Rămâi conectat

Cultură Educație

Subiecte simulare BAC 2014, la limba română, pentru clasa XII-a. Astăzi a avut loc prima probă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subiectele la simularea examenului de Bacalaureat 2014, la limba şi literatura română. Astăzi elevii de clasa a XII-a au susţinut prima simulare din cadrul examenului de Bacalaureat 2014. Potrivit metodologiei accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30, iar examenul a început la ora 9:00, când elevii au primit subiectele. Elevii au avut trei ore la dispoziţie pentru a rezolva subiectele şi nu au putut părăsi sala de examinare mai repede de 10.30.

simulare Bac romana02simulare Bac romana04

Subiecte la simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XII-a. CLICK PENTRU A MĂRI

La SUBIECTUL I, elevii de clasa a XII-a au primit textul „Somnoroasa aventură”, scris de Teodor Mazilu, în baza căruia au avut de răspuns la 9 cerinţe. Astfel elevii au trebuit să numească câte un sinonim la cuvintele retras şi zădărnicie, au trebuit să explice rolul virgulei din propoziţia „Vai, ce bine-mi pare”, de construit un enunţ în care să folosească o locuţiune/ expresie care să conţină substantivul „suflet”. Au avut de precizat două motive literare din textul dat, de transcris două cuvinte din text care sunt mărci ale adresării directe, de prezentat rolul notaţiilor autorului din textul dat, respectiv de prezentat două trăsături ale genului epic. La ultimul punct de la primul subiect elevii au trebuit să comenteze o secvenţă din text.

La SUBIECTUL al II-lea elevii au trebuit să scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre importanţa călătoriilor în formarea personalităţii tinerilor.

La SUBIECTUL al III-lea elevii au avut de redactat un eseu 600 – 900 cuvinte, în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu.

Simulările la Bacalaureat continuă după următorul program:

Limba şi literatura maternă – 4 martie (clasa a XI-a şi clasa a XII-a)

Proba obligatorie a profilului – 5 martie (clasa a XI-a şi clasa a XII-a)

Proba la alegere a profilului – 7 martie (numai clasa a XII-a)

Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie. Rezultatele obţinute de elevi la simulare nu se trec în catalog.

Citeşte şi: Subiecte simulare Bacalaureat 2014 (BAC), la limba română: Ce dificultăţi au întâmpinat astăzi elevii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea