Rămâi conectat

Actualitate

Structura anului școlar 2022-2023: Școala începe pe 5 septembrie, iar vacanța de vară se ia pe 16 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Structura anului școlar 2022-2023: Școala începe pe 5 septembrie, iar vacanța de vară se ia pe 16 iunie

Anul școlar 2022-20023 ar urma să înceapă pe 5 septembrie și să se încheie pe 16 iunie, întrucât „avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar”, a afirmat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El a detaliat când vor fi programate vacanțele școlar în 2022-2023 cel mai probabil, fiind mai multe noutăți față de anul școlar actual, inclusiv faptul că va fi o săptămână de vacanță în luna octombrie pentru toți elevii, nu doar pentru grădinițe și ciclul primar ca până acum.

O altă noutate anunțată este introducerea unei săptămâni „verzi” în luna mai, când orele să se facă preponderent în aer liber.

Ministrul s-a referit la o împărțire a anului în „trei secțiuni” în loc de semestre.

Cum ar putea arăta structura anului școlar 2022-2023

Declarațiile lui Cîmpeanu la TVR 2

  • „Avem o fragmentare mai puțin normală de o perioadă care este bine definită – aceea a sărbătorilor de iarnă, care trebuie să fie o vacanță clară pentru elevi și în anul 2022-2023 vom propune ca această vacanță să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, deci cu o durată suficient de mare.

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

  • Și avem o a doua perioadă a sărbătorilor pascale. Pentru anul 2022-2023 vom propune perioada 7-18 aprilie. Deci avem deja două vacanțe mari care împart în trei secțiuni anul școlar.
  • Pe de altă parte, interesul elevilor e acela de a învăța. Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, durată de cursuri, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri.
  • Este foarte posibil să introducem în prima parte a anului școlar, deci în toamnă, Săptămâna Altfel. Și de asemenea o săptămână de vacanță pentru toți elevii… Cred că vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță de o săptămână pentru toți elevii, ciclul primar, gimnazial și liceal. Tot în această „secțiune” să fie și săptămâna Școala Altfel.
  • În a doua „secțiune”, după perioada de sărbători de iarnă, vacanța de iarnă 22 decembrie – 8 ianuarie făcând separarea…

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

  • Secțiunea se încheie pe 22 decembrie. Mai apoi avem vacanța 22 decembrie – 8 ianuarie. Apoi putem lua în calcul o săptămână în luna februarie. Dar dacă această decizie se va lua, va fi în primul rând în interesul elevului și pentru a susține sportul pentru activitate benefică elevilor. Întâmplător se suprapun peste interesele economice așa cum s-a precizat în petiție.
  • După această perioadă posibilă de vacanță din luna februarie, în care elevii ar putea să participe la schi, se continuă activitatea până în perioada sărbătorilor pascale – 7 aprilie – 18 aprilie.
  • Includerea unei săptămâni verzi în care elevii să învețe în afara școlii despre mediu. Această săptămână ar putea fi poziționată în luna mai.”

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea