Rămâi conectat

Actualitate

Studenții pot susține examenele și admiterile pe internet și în perioada stării de alertă: Legea, publicată în Monitorul Oficial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

într-o lege publicată joi în Monitorul Oficial se arată că studenții pot susține online admiterile pentru viitorul an universitar și în starea de alertă. Pentru a putea încheia semestrul al doilea al anului universitar 2019-2020, universitățile și-au putut desfășura online activitatea de predare și evaluare, în timpul stării de urgență. Acum, această prevedere se extinde și pe perioada stării de alertă.

Practic, Legea nr. 103/2020, ale cărei prevederi se aplică începând cu data de 5 iulie 2020, este actul normativ care aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 58/2020, conform căreia, până la eliminarea restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus, admiterea la studiile universitare pentru anul 2020-2021 se poate desfășura și prin intermediul platformelor online.

„Pe durata stării de urgență, a stării de alertă, a existenței restricțiilor privind adunările publice de către autoritățile de resort, pentru anul universitar 2020-2021, procesul de admitere la studiile universitare se poate desfășura și prin intermediul platformelor online”, scrie în Legea nr. 103/2020.

Apoi, tot în perioada stării de alertă studenții pot susține online și alte examene precum cele de masterat, cele pentru susținerea tezelor de doctorat sau de abilitare.

„Pe durata stării de urgență, a stării de alertă și până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autoritățile de resort, desfășurarea (…) examenelor de finalizare a studiilor de licență, de masterat sau a programelor de studii postuniversitare, susținerea tezelor de doctorat, susținerea tezelor de abilitare pentru anul universitar 2019-2020, se poate realiza și în modul on-line”, stabilește Legea nr. 103/2020.

Aceste măsuri sunt valabile numai pentru finalizarea anului universitar 2019-2020. Cel puțin momentan, lucrurile vor reveni la normal odată cu începerea anului universitar 2020-2021.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea