Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

SUTE de cereri de pașapoarte în Alba, în fiecare zi: Oamenii, tot mai preocupați de un eventual conflict cu Rusia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SUTE de cereri de pașapoarte în Alba, în fiecare zi: Oamenii, tot mai preocupați de un eventual conflict cu Rusia

În contextul actualului conflict dintre Ucraina și Rusia și posibilitatea unei escaladări a ostilităților pe teritoriul țării noastre, mulți români au ales să fie prevăzători și să apeleze la instituții pentru a avea actele în regulă în cazul unei agresiuni.

Solicitările pentru eliberarea de paşapoarte noi a crescut mult în ultima perioadă chiar și în județul nostru, unde reprezentanții Instituției Prefectului din județul Alba au transmis următoarele informații pentru ziarulunirea.ro: „În perioada 15.02.2022-07.03.2022 au fost primite 1261 de cereri de eliberare de pașapoarte în regim normal, din care: 1250 pașapoarte electronice și 11 pașapoarte electronice- CRDS. Totodată, au fost primite 95 de cereri de eliberare pașapoarte în regim de urgență. Totalul cererilor primite a fost de 1356, soluționate integral.”

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CITEȘTE ȘI: Patru elicoptere din Ucraina au aterizat pe un aeroport din România. Precizările MApN, după avertismentul lui Vladimir Putin

Creșterea este una semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 289 de cereri pentru eliberarea pașapoartelor, din care 286 pașapoarte electronice și 3 pașapoarte electronice CRDS. De asemenea, potrivit aceleiași surse, au fost primite 55  de cereri de eliberare a pașapoartelor în regim de urgență, pentru un total de 344 de cereri în total, de 4 ori mai puțin decât în 2022.

După ce s-a înregistrat o creştere semnificativă a volumului solicitărilor de paşapoarte, pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare de paşapoarte, Direcţia Generală de Paşapoarte a recomandat instituţiilor prefectului, în cadrul cărora sunt organizate serviciile publice comunitare de paşapoarte, dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum şi suplimentarea, până la capacitatea maximă, a staţiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de paşapoarte.

Pentru eliberarea paşaportului, oamenii trebuie să plătească aproximativ 250 de lei

Site-ul epasapoarte.ro pentru programări online a funcţiionat cu dificultate în ultimele zile.

La centrele de emitere a paşapoartelor pot veni atât cei care şi-au făcut programări, cât şi persoane care nu au reuşit să facă acest lucru, mai ales că site-ul unde putea face acest lucru a avut ieri probleme tehnice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea