Ziarul Unirea

Interviu cu dl. Petru Constantinescu, managerul SC SALPREST SRL Alba Iulia

Petru Constantinescu, manager SC Salprest SRL: „Suspectăm Procuratura, DNA, CNSC şi Curtea de Apel Alba de comiterea unor abuzuri grosolane…!”

ELIT

    – Domnule director, în interviul pe care mi l-aţi acordat şi pe care l-am publicat în data de 17 noiembrie 2011, sub titlul «Instituţiile statului nu-şi fac întotdeauna datoria cum trebuie…», ne-aţi promis că veţi face dezvăluiri la modul concret. Puteţi face acum acest lucru? La ce instituţii care nu îşi fac datoria  v-aţi referit?
– Nu numai că nu-şi fac datoria, dar comit abuzuri grosolane şi încalcă legea, cu toate că rolul acestora este tocmai să aplice  legea şi să se asigure că aceasta este respectată.. Una dintre aceste instituţii este Primăria Sebeş. Iar primarul PDL (posibil viitor PNL) Mugurel Sârbu poate fi considerat direct responsabil. El se face vinovat, în mod direct, de unele dintre aceste abuzuri şi încălcări ale legii, folosindu-se de funcţia pe care o ocupă în cadrul administraţiei locale Sebeş.
– Ce  vă determină să intuiţi că acesta va pleca migra din PDL spre PNL?
– Eu nu fac politică şi nu mă interesează politica, decât în măsura în care aceasta are influenţă asupra mediului de afaceri. În ceea ce-l priveşte pe Mugurel Sârbu, consider că acesta este un  oportunist, care a migrat de la PSD la PDL pentru „ciolan” şi care îşi va trăda cu prima ocazie noii colegi de partid, care l-au sprijinit să ajungă în funcţia pe care o deţine şi de la „înălţimea” căreia îşi permite să-şi bată joc de contribuabili. Mai mult decât atât, fac corelarea între modul abuziv şi tendenţios în care s-a procedat la excluderea mea în cazul unei licitaţii organizată de Primăria  Sebeş, cam în acelaşi mod ca şi la o licitaţie organizată de Primăria Aiud, şi modul  în care unele (aceleaşi!) instituţii ale statului au concurat cu succes la comiterea abuzurilor care se fac de către ordonatorii de credite din cadrul administraţiilor locale care gestionează banii publici, colectaţi din buzunarul cetăţeanului plătitor de taxe şi impozite. Este vorba despre CNSC (Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor) şi Curtea de Apel Alba Iulia, Parchetul şi DNA care nu s-au sesizat niciodată, deşi în presa locală au fost făcute numeroase astfel de sesizări. Firme care participă la licitaţii cu oferte care nu respectă caietul de sarcini câştigă în mod ilegal licitaţii cu concursul comisiilor din cadrul autorităţilor contractante, unele chiar în schimbul unor sume considerabile de bani, dar DNA nu se implică şi nu ia nicio măsură să stopeze aceste practici şi nu doresc să le vadă.
– De ce aveţi aceste suspiciuni cu privire la modul în care aceste instituţii nu au iniţiativă şi trec cu vederea ceea ce se întâmplă? Nu pot fi simple coincidenţe?
– Domnule, nu fiţi naiv! În cazul licitaţiilor organizate de mai multe   primării, aceleaşi instituţii au comis abuzuri, fără a studia valabilitatea şi legalitatea documentelor depuse de firma desemnată în final câştigătoare, una dintre societăţile la care fac referire fiind o societate protugheză, care s-a înscris la o licitaţie cu documente incomplete, ce nu corespundeau cu realitatea, fapt care ar fi trebuit să constituie motive temeinice de descalificare a acestei firme. În cazul Primăriei Aiud a existat şi o tentativă de fraudare a bugetului local, caz în care, deşi am sesizat Parchetul, acesta nu a luat nicio măsură de a verifica sau a constata dacă au fost comise infracţiuni. Culmea este că tot firma noastră a fost descalificată, deşi noi aveam documentele corespunzătoare cerinţelor din caietul de sarcini al  achiziţiei şi am făcut o ofertă mai avantajoasă şi am întrunit un punctaj final mai bun în favoarea cetăţenilor şi a societăţilor comerciale. Mai mult decât atât, în cazul de la Sebeş, primarul Mugurel Sârbu a recunoscut în scris că a greşit descalificându-ne, pentru că toate actele pe care ni le solicita existau la dosar, ba chiar a făcut o adresă în acest sens la CNSC, dar acest consiliu pur şi simplu a ignorat adresa respectivă. Iar odată ajunşi în instanţă, primarul nu şi-a mai recunoscut greşeala, dezminţind ceea ce-şi asumase  iniţial.
