Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU Românii și britanicii, în topul celor mai mari cheltuitori din Europa în perioada sărbătorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii și britanicii cheltuie cel mai mult din Europa în perioada sărbătorilor, potrivit unui studiu.

sibiu-CraciunRomânii, raportat la venituri, sunt cei care intenționează să cheltuiască cel mai mare procent din veniturile lunare nete, respectiv 32%.

Conform studiului ING ‘Liga cheltuielilor de Crăciun’, în Europa, cheltuielile de Crăciun rămân constante, în pofida îmbunătățirii situației economice în multe țări europene. Cetățenii din Marea Britanie se pregătesc să cheltuiască cel mai mult pe cadourile de Crăciun din acest an, comparativ cu cei din restul Europei, SUA și Australia.

Raportul ING privind cheltuielile de Crăciun și Anul Nou, la care au participat peste 13.000 de persoane, arată că britanicii intenționează sa se lipsească, în medie, de 420 euro în perioada sărbătorilor, plasându-se astfel pe primul loc în raportul special ING ‘Liga cheltuielilor de Crăciun’. Următorii mari cheltuitori sunt cei din Statele Unite ale Americii (360 euro) și Luxemburg (300 euro), în timp ce Australia (200 euro) se plasează la jumătatea clasamentului alături de Germania, Spania și Italia (200 euro).

‘Cu toate acestea, deși locuitorii Marii Britanii sunt dispuși să cheltuiască cel mai mult, studiul arată că românii sunt cei care intenționează să aloce pe cheltuielile de Crăciun cel mai mare procent din veniturile lunare nete. Aceștia intenționează să investească 110 euro pe cadourile de Crăciun, chiar dacă suma se ridică la aproximativ 32% din venitul lunar net’, susțin autorii studiului.

Republica Cehă (25%) și Marea Britanie (15%) îi urmează în ceea ce privește cheltuielile de Crăciun în raport cu venitul net.

Cu toate că situația economică s-a îmbunătățit în cea mai mare parte a Europei, studiul relevă că majoritatea europenilor își mențin în acest an o abordare prudentă privind cheltuielile de Crăciun și intenționează să investească o sumă similară cu cea cheltuită în 2014. Doar unul din șase europeni (16%) intenționează să cheltuiască mai mult în 2015.

În plus, o treime din europeni (33%) au economisit pentru Crăciunul din acest an, cei mai mulți fiind cei din Marea Britanie (43%) și România (42%). În plus, mai puțin de unul din zece persoane din Europa (9%) s-a îndatorat pentru cheltuielile de Crăciun anul trecut, ceea ce arată că majoritatea au o abordare prudentă. Cu toate acestea, britanicii și românii s-au îndatorat mai mult decât restul Europei (cu 15%, respectiv 16%).

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea