Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

„Sunt un revoluţionar autentic”

Publicat

în

    Când în ziarul „Unirea” s-a vorbit despre revoluţionari – impostori, s-a menţionat şi numele meu, Dănilă Petrea din Cugir, de aceea în cele ce urmează vreau să-l informez pe d-l Hănţulescu că:
În 21 dec. 1989, ora 11.00, după ce aproape toţi angajaţii de la IMC 1 au ieşit din halele de producţie, adunându-se pe drumurile interioare, nu ştiu dacă chemaţi sau din proprie iniţiativă m-am prezentat şi eu la această imensă adunare. Aici am discutat de toate şi mai ales despre programul pe care îl au în acea zi. Atunci mi-au spus că manifestanţii se vor deplasa la IMC 2. Atunci le-am zic că îi rog să ocolească zona Pirotehnică. După plecarea manifestanţilor de la IMC 1, către IMC 2, m-am deplasat prin Cindeni şi am ajuns la IMC 2 înaintea manifestanţilor. În faţă la IMC 2 , am discutat din nou cu mulţi dintre manifestanţi. Din nou i-am rugat să ocolească Pirotehnia. Când eram cu ei la IMC 1 – şeful secţiei SC II de la IMC II m-a sunat şi întrebat dacă sunt de acord cu descărcarea în aer a hidrogenului de la Atelierul de sinterizate. Am fost de acord şi operaţia s-a efectuat imediat. Şeful secţiei Pirotehnice de la IMC 2 m-a întrebat dacă nu sunt de acord ca fulminatul de mercur să fie neutralizat. Am fost de acord şi operaţia s-a făcut în timp ce revoluţionarii erau pe străzile oraşului. În după-amiaza zilei de 21 dec. 1989, au început să sosească cereri de arme şi muniţii. Am sunat la cabinetul generalului Stănculescu şi am întrebat ce-i de făcut. De acolo mi s-a comunicat să nu dau nimănui nici arme nici muniţie. În zilele următoare au început zvonurile, printre ele fiind şi acela că IM Cugir urmează să fie atacată de o unitate de securitate de la Sibiu şi o alta de la Orăştie. În această situaţie, împreună cu colaboratorii şi cu reprezentanţii MAPN şi MI care aveau sediu la Cugir, am hotărât să facem o linie de apărare la intrarea în Cugir. Am instalat aici mai multe afete cu 4 mitraliere calibru 14,5 mm şi ZU-2 cu 2 mitraliere calibru 14,5 mm, toate deservite de trăgătorii care le montau şi le recepţionau la IMC 2, şeful liniei de apărare fiind căpitanul A. C., reprezentant militar MApN. În timpul unei nopţi, căpitanul m-a sunat la telefon în timp ce eram la IMC 2 şi mi-a spus că o maşină ARO cu nr. A a forţat intrarea în Cugir, spunându-i căpitanului că mă caută pe mine. O grupă condusă de ing. T.N. i-a aşteptat înainte de IMC 2, a oprit maşina şi a dat jos din maşină pe un locotenent, l-a dezarmat şi aşa, fără arme, l-a adus în biroul unde mă găseam eu la UMC 2. L-am întrebat pe ofiţer ce caută noaptea la Cugir. El mi-a spus că a fost trimis să verifice paza la instalaţiile de alimentare cu apă ale oraşului. Mi-a dat numele şi telefonul colonelului de la Alba care l-a trimis. L-am sunat pe colonel şi am avut o discuţie total nepoliticoasă. Apoi locotenentul cu pricina din birou, m-a întrebat ce să facă; i-am dat pistolul şi l-am rugat să părăsească oraşul Cugir imediat. Din câte ştiu eu a şi făcut acest lucru.

Am spus şi mai înainte că toţi doreau arme, atât din ţară cât şi din Cugir.
Pentru că i-am refuzat pe toţi, 2 cetăţeni s-au dus la IMC 2 şi le-au cerut celor care supravegheau perimetrul să le dea arme. Neprimind arme au plecat pe drumul ce duce la Cabana Mistreţu. Pe drum însă s-au răzgândit şi au sărit în interiorul intreprinderii pentru a-şi procura arme de la poligonul Secţiei de muniţie. În această situaţie C.I. mi-a telefonat să mă întrebe dacă să tragă sau nu în direcţia celor 2. Le-am spus „NU TRAGEŢI”, nu au tras şi după ce s-a făcut ziuă ne-am deplasat la poligonul menţionat şi am constatat că nu fusese nimic forţat şi toate sigiliile erau la locul lor iar cei 2 împricinaţi nu erau prin preajmă. Îi mai spun d-lui Hănţulescu că o perioadă de timp am avut salariul cel mai mare din rândul personalului TESA din judeţ. Scriind la acest articol mi-am adus aminte de o întâmplare care avea să dea naştere la o poziţie asemănătoare cu a d-lui Hănţulescu. Şeful echipei angajaţilor de la MAPN a venit Ia mine şi m-a rugat să îi asigur un spaţiu în care să fie organizate dormitoare pentru bărbaţi şi separat pentru femei. Din câte ştiu li s-a asigurat şi ceva pentru mâncare. Deşi atunci nu am ştiut că Ia IM Cugir era angajat şi un reprezentant al M.I. Acest om s-a aciuat şi el în acest dormitor, ca începând din ianuarie 1990 să strige pe stradă că eu i-am arestat pe cei de Ia MAPN cât şi pe el. În martie 1990 am fost chemat telefonic la secţia Mecanică I A, aici am găsit sute de oameni în afara secţiei care mi-au cerut să le dau mijloace de transport, mâncare, apă, arme şi muniţie să se deplaseze la Târgu Mureş unde ungurii îi omoară pe români. Am stat de vorbă cu ei, le-am spus că nu putem să deplasăm muniţie şi arme pe drumurile publice, le-am mai spus că eu sunt ofiţer în rezervă şi la şcoala de ofiţeri am învăţat şi despre avantajele şi dezavantajele terenului de luptă; în situaţia dată avantajele fiind de partea celor de la Târgu Mureş, I-am convins să nu mai plece. Deci toate activităţile mele au fost în acea perioadă pentru protecţia angajaţiilor de la UMC.
Să vă mai povestesc o întâmplare… Într-o noapte s-a spus că un locatar de pe stada „Paulişta” a dus acasă 5 arme tip ACAEM şi mai multe lăzi cu muniţie. În această situaţie o echipă formată la UMC 2, s-a deplasat la locuinţa respectivă să-i spună impricinatului să ne dea armele şi muniţiile că în caz contrar îi trimitem pe geamul locuinţei a căruţă de gloanţe trasoare care dezvoltă prin ardere 3000 C. Omul a fost înţelegător şi nu a fost nevoie de forţă.
Tot cu privire la pensia mea îi spun d-lui Hănţulescu că în 01.07.2000 aveam pensia de 1.746.259 lei. Dacă din asta se poate mânca cu 2 linguri, îl las pe dumnealui să decidă.
Domnule Hănţulescu, dacă Legea 3/1977 a fost aplicată greşit în cazul meu, la fel şi Legea nr. 93/2000 şi Legea 263/ 2010, precum şi Legea 341/ 2004 „ia un par şi mă omoară, parul să fie de soc, să nu mă omori de tot…”.

Petre DĂNILĂ, pensionar

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

Publicat

în

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.

România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.

Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare