Rămâi conectat

Cultură Educație

Suită de evenimente organizate de ADR Centru cu ocazia Zilei Mondiale a Educației – Ziua Centrelor Europe Direct

Ziarul Unirea

Publicat

în

În data de 5 octombrie sărbătorim în fiecare an, la nivel mondial, Ziua Educației. Din dorința de a sublinia că, pentru fiecare dintre noi, o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru va organiza în trei județe din Regiunea Centru, o serie de evenimente care să reflecte necesitatea cunoașterii și beneficiile educației. Prin muzică, culoare și artă, elevii și profesorii îndrumători de la Liceele de Artă din municipiile Târgu Mureș, Alba Iulia și Sibiu, vor susține o serie de concerte de cameră, momente de actorie și vor executa picturi și desene, care vor atrage atenția asupra importanței unei educații de calitate și legătura artei cu oamenii.

educatiaEvenimentele realizate prin Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, vor fi susținute în locații care oferă publicului posibilitatea de a vedea un alt gen de ”lecție deschisă” și o poartă culturală către învățământul de calitate, în spații unde tinerii se pot bucura de audiență, de prezența părinților, a colegilor și a concetățenilor.

Sunteți așteptați, astfel, miercuri 5 octombrie 2016, când vor răsuna acorduri muzicale și arta va cuceri cetățenii ce vor participa alături de noi la sediile Liceelor de Artă din municipiul Sibiu (începând cu ora 10.30) și din municipiul Târgu Mureș (începând cu ora 12.00) și în incinta Alba Mall din municipiul Alba Iulia (începând cu ora 11.00).

Timp de două ore, grupurile de elevi din cele trei licee vor încerca să ne arate tuturor ceea ce au învățat și dobândit pe parcursul anilor de școală, cum educația ne diferențiază și ne dă o șansă în plus, ne ajută să ne dezvoltăm, să ne facem prieteni și să cucerim lumea  din jurul nostru. Pe lângă bucuria oferită de momentele artistice, cetățenii prezenți vor primi materiale informative și promoționale din partea organizatorilor.

”Vă invităm pe această cale și vă așteptăm să fiți alături de noi la miniconcerte de cameră, reprezentanții teatrale și ateliere interactive, de artă plastică și desen. Evenimentele ce se desfășoară sub denumirea ”Educația oferă șanse – Ziua Centrelor Europe Direct” sunt marcate prin diverse activități la nivelul întregii țări de toate Centrele Europe Direct din România, fiind susținute de Reprezentanța Comisiei Europene din România. Pentru organizarea acestor evenimente, Centrul de Informare Europe Direct ADR Centru a beneficiat de sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene, al liceelor din fiecare municipiu, precum și de colaborarea Alba Mall”, transmite reprezentantul ADR Centru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea