Rămâi conectat

Ştirea zilei

Surprize pe listele candidaților PSD Alba pentru parlamentare. Radu Tuhuț, primarul din Ciuruleasa – primul pe cea de la Senat; Potor – scos din cărți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lista-psd-albaComitetul executiv județean al PSD Alba a votat, sâmbătă,  ordinea candidaților pe listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Dacă la Camera Deputaților, actualul deputat Ioan Dârzu este cap de listă, așa cum era de așteptat, la Senat… surpriză de proporții. Pe primul loc este trecut primarul comunei Ciuruleasa, Radu Marcel Tuhuț.

În urma votului  al social-democraților din Alba, locul doi pe lista la Camera Deputaților a fost ocupat de Cornel Suciu, un reputat economist, director adjunct la AJFP Alba, iar poziția a treia de  Marcela Dărămuș, inspector școlar general al IȘJ Alba. Lista continuă cu Horațiu Clepan, iar următoarele locuri ar urma să fie stabilite săptămâna viitoare.

În lupta pentru Senatul României, după primarul din Ciuruleasa, din partea social-democraților intră Daniel Breaz, rectorul universității din Alba Iulia și vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor, care se află pe cea de-a doua poziție.

Pe nicio listă nu apare însă printre primele locuri numele lui Călin Potor (pe vremuri un apropiat a lui Mircea Hava, propulsat în Parlament pe listele PDL-ului, plecat ulterior la PNL și aterizat în final în curtea PSD), care se pare că a fost scos din cărți.

Listele urmează să fie avizate de conducerea de la București a PSD-ului, ea putând suferi modificări, având în vedere că, potrivit surselor noastre, rectorul Daniel Breaz și Marcela Dărămuș ar fi agreați de cei de la CENTRU.

Potrivit calculelor, la alegerile parlamentare din acest an PSD Alba va scoate un loc de deputat sigur, iar la redistribuire ar putea prinde cu noroc un loc la Senat și încă unul la Camera Deputaților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea