Rămâi conectat

Actualitate

STUDIU: Jocul cu păpușile poate ajuta copiii să își dezvolte empatia. Îi încurajează pe cei mici să vorbească mai mult despre gândurile și emoțiile celorlalți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
STUDIU: Jocul cu păpușile poate ajuta copiii să își dezvolte empatia. Îi încurajează pe cei mici să vorbească mai mult despre gândurile și emoțiile celorlalți

Jocurile imaginare, precum cele cu păpușile ar putea ajuta copiii să își dezvolte abilitățile sociale și empatia, arată cercetătorii.

Deși valoarea educațională a jocului cu Lego și jucăriile de construcție a fost acceptată pe scară largă, beneficiile jocului cu păpuși par uneori să fie trecute cu vederea, potrivit neurocercetătorului care a condus studiul.

Astfel, potrivit acestuia, jocul cu păpușile îi încurajează pe copii să vorbească mai mult despre gândurile și emoțiile celorlalți.

”Când copiii creează lumi imaginare și jocuri de rol cu ​​păpuși, ei comunică la început cu voce tare și apoi internalizează mesajul despre gândurile, emoțiile și sentimentele altora”, a spus dr. Sarah Gerson, neurocercetătoare la Universitatea Cardiff și autorul principal al studiului.

„Acest lucru poate avea efecte pozitive de lungă durată asupra copiilor”, cum ar fi o creștere a puterii de procesare socială și emoțională și dezvoltarea abilităților sociale precum empatia.

Studiul, finanțat de producătorii Barbie și publicat în revista Developmental Science, a implicat 33 de băieți și fete, cu vârste între patru și opt, cărora li sa oferit o colecție de păpuși Barbie și accesorii precum o ambulanță sau un cal cu care să se joace.

Au fost lăsați să se joace spontan, dar vorbirea lor a fost monitorizată și au măsurat, prin intermediului spectroscopiei funcțională în infraroșu apropiat, schimbările în oxigenarea sângelui pentru a urmări activității creierului în timp ce subiectul se mișcă liber.

Studiul a constatat că copiii vorbeau mai mult despre gândurile și emoțiile celorlalți, un indicator al înțelerii sociale a copiilor, atunci când se jucau cu păpușile, comparativ cu momentele în care jucat jocuri creative pe o tabletă.

În cadrul studiului, s-a mai observat, de asemenea, că în timpul jocului cu păpuși copiii erau mai predispuși să se adreseze păpușilor la persoana a doua, vorbind direct cu ele, în timp ce la personajele de pe ecranul tabletei aveau tendința să se refere la persoana a treia.

Nu a fost observată nicio diferență între băieți și fete.

”Un copil se gândește la gândurile și emoțiile altor oameni în timp ce se joacă cu păpuși”, a spus Gerson.

Benjamin Mardell, care cercetează pedagogia jocului la Harvard Graduate School of Education și care nu a fost implicat în lucrare, a spus: „Ipoteza că jocul cu păpuși oferă o schelă copiilor mici pentru a lua perspectiva altuia, chiar dacă acel alt este neînsuflețit, pare foarte rezonabil. Și faptul că ei văd utilizarea limbajului în acest sens este o bună confirmare a ipotezei.”

„Aș avea o viziune mai largă asupra a ceea ce este o păpușă”, a spus el. „[Ar putea fi] orice obiect în care copilul poate investi simțul celuilalt – un animal de pluș, o mănușă de bucătărie care îi vorbește sau chiar un prieten imaginar.”, a adăugat el.

„Aceste abilități sunt cu adevărat importante pentru interacțiunea cu alți oameni, pentru a învăța de la alți oameni și pentru a naviga într-o varietate de situații sociale”, a spus Gerson. „Devine important pentru a lega și a menține prietenii și pentru modul în care învață de la profesori și de la părinți.”

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea