparute in presă cum ca ar fi fugit de la locul accidentului si s-ar fi incurcat in declaratii.

Oameni buni, cand vine o intreaga armata de politisti peste tine, la 24 de ani ai tai si iti arunca in față niste poze cu 2 cadavre pe care se presupune ca tu le-ai omorat, tu stiind ca nu ai facut nimic gresit, mai ramaneti vreunul f.calm si sigur pe ceea ce spune ??
Speram ca anchetatorii să isi faca treaba profesionist !!

sursa: observator.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...