Eu am făcut nenumărate sesizări verbale şi publice, în presă, dar constat cu dezamăgire că cei ce ar trebui să vegheze la respectarea legii şi la pedepsirea celor ce se fac vinovaţi de abuzuri sau  de corupţie, respectiv Parchetul şi DNA, nu s-au autosesizat, cum ar fi fost normal. Nu
s-au ostenit deloc să verifice dacă ceea ce am declarat eu este adevărat sau nu, aşa că mă văd nevoit să le cer pe această cale, prin intermediul cotidianului dumneavoastră, în mod public, să aibă măcar curiozitatea de a clarifica situaţia, cu ajutorul meu. Repet, este vorba despre abuzuri grosolane în serviciu, în ambele cazuri, atât la Aiud cât şi la Sebeş, de utilizarea de acte incompatibile cu solicitările impuse, fapte  care creează premisele săvârşirii unor infracţiuni şi intră sub incidenţa Codului Penal.
– Totuşi, nu reiese suficient de clar legătura dintre CNSC şi Curtea de Apel Alba Iulia.
– Licitaţiile la care am făcut referire s-au desfăşurat prin aceleaşi proceduri, fiind implicate aceleaşi instituţii, aceleaşi fapte şi aceleaşi firme. În  cazurile de la Aiud şi de la Sebeş  este vorba despre firma portugheză agreată de primarii acestor municipii. În ambele cazuri legea a fost încălcată, CNSC a soluţionat abstract şi nefondat plângerile noastre justificate cu documente (deşi am arătat clar unde s-a încălcat legea). De la CNSC legătura duce la Curtea de Apel Alba Iulia, care la rândul ei nu a soluţionat obiectiv şi legal acţiunile noastre, întreprinse în aceste cauze, cu toate că documentele depuse la dosare ar fi trebuit să conducă la cu totul alte  decizii.
– Îmi e greu să cred că o instanţă cum e Curtea de Apel poate fi bănuită de lipsa imparţialităţii şi de favorizarea uneia dintre părţi în detrimentul celeilalte…
– Eu nu afirm că în toate cazurile se întâmplă aşa, dar în cazul meu a existat o legătură de rudenie de gradul întâi între judecătorul care a adoptat soluţia şi o persoană din comisia de licitaţie de la Primăria Aiud. Era un caz clar de incompatibilitate, în care judecătorul respectiv ar fi trebuit să refuze să intre în sală, pentru a fi înlocuit cu un altul, imparţial.
– Ce demersuri veţi face în continuare?
– Mai întâi, pentru că mă deranjează atitudinea primarului Mugurel Sârbu, prin care îşi neagă propriile afirmaţii făcute sub semnătură proprie, vreau să-i adresez acestuia două  întrebări, în mod public:
1. Când aţi fost corect, domnule Sârbu: atunci când v-aţi recunoscut greşeala în scris, faţă de firma noastră, SC SALPREST SRL Alba Iulia, sau când aţi negat cele afirmate?” Consider că, din moment ce noi am depus o ofertă mai avantajoasă decât firma portugheză, dar a fost desemnată câştigătoare aceasta, s-a produs o fraudare a bugetului local, deci implicit a cetăţenilor. 2. Oare ce ar avea de spus cetăţenii, contribuabilii din municipiul Sebeş, cei care v-au ales?” Mi-aş permite chiar să-i dau şi un sfat domnului Mugurel Sârbu: Când mai luaţi decizii în numele cetăţenilor, domnule primar, când mai reprezentaţi administraţia locală în diferite afaceri, să daţi dovadă de multă seriozitate şi să lăsaţi deoparte rânjetul politic după care vă ascundeţi relele intenţii, iar dacă vă plac banii foarte mult, atunci vă recomand muncă, multă, multă muncă! Minciuna păstraţi-o pentru domeniul politic, ca şi răzgândirile de la o oră la alta şi încălcarea cuvântului dat.
Aş dori ca acest interviu să fie preluat şi de presa centrală, dacă nu aveţi nimic împotrivă, ca să arătăm cum apără unele instituţii administrative şi autorităţi publice, drepturile cetăţeanului, ale contribuabilului. Îmi exprim speranţa că nu ne-am întors la totalitarism şi că avem dreptul să ne exprimăm liber, ba chiar să venim cu propuneri care să contribuie la bunul mers al societăţilor comerciale şi ale administraţiilor locale, deopotrivă! Pe această cale, fac un apel public şi rog respectuos autorităţile statului respectiv C.S.M., Parchetul General, Avocatul Poporului, D.N.A, de a demara acţiuni de verificare cu responsabilitate şi profesionalism a temeiniciei afirmaţiilor  pe care le-am făcut, iar în urma verificărilor  efectuate să se facă public rezultatul referitor la cele sesizate de noi.
– Vă mulţumesc pentru timpul acordat, dar mai ales pentru informaţiile pe care aţi avut curajul de a le face public. Succes în continuare!

A consemnat Ioan HĂNŢULESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

i+ 23 ianuarie 2012 at 19:06

De ce-i faceti reclama acestui om josnic care refuza ridicarea gunoaielor din Alba Iulia pe motiv ca „prostimea” nu a platit regia ? Nu a primit destui bani ca subventie de la primarie ? RUSINE !!! In timp ce el isi etaleaza colectia de masini de lux „prostimea” moare de foame !

plătitor de taxe 23 ianuarie 2012 at 19:45

Domnule Director doresc să sesizez un aspect din orașul nostru, pe bulevardul din Cetate, se plimbă mai nou o mașină care are rolul, cred eu, să măture și să aspire mizeria de pe bulevard,dacă însă stai și privești în urma sa nu vezi decât că aceea mașină se plimbă degeaba, în urma ei nu se cunoaște nimic,oare nu găsiți altă soluție?Mulțumesc!

cianura 23 ianuarie 2012 at 19:54

domnul constantinescu de ce nu vorbeste despre abuzurile autoritatilor locale din Alba Iulia care ii ofera cu generozitate si ilegal contracte grase din care bani multi se reintorc la PDL?

Daca in sebes sint favozate alte firme la alba iulia este favorizat salprestul, pusculita de bani a lui hava (una dintre ele). Solicitam parchetului si DNA sa ancheteze si activitatea Salprest in Alba Iulia si contractele acestei firme cu primaria.

colectia 23 ianuarie 2012 at 19:59

Ar fi bine tov colectionar de masini de epoca si motociclete rare, adunate pe banii prostimii care plateste GUNOIUL, sa te mai retii cand ataci orice primarie la care pasamite nu ti s-a dat unde verde, ca la Alba Iulia. Obisnuieste-te cu ideea ca nu toti primarii si consiliile locale sunt prosti sa accepte tarifele tale aberante pentru ridicarea rahaturilor. Nu peste tot, poti sa-ti bagi nasul!
Se mai intampla ca in unele locuri, sa nu-ti mearga! Economia de piata, presupune si concurenta !

salubris 23 ianuarie 2012 at 20:44

Deci, domnu’ asta in loc sa se achite de obligatiile lui, si se vede cum o face din pozele cartierului Cetate, se ia de firma Greendays. Ia uitati-va la Aiud ca e mult mai curat decat Alba Iulia. De fapt il racaie concurenta. Mai bine ar face curatenie in loc sa se ia de primari, licitatii, autoritati peste autoritati… Numai el are dreptate, restul fac abuz. Dar de abuzurile lui asupra clientilor lui nu zice nimic decat ca asociatiile nu platesc.

ghena tomberoneanu 23 ianuarie 2012 at 21:00

Stimabile, mai pastreaza din naduf si energii pentru primavara, cand am inteles ca o sa fie licitatie pentru gunoaie la Alba Iulia si poate se sparge buboiul si momopolul. Atunci abia asteptam sa ne impresionezi cu dezvaluiri incredibil de extraordinar de socante si sa te turezi la valoarea ta adevarata. Pana atunci bafta nocturna, sa curga mastica, sa vina chinta, sa intre full-ul etc

dolfi 23 ianuarie 2012 at 21:10

Nenea patron de la gunoi… parca lu’ matale ii place capitalismul si „mediul de afaceri”. Concurenta in capitalism e ceva normal nu-i asa??? Sau capitalismul de ghena, pardon de judet asa cum s-a facut la noi, cu oameni manjiti/cumparati in consiliul local/judetean e ala normal in Alba Iulia? Hai ca daca perserverati ajungeti ca monopolistu’ cu transportul local. Imi aduc aminte ce scandaluri si mish-mash-uri s-au facut ca sa dispara din oras… Maxi-Taxi-urile.

Apa deja e monopol – cu asta cam greu ca nu se mai pot trage tevi in paralel cu cele ce exista
Si oricum vad doar gunoi prin oras. Apropo… cine v-a da drept sa mutati ghene din locurile lor ferite la… vad? Oriunde mergi cu masina e plin de pubele puse-n buza bordurilor?

Oricum daca lucrurile se indreapta spre normalitate va trebui sa va mai vindeti din rablele de lux si probabil sa va reprofilati.

avah 23 ianuarie 2012 at 23:02

Stimate moralist! Ne crezi prosti pe toti? Vrei sa te dezici de cei pe care ,,domnia” ta le asiguri finantare?
Autorul articolului te încondeiaza frumos.Jos Palaria.De cand e la PDL? Robespierre scria candva pentru PRM !!!
Masini de fite ,epoca etc. De unde domnule moralist?
Sa-ti rezilieze contractele PRIMARIILE si sa vezi cum revi cu picioarele pe pamant.Scoaterea ta de la naftalina nu iti schimba si naravul.
Oare acest articol in ce categorie e?PUBLICITATE sau scapam de cine nu mai e cu noi?
2012 este anul in care voi APUNETI.

dana 24 ianuarie 2012 at 8:54

Ne bucura faptul ca au intrat si alte soc.pe poata care se ocupa cu colectarea gunoiului poate asa dispare monopolul SALPREST.AtaciF-le Constantinescu orice primarie la care probabil nu ti s-a dat unde verde, ca la Alba Iulia. Obisnuieste-te cu ideea ca nu toti primarii si consiliile locale sunt prosti sa accepte tarifele tale aberante

alexandru 24 ianuarie 2012 at 9:23

mai pe scurt domnul constantinescu vrea sa spuna ca acolo unde primariile au organizat licitatii, firma la a pierdut cu brio.in consecinta trebuie leiminat sistemul de licitatii publice, pentru ca vechiul sistem de incredintare prin concesiune pe 10 ani a serviciului de salubritate a fostmult mai profitabil pentru familia constantinesc.ca o remarca personala: in municipiul alba colectarea selectiva e un vis departe de realitatea, in schimb colectia d emasini personale a familiei constaninescu e o realitate incontestabila.si sa nu uitam efortul considerabil a acestui domn de a cauta prin toate rematurile germane dupa epave istorice de camioane, care au fost aduse, vopsite si trimise la produs.ca tot are el o raca pe firma portugheza: petre da un ochi sa vezi dotarile lor. la ei nu exista utilaj sub euro 4 in parc.ei investesc in echipamente, nu in averea familiei. sa pentru ca multi au uitat parcursul acestui baron local va aduc aminte ca la un moment dat el devenise consilier judetean, ca sa aiba sub papuc toti primarii din judet. acum vremurile sunt mai incordate. si salprest se dovedeste o firma care nu poate supravietui fara implicarea politicului. respect petre dar lasa-ne.ai venit in alba cu doua autospeciale de 20 de ani vechime si ai facut avere.

eu 24 ianuarie 2012 at 15:49

CEI CARE URASC NU TE URASC PE TINE!EI SE URASC PE EI PENTRU CA TU ESTI O OGLINDA A CEEA CE EI SI-AR DORII SA FIE.Asta am inteles eu din toate comentariile de mai sus .La nimeni nu ai pasa de ALBA IULIA tuturor le pasa de ce face CONSTANTINESCU SI HAVA si se zgarie toti pe ochi ca nu au masini de epoca si bani.Daca Alba ar fi ingropata in gunoaie nu ar fi probleme, problema e de ce au uni masini si bani.HA HA HA HA

dolfi 25 ianuarie 2012 at 9:32

n-ai inteles bine…problema e… mafia… Se imbogatesc niste ghertzoi pe spinarea noastra a tuturor, aia-i problema.

Edmond Dantès 26 ianuarie 2012 at 18:02

Draga Cianura,
Combati bine situatia… insa nu cunosti „ingineriile” subtile ale “specialistiilor” din cadrul Primariei Alba Iulia in colaborare cu specialistii „performantei” firme SALPREST in intocmirea Caietului de Sarcini in vederea viitoarei licitatii care trebuia sa aibe loc inca de anul trecut in luna mai. Intrucat le expirase contractul de servicii cu Primaria Alba Iulia la 1 iunie, dar binenteles cu multa „bunavointa”, Consiliul Local a aprobat prelungirea contractului, binenteles fara licitatie, prelungirea fiind total nelegala, astfel ca zeci de miliarde din banii albaiulienilor, buni platitori de taxe si impozite sunt dirijati spre sacul fara fund al „Gunoierului sef” din Sibiu. Ba mai mult Caietul de sarcini in vederea viitoarei licitatii este intocmit cu diverse aberatii pentru potentialii concurenti, cum ar fi: sa dispui neaparat de sere si solarii asa cum dumnealui le-a „privatizat” de la Primarie, sa ai neaparat experienta similara IN ALBA IULIA „uitand” cei care intocmesc aceste documente „impartiale” ca doar „gunoierul sef” si firma lui sunt jupani de multi ani in Alba Iulia. Ce logica simpla … mergand la 2 capete: fie aceste aberatii si altele asemenea regasite in Caietul de sarcini sunt inghitite si binenteles castigatorul sa fie desemnat „gunoierul sef”, fie potentialii concurenti ca fraieri ce sunt binenteles, fac contestatii ducand astfel prelungirea datei cand va avea loc licitatia ( ceea ce convine de minune „specialistilor” din Primarie si de la firma SALPREST) iar in tot acest timp, miliardele curg la fel de nelegal prin prelungirea la nesfarsit a acestei situatii. Curat, murder* !  Coane Joitico!
 
* crima cu buna stiinta

Machiavelli 29 ianuarie 2012 at 18:32

Si cand te gandesti ca fiul lui impratie bani cu nemilutita pe la toate taxiurile cu care isi duce prietenii in Sebes la orgii in cefenelele orasului !!!!

Comentariile sunt oprite