Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Interviu cu dl. Petru Constantinescu, managerul SC SALPREST SRL Alba Iulia

Publicat

în

Petru Constantinescu, manager SC Salprest SRL: „Suspectăm Procuratura, DNA, CNSC şi Curtea de Apel Alba de comiterea unor abuzuri grosolane…!”

    – Domnule director, în interviul pe care mi l-aţi acordat şi pe care l-am publicat în data de 17 noiembrie 2011, sub titlul «Instituţiile statului nu-şi fac întotdeauna datoria cum trebuie…», ne-aţi promis că veţi face dezvăluiri la modul concret. Puteţi face acum acest lucru? La ce instituţii care nu îşi fac datoria  v-aţi referit?
– Nu numai că nu-şi fac datoria, dar comit abuzuri grosolane şi încalcă legea, cu toate că rolul acestora este tocmai să aplice  legea şi să se asigure că aceasta este respectată.. Una dintre aceste instituţii este Primăria Sebeş. Iar primarul PDL (posibil viitor PNL) Mugurel Sârbu poate fi considerat direct responsabil. El se face vinovat, în mod direct, de unele dintre aceste abuzuri şi încălcări ale legii, folosindu-se de funcţia pe care o ocupă în cadrul administraţiei locale Sebeş.
– Ce  vă determină să intuiţi că acesta va pleca migra din PDL spre PNL?
– Eu nu fac politică şi nu mă interesează politica, decât în măsura în care aceasta are influenţă asupra mediului de afaceri. În ceea ce-l priveşte pe Mugurel Sârbu, consider că acesta este un  oportunist, care a migrat de la PSD la PDL pentru „ciolan” şi care îşi va trăda cu prima ocazie noii colegi de partid, care l-au sprijinit să ajungă în funcţia pe care o deţine şi de la „înălţimea” căreia îşi permite să-şi bată joc de contribuabili. Mai mult decât atât, fac corelarea între modul abuziv şi tendenţios în care s-a procedat la excluderea mea în cazul unei licitaţii organizată de Primăria  Sebeş, cam în acelaşi mod ca şi la o licitaţie organizată de Primăria Aiud, şi modul  în care unele (aceleaşi!) instituţii ale statului au concurat cu succes la comiterea abuzurilor care se fac de către ordonatorii de credite din cadrul administraţiilor locale care gestionează banii publici, colectaţi din buzunarul cetăţeanului plătitor de taxe şi impozite. Este vorba despre CNSC (Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor) şi Curtea de Apel Alba Iulia, Parchetul şi DNA care nu s-au sesizat niciodată, deşi în presa locală au fost făcute numeroase astfel de sesizări. Firme care participă la licitaţii cu oferte care nu respectă caietul de sarcini câştigă în mod ilegal licitaţii cu concursul comisiilor din cadrul autorităţilor contractante, unele chiar în schimbul unor sume considerabile de bani, dar DNA nu se implică şi nu ia nicio măsură să stopeze aceste practici şi nu doresc să le vadă.
– De ce aveţi aceste suspiciuni cu privire la modul în care aceste instituţii nu au iniţiativă şi trec cu vederea ceea ce se întâmplă? Nu pot fi simple coincidenţe?
– Domnule, nu fiţi naiv! În cazul licitaţiilor organizate de mai multe   primării, aceleaşi instituţii au comis abuzuri, fără a studia valabilitatea şi legalitatea documentelor depuse de firma desemnată în final câştigătoare, una dintre societăţile la care fac referire fiind o societate protugheză, care s-a înscris la o licitaţie cu documente incomplete, ce nu corespundeau cu realitatea, fapt care ar fi trebuit să constituie motive temeinice de descalificare a acestei firme. În cazul Primăriei Aiud a existat şi o tentativă de fraudare a bugetului local, caz în care, deşi am sesizat Parchetul, acesta nu a luat nicio măsură de a verifica sau a constata dacă au fost comise infracţiuni. Culmea este că tot firma noastră a fost descalificată, deşi noi aveam documentele corespunzătoare cerinţelor din caietul de sarcini al  achiziţiei şi am făcut o ofertă mai avantajoasă şi am întrunit un punctaj final mai bun în favoarea cetăţenilor şi a societăţilor comerciale. Mai mult decât atât, în cazul de la Sebeş, primarul Mugurel Sârbu a recunoscut în scris că a greşit descalificându-ne, pentru că toate actele pe care ni le solicita existau la dosar, ba chiar a făcut o adresă în acest sens la CNSC, dar acest consiliu pur şi simplu a ignorat adresa respectivă. Iar odată ajunşi în instanţă, primarul nu şi-a mai recunoscut greşeala, dezminţind ceea ce-şi asumase  iniţial.
Eu am făcut nenumărate sesizări verbale şi publice, în presă, dar constat cu dezamăgire că cei ce ar trebui să vegheze la respectarea legii şi la pedepsirea celor ce se fac vinovaţi de abuzuri sau  de corupţie, respectiv Parchetul şi DNA, nu s-au autosesizat, cum ar fi fost normal. Nu
s-au ostenit deloc să verifice dacă ceea ce am declarat eu este adevărat sau nu, aşa că mă văd nevoit să le cer pe această cale, prin intermediul cotidianului dumneavoastră, în mod public, să aibă măcar curiozitatea de a clarifica situaţia, cu ajutorul meu. Repet, este vorba despre abuzuri grosolane în serviciu, în ambele cazuri, atât la Aiud cât şi la Sebeş, de utilizarea de acte incompatibile cu solicitările impuse, fapte  care creează premisele săvârşirii unor infracţiuni şi intră sub incidenţa Codului Penal.
– Totuşi, nu reiese suficient de clar legătura dintre CNSC şi Curtea de Apel Alba Iulia.
– Licitaţiile la care am făcut referire s-au desfăşurat prin aceleaşi proceduri, fiind implicate aceleaşi instituţii, aceleaşi fapte şi aceleaşi firme. În  cazurile de la Aiud şi de la Sebeş  este vorba despre firma portugheză agreată de primarii acestor municipii. În ambele cazuri legea a fost încălcată, CNSC a soluţionat abstract şi nefondat plângerile noastre justificate cu documente (deşi am arătat clar unde s-a încălcat legea). De la CNSC legătura duce la Curtea de Apel Alba Iulia, care la rândul ei nu a soluţionat obiectiv şi legal acţiunile noastre, întreprinse în aceste cauze, cu toate că documentele depuse la dosare ar fi trebuit să conducă la cu totul alte  decizii.
– Îmi e greu să cred că o instanţă cum e Curtea de Apel poate fi bănuită de lipsa imparţialităţii şi de favorizarea uneia dintre părţi în detrimentul celeilalte…
– Eu nu afirm că în toate cazurile se întâmplă aşa, dar în cazul meu a existat o legătură de rudenie de gradul întâi între judecătorul care a adoptat soluţia şi o persoană din comisia de licitaţie de la Primăria Aiud. Era un caz clar de incompatibilitate, în care judecătorul respectiv ar fi trebuit să refuze să intre în sală, pentru a fi înlocuit cu un altul, imparţial.
– Ce demersuri veţi face în continuare?
– Mai întâi, pentru că mă deranjează atitudinea primarului Mugurel Sârbu, prin care îşi neagă propriile afirmaţii făcute sub semnătură proprie, vreau să-i adresez acestuia două  întrebări, în mod public:
1. Când aţi fost corect, domnule Sârbu: atunci când v-aţi recunoscut greşeala în scris, faţă de firma noastră, SC SALPREST SRL Alba Iulia, sau când aţi negat cele afirmate?” Consider că, din moment ce noi am depus o ofertă mai avantajoasă decât firma portugheză, dar a fost desemnată câştigătoare aceasta, s-a produs o fraudare a bugetului local, deci implicit a cetăţenilor. 2. Oare ce ar avea de spus cetăţenii, contribuabilii din municipiul Sebeş, cei care v-au ales?” Mi-aş permite chiar să-i dau şi un sfat domnului Mugurel Sârbu: Când mai luaţi decizii în numele cetăţenilor, domnule primar, când mai reprezentaţi administraţia locală în diferite afaceri, să daţi dovadă de multă seriozitate şi să lăsaţi deoparte rânjetul politic după care vă ascundeţi relele intenţii, iar dacă vă plac banii foarte mult, atunci vă recomand muncă, multă, multă muncă! Minciuna păstraţi-o pentru domeniul politic, ca şi răzgândirile de la o oră la alta şi încălcarea cuvântului dat.
Aş dori ca acest interviu să fie preluat şi de presa centrală, dacă nu aveţi nimic împotrivă, ca să arătăm cum apără unele instituţii administrative şi autorităţi publice, drepturile cetăţeanului, ale contribuabilului. Îmi exprim speranţa că nu ne-am întors la totalitarism şi că avem dreptul să ne exprimăm liber, ba chiar să venim cu propuneri care să contribuie la bunul mers al societăţilor comerciale şi ale administraţiilor locale, deopotrivă! Pe această cale, fac un apel public şi rog respectuos autorităţile statului respectiv C.S.M., Parchetul General, Avocatul Poporului, D.N.A, de a demara acţiuni de verificare cu responsabilitate şi profesionalism a temeiniciei afirmaţiilor  pe care le-am făcut, iar în urma verificărilor  efectuate să se facă public rezultatul referitor la cele sesizate de noi.
– Vă mulţumesc pentru timpul acordat, dar mai ales pentru informaţiile pe care aţi avut curajul de a le face public. Succes în continuare!

Elit - Gustul Desăvârșit

A consemnat Ioan HĂNŢULESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

Mesaje de SFINŢII CONSTANTIN şi ELENA 2022. Ce SMS-uri, felicitări, urări puteţi trimite celor dragi cu ocazia zilei de nume

Publicat

în

MESAJE de Sfinții Constantin și Elenea FELICITARI pentru Constantin și Elena. Urări prin SMS de Sf CONSTANTIN şi ELENA 2022

Felicitare de la mulți ani de Sf Constantin și Elena pentru: Elena, Ileana, Lenuţa, Constanţa, Leana, Nuţi, Constantin, Costel, Costică, etc. Mesaje haioase și amuzante de Sfinții Constantin și Elena.

Trimite un SMS, o urare sau o felicitare de „la mulţi ani”, celor dragi cu ocazia zilei numelui.

Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena, al căror hram este purtat de numeroase biserici din ţară. Această sărbătoare se celebrează anual în data de 21 mai.

Elit - Gustul Desăvârșit

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume şi sa ai parte numai de zile senine si însorite!

Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce îţi doreşti. La mulţi ani!

Urări de Sfinții Constantin și Elena

Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La mulţi ani, cu ocazia zilei de „Sfinţii Constantin si Elena”! Sa ai parte de bucurii şi împliniri!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţa şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La zi aniversara noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi uram un sincer „La mulţi ani!”

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Este minunat sa ştii ca cineva te place, cineva se gândeşte la tine, cineva are nevoie de tine… dar e si mai minunat să ştii ca exista cineva care nu-ti uita niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

Sa ai parte de cat de multa fericire îţi poate cuprinde inima, de cat de multe zâmbete îţi poate dărui o zi si de toate binecuvântările pe care ţi le poate aduce viaţa. La mulţi ani Constantin / Costică / Costel / Costin / Costi / Costinel / Costelus / Elena / Ileana / Leana / Lena / Nuti / Lenuta!

La mulţi Ani si sa ai parte de un ocean de sanatate, un munte de noroc si un camion cu bani!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La multi ani! Sfintii Constantin si Elena sa te calauzeasca mereu!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Se spune ca iubitii sunt ca luna, iar fratii ca stelele. Eu am observat ca cerul poate arata bine fara luna, dar niciodata fara stele, adica fara tine. La multi ani, fratiorule/iubitule!

Sa-ti dea Domnul sanatate, judecata inteleapta, viata lunga pământească, ce doreşti sa se împlinească!

Sfantul caruia ii purtati numele sa va ocroteasca in fiecare zi, sa va aduca liniste si pace si sa nu lase ca speranta sa se stinga din sufletul dumneavoastra. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

La mulţi ani tuturor celor ce poarta numele sfinţilor împăraţi Constantin si Elena! Sa va călăuzească si va vă ajute a urma calea spre Domnul!

Felicitări de Sfinții Constantin și Elena

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros „La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări si tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia zilei onomastice, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate şi să ti se îndeplinească toate dorinţele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Costica!

Citește și: Mesaje de SFANTUL Ilie. Urări, SMS-uri şi felicitări pe care le poţi transmite celor îşi serbează onomastica

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Îţi doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa stii ca esti si vei fi mereu iubit/a de toţi prietenii tai. Cu drag, …

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Îţi urez „La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA

Un cer albastru fara nori,

In calea ta sa fie,

Sa ai in viaţa numai flori,

Noroc si bucurie!

La Mulţi Ani!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Un ocean de sănătate,

Un munte de noroc,

Un camion cu bani,

Si un sincer: „La mulţi ani!”

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cele mai calde urări de bine, sănătate şi fericire, de ziua numelui. La mulţi ani!

Sa ne trăieşti, Elena / Lenuţa / Costică / Costel / Nuţi / Costi / Ileana, ani mulţi si buni,

Norocul sa-ti dea ghes mereu, minuni,

Orice dorinţa-ţi pui să se-mplinească,

Iar anii care trec te-ntinerească!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La mulţi ani cu sănătate,

Sa iti dea Domnul tot ce doreşti,

Zile senine si fericire,

Elena/Constantin, sa ne trăieşti!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Este doar înca o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, caci este ziua ta! La mulţi ani, iubitule/iubito!

Citește și: MESAJE de Sfântul Gheorghe. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare uşor. La Mulţi Ani!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de Elena, peste 124.000 se numesc Ileana si aproape 70.000 poartă numele Lenuţa. Celelalte femei care îşi aniversează ziua onomastică de SF CONSTANTIN ŞI ELENA se numesc Constanta (circa 53.000 de femei), Constantina (aproape 27.000), Leana (circa 4.000) si Nuţi (aproximativ 1.400).

URARI DE SF CONSTANTIN SI ELENA

Cei mai mulţi bărbaţi, aproximativ 495.000, se numesc Constantin, alţi circa 80.000 – Costel, iar circa 33.000 – Costică. Totodată, circa 20.000 de barbati se numesc Costin, mai bine de 10.000 – Costinel, circa 600 – Costi si aproximativ 300 – Costeluş.

-Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii, multa sanatate, si Dumnezeu sa te calauzeasca si sa oranduiasca totul cum este mai bine pentru tine! Fie ca anii ce se scurg sa treaca, precum razele soarelui mangaie o floare ce sta sa infloreasca! “La multi ani!!!”

– La multi ani! Sfintii Constantin si Elena sa te calauzeasca mereu!

– Ne gandim cu totii la tine si pentru ca astazi este o zi speciala iti uram un sincer- La multi ani !

-Azi, de ziua numelui, iti urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iti doresti. La multi ani !

Citește și: MESAJE de SFÂNTUL ANDREI. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei

– Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

– Cu ocazia zilei Sfintisorului tau, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

 – De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Costica!

– E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. La Multi Ani!

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări si tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

Cu ocazia zilei onomastice, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate şi să ti se îndeplinească toate dorinţele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Costica!

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Îţi doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa stii ca esti si vei fi mereu iubit/a de toţi prietenii tai. Cu drag, …

Îţi urez “La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.

La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători

Citește și: MESAJE DE ANUL NOU. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte

Publicat

în

20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte

ONU a declarat ziua de 20 mai ca Ziua Mondială a Albinei. Este în continuare un mister de ce dispar aceste insecte – dar este o preocupare constantă a oamenilor de ştiinţă. Şi chiar şi a cancelarului german Angela Merkel, în ciuda tuturor problemelor internaţionale stringente.

În acest laborator al Universităţii din Graz, cercetătorii caută soluţii pentru stimularea albinelor. Micile piese albe pe care le vedeţi în imagine sunt de fapt un fel de roboţi, care ar trebui să influenţeze micile vieţuitoare.

„Cele trei feluri în care roboţii afectează albinele sunt temperatura – aceste plăci de metal, care în mod normal ar fi acoperite cu ceară, pot fi încălzite, iar albinele sunt atrase de căldură. Sunt apoi aceste fante, pe unde se suflă foarte delicat aer cald, care redistribuie albinele acolo când sunt într-un loc în care nu le vrem Şi vibraţia pe anumite frecvenţe, un semnal la care albinele reacţionează” – Martina Szopek – cercetător, universitatea din Graz.

Elit - Gustul Desăvârșit

Albinele sunt o problemă peste tot în lume: micile insecte nu mai polenizează – şi astfel, culturi întregi sunt compromise.

Cancelarul Angela Merkel a înfruntat fără rezerve râsetele din Bundestag şi, după referiri la Iran şi Coreea de Nord, i-a îndemnat pe politicieni să nu ignore problema albinelor

„Aş vrea să închei cu ceva pe care mulţi l-ar putea considera nesemnificativ dar care eu cred că este foarte important: Pe 20 mai, săptămâna viitoare, vom marca pentru prima oară Ziua Mondială a Albinelor” – Angela Merkel – cancelarul Germaniei

Germania este printre suporterii cei mai activi în interzicerea neonicotinoidelor, pesticide care fac rău albinelor. România se opune acestor restricţii totale, pentru că ne-ar afecta grav productivitatea anumitor culturi agricole expuse dăunătorilor, mai ales cele de porumb.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”

Publicat

în

19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”

Salvați copiii este o organizație neguvernamentală internațională a cărei scop este de a acorda sprijin copiilor care au nevoie de ajutor din întreaga lume. A fost înființată în anul 1919 în Marea Britanie.

Scopul principal al asociației este dezvoltarea proiectelor care aduc îmbunătățiri substanțiale și de lungă durată în folosul copiilor. Face parte din International Save the Children Alliance care este compusă din alte 27 de organizații naționale. International Save the Children Alliance este un ONG cu statut consultativ pe lângă consiliul Economic și Social al ONU.

“Salvaţi Copiii România” este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Programele Organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări Misiunea Organizației Salvați Copiii România este de a obține progrese marcante privind modul în care copiii sunt tratați și de a produce schimbări imediate și de durată în viața acestora. Viziunea Salvați Copiii România este o lume în care fiecărui copil îi este respectat dreptul la viață, protecție, dezvoltare și participare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare