Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SURSE | Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa se reîntoarce în PNL: Astăzi, se va întâlni cu Ciucă pentru ”a bate palma”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa revine în PNL Alba. Astăzi se întâlnește cu Nicolae Ciucă la București.

Potrivit unor surse ale ziarulunirea.ro, astăzi, primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, este în drum spre București pentru a se întâlni cu președintele PNL Nicolae Ciucă, pentru a negocia o revenire în partidul liberal în care a făcut primii pași în politică.

Primarul din Alba Iulia este unul din vechii liberali din județ. În anul 2020, întrucât liberalii conduși pe atunci de Mircea Hava, au preferat un alt candidat la primărie, a făcut pasul spre USR, în toamna anului 2020 câștigând alegerile.

Citește și: Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

 

Gabriel Pleșa nu s-a sfiit în acești 3 ani de când este primar să le spună apropiaților că singurul partid la ar pleca (reîntoarce) din USR este PNL.

Potrivit acelorași surse, edilul din Alba Iulia se va întâlni astăzi, în jurul orei 10.00, cu Nicolae Ciucă pentru ”a bate palma”, în ceea ce privește trecerea la liberali. Firește, e vorba de o simplă înțelegere verbală, întrucât oficial, primarul nu va pute face încă pasul spre PNL pentru că și-ar pierde mandatul.

Asta nu îl împiedică însă să procedeze așa cum au făcut și alți primari, să declare că rămâne membru în USR, dar la următoarele alegeri locale, din anul 2024, să candideze din partea PNL la primăria Alba Iulia.

E de așteptat ca împreună cu primarul Pleșa, echipa lui formată din circa 15-20 oameni, care au trecut în 2020 de la PNL la USR, să se reîntoarcă la liberali. Desigur, cei care au mandate de consilier local, vor anunța acest lucru numai în preajma alegerilor pentru a nu pierde mandatul.

Reamintim că recent, primarul din Alba Iulia și-a pus pe contul oficial de Facebook o fotografie cu premierul Marcel Ciolacu, la data respectivă existând speculații că poartă discuții cu PSD, confirmate de conducerea social democraților din județul Alba pentru ziarulunirea.ro.

De altfel, premierul a fost darnic cu municipiul Alba Iulia, aprobând spre final de an din fondul de rezervă al Guvernului, o sumă considerabilă, de 6 milioane de lei.

Primarul din Alba Iulia a reușit până acum să-și anihileze toți adversarii politici. Candidatul anunțat de PSD la primaria Alba Iulia, Călin Gheorghe Matieș a plecat la AUR din cauza negocierilor dintre PSD și Pleșa, iar Marius Hațegan, candidatul anunțat de PNL, s-a resemnat din cauza din cauza negocierilor dintre liberali și Pleșa, în ultimele săptămâni nemaifăcând deloc campanie.

Revenirea în PNL Alba a primarului din Alba Iulia e firească, atât prin prisma faptului că actualul edil este un vechi liberal, partid în care a debutat politic și pe care l-a părăsit doar atunci când nu a avut altă alternativă pentru a candida la primărie, dar și prin scorul electoral pe care l-ar obține. Potrivit unui sondaj intrat în posesia ziarulunirea.ro, Gabriel Pleșa ar obține, la această dată, următoare rezultate la Primăria Alba Iulia:

– 43% candidat din partea PNL;
– 35% candidat din partea PSD;
– 28% candidat din partea USR.

Probabil, în urma întânirii cu Nicolae Ciucă, în cursul zilei de astăzi, se vor stabili condițiile trecerii lui Pleșa la PNL, eventual și un calendar și probabil va apărea mult așteptata fotografie de Facebook Ciucă-Pleșa.

Dacă sursele ziarulunirea.ro se confirmă, primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, după ce a câștigat primăria din partea USR și după mai multe piruete politice, se reîntoarce acasă, la prima dragoste… PNL Alba!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” !

Unirea Ziarul

Publicat

în

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” ! Cinci polițiști din IPJ Alba au scăpat de un dosar penal pentru fals și înșelăciune, după ce au decontat ilegal contravaloarea unor servicii turistice de care nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea