Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Surse| Alba Iulia ar putea intra din nou în CARANTINĂ din cauza FOCARULUI de la Colegiul Miliar. Mâine vor fi raportate peste 100 de cazuri de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
SURSE| Alba Iulia ar putea intra din nou în CARANTINĂ. Mâine vor fi peste 100 de cazuri de COVID din cauza focarului de la Colegiul Militar

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, incidența cazurilor de Covid-19 în Alba Iulia are o creștere alarmantă, iar mâine vor fi raportate peste 100 de cazuri.

Explozia numărului de cazuri din Alba Iulia este cauzată în special de focarul de la Colegiul Național Militar Alba Iulia, unde au fost înregistrate deja peste 50 de cazuri iar mâine vor fi raportate circa 40.

Metodologia INSP prevede să fie scoase din calculul incidenței doar focarele din azile și din spitale. Dupa noile reguli Colegiul Militar nu poate fi scos.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a efectuat testarea de tip RC PCR a elevilor, la începerea semestrului doi al anului de învățământ. Astfel, din cei 460 elevi, cinci au avut rezultat pozitiv. Testarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a fost realizată de o echipă de la Spitalul Militar de Urgență „Doctor Alexandru Augustin” – Sibiu, cu sprijinul personalului medical al colegiului, prin grija Direcției Medicale a MApN, care monitorizează evoluția situației epidemiologice.

În urma anchetei epidemiologice a contacților celor cinci elevi care au fost depistați pozitiv, până în prezent, alți 52 de elevi, majoritatea din clasele a IX-a, au fost depistați pozitiv, cei mai mulți fiind asimptomatici.

Conform noii metodologii elaborate de INSP, la data de 10 februarie, apar reguli noi, mai aspre pentru carantinarea unei localități.

Astfel una dintre principalele diferente este punctajul pentru rata de infectare. Punctajele alocate pentru trend și rata de infectare au fost majorate, iar cel total minim de la care se poate institui carantina a fost crescut la 65 de puncte (de la 60 de puncte).

În plus punctajele pentru trend, sub noua metodologie se cumulează și se dau puncte și pentru trend crescător sau staționar în ultimele 7 zile. În vechea metodologie pentru trend crescător se acordau puncte doar pentru 14 zile.

Punctajul pentru ponderea cazurilor in categoria de vârsta de peste 65 de ani a fost modificat. În vechea metodologie se dădeau 5 puncte dacă ponderea era peste 20%, acum punctele se acorda la o pondere de peste 15%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea