Rămâi conectat

Actualitate

„Strălucire japoneză pentru oraşele României” – o nouă acţiune KAIZEN în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Institutul KAIZEN® România, Asociaţia