Suspendarea plății chiriei și redevenței pentru bunurile publice sau private din Alba Iulia în care se desfășoară activități suspendate în baza Ordonanței militare nr. 1, pe masa consilierilor locali

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Prin acest proiect de hotărâre, se propune aprobarea suspendării obligației de plată a chiriilor și redevențelor aferente contractelor de închiriere, concesiune și asociere pentru bunurile proprietate publică sau privată a municipiului Alba Iulia, în care se desfășoară activități suspendate în baza Ordonanței militare nr. 1/2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri.

Prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, având în vedere evoluția situației epidemiologice internaționale determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul a mai multor țări în care au fost infectate și au decedat un număr mare de persoane, precum și declararea ’’Pandemiei” de către Organizația Mondială a Sănătății la data de 11.03.2020, a fost declarată starea de urgență pe întreg teritoriul României pe o durată de 30 de zile, durată care mai apoi a fost prelungită cu încă 30 de zile începând cu data de 15 aprilie 2020 prin Decretul Președintelui României nr.240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ca urmare a acestor acte normative, prin dispozițiile Ordonanței militare nr. 1/2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, cu modificările și completările ulterioare, au fost suspendate sau restrânse unele activități.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ca urmare a adoptării acestor acte normative, unele persoane fizice sau juridice care dețin și exploatează bunuri proprietate publică sau privată a municipiului Alba Iulia, în temeiul unor contracte de închiriere, concesiune sau asociere, s-au văzut puse în situația suspendării sau restrângerii activității, lucru care impietează asupra obținerii de venituri de către aceste persoane, ceea ce se răsfrânge negativ și asupra posibilității acestora de a achita chiriile și/sau redevențele datorate bugetului local pentru bunurile pe care le dețin și le exploatează.

Prin urmare, pentru a veni în sprijinul acestor persoane, se supune spre dezbatere și aprobare prezentul proiect de hotărâre.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei