Surse: Gabriel Lupea va fi viitorul viceprimar al municipiului Alba Iulia, în locul lăsat „liber” de Gabriel Pleșa

Surse: Gabriel Lupea va fi viitorul viceprimar al municipiului Alba Iulia, în locul lăsat „liber” de Gabriel Pleșa

Potrivit surselor noastre, cel mai probabil, viitorul viceprimar al municipiului Alba Iulia, care va ocupa locul vacantat lăsat de Pleșa, va fi tot un vechi liberal, în persoana lui Gabriel Lupea.

Dupa plecarea viceprimarului Gabriel Pleșa la USR, s-au vehiculat mai multe nume pentru funcția de viceprimar al Municipiului  Alba Iulia, printre care și ale lui Marius Costinaș, dar deși, în momentul de față, la ora actuală protocolul încheiat între vechiul PDL și vechiul PNL nu mai este în vigoare, totuși, liberalii din Alba, se pare că au optat pentru Gabriel Lupea. Surse din PNL au declarat pentru ziarulunirea.ro.

INFORMARE COVID-19

Chiar daca nu mai este valabil protocolul, cel mai probabil decizia de a-l susține pe Lupea este logică. PNL-ul încercând astfel să oprească „hemoragia” care a aparut în municipiul Alba iulia, după recenta plecare a celor 4 (foști) peneliști: trio-ul Gabriel Pleșa-Emil Popescu-Adrian Simion, ex-„signora vicepresidente”, Maria Olimpia Coman, dup cea mai „fierbinte” demisie din tabăra liberalilor, din această seară.

Potrivit surselor noastre, propunerea lui Gabriel Lupea, pentru postul de viceprmar în biroul politic local din Alba Iulia va avea loc în data de 25 februarie, urmând să fie supusă la vot în sedința ordinara din 28 februarie. Evident, PNL- ul având majoritate prin cei 12 consilieri, alegerea lui Gabriel Lupea ar trebui să fie o formalitate.

E foarte clar că, chiar dacă liberalii din Alba nu au fost constrânși de existența unui protocol, care să mai fie încă în vigoare, prin susținerea pentru postul de viceprimar a municipiului, prin Gabriel Lupea a cărui proveniență este tot vechiul PNL, încearcă să liniștească apele în partid și să prevină plecarea spre USR a altor membrii.

Cine este Gabriel Lupea?

Absolvent al Facultății de Drapt din Alba Iulia și al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Gabriel Lupea, a fost vicepreședintele organizației de tineret al PNL Alba Iulia, iar mai apoi președintele TNL Alba Iulia.

Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor, oricare ar fi durata lor, vine ora răsplatei” este motto-ul afișat pe contul viitorului viceprimar al orașului.

Sursă foto: Facebook – Gabriel Lupea

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...