Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Străzile din Municipiul Aiud vor avea un nou utilaj pentru curățarea drumurilor și aleilor: Licitația de peste 1.300.000 de lei pentru achiziționarea unei automăturătoare lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Străzile din Municipiul Aiud vor avea un nou utilaj pentru curățarea drumurilor și aleilor: Licitația de peste 1.300.000 de lei pentru achiziționarea unei automăturătoare lansată în SEAP

Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local al Muncipiului Aiud a publicat în 4 martie o licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru o nouă automăturătoare care să ajute la curățarea drumurilor și aleilor din oraș. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 1.343.000 de lei.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 271/23.11.2023 s-a aprobat încredințarea gestiunii directe a serviciului public de salubrizare către Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local, ca urmare a faptului că Asocierea SC RER VEST S.A. și SC RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A, conform contractului de delegare, a preluat doar o parte din activitățile specifice gestionării sistemului de salubritate din municipiul Aiud.
Astfel, Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local a preluat următoarele activități:
a) Măturatul, spălatul şi stropitul căilor publice din localitate, inclusiv colectarea şi transportul deşeurilor de pământ şi pietre provenite de pe căile publice la depozitele de deşeuri, precum şi a deşeurilor provenite din coşurile stradale la depozitele de deşeuri şi/sau la instalaţiile de tratare;
b) Curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice din localitate și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț.
În anul 2021, Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local Aiud a fost dotat cu un buldoexcavator, utilizat pentru:
– Întreținerea drumurilor nemodernizate;
– Curățarea vegetației de pe acostamentele drumurilor;
– Curățarea și săparea șanțurilor;
– Încărcarea materialelor necesare lucrărilor de întreținere a infrastructurii locale.
În anul 2023 a fost achiziționată o cisternă multifuncțională pentru udatul spațiilor verzi și a străzilor.
În această lună, s-a demarat procedura de achiziție publică pentru achiziția unei mașini de măturat, ce va fi folosită pentru măturatul străzilor și salubritate. Ofertele se pot depune până în data de 10 aprilie 2024. Valoarea totală a automăturătoarei este de 1.343.000 lei, fără TVA.” a transmis purtătorul de cuvânt al primăriei Aiud, Dragoș Gâlea, pentru ziarulunirea.ro.

Automăturătoarea dorită trebuie să conțină pentru sistemele de măturare și aspirare:
-Sistem de perii independente minim 2 bun. + 1 buc. pentru acces în zone cu obstacole
-Lațime măturare la o trecere de minim 1.5 metri
-Sistem automat de reglare a periilor pe orizontală și verticală
-Perii confecționate din metal sau plastic cu diametru de minim 800mm
-Gură de aspirare confecționată din materiale rezistente la coroziune și uzură
-Lățime gură de aspirare la sol minim 50 mm

Iar pentru sistemul de umezire:
-Bazin apă curată minim 190 litri
-Sistem de recirculare a apei uzate
-Sistem de apă de joasă presiune
-Sistem de apă de mare presiune

Achiziția se realizează prin contractarea unei finanțări de tip leasing financiar pentru o perioadă de 48 luni (cu avans de 20 %), garanție minim 2000 ore de funcționare în limita a maxim 4 ani, servicii de asigurare CASCO pentru 4 ani și servicii de asigurare RCA pentru 1 an, se arată în descrierea achiziției din SEAP.

Oferta se poate trimite până pe data de: 10.04.2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Silviu Ponoran continuă “MIRACOLUL ZLĂTNEAN” făcând Zlatna un oraș frumos, modern, european

Unirea Ziarul

Publicat

în

Silviu Ponoran continuă “MIRACOLUL ZLĂTNEAN” făcând Zlatna un oraș frumos, modern, european Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31(treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate. Din ce în ce mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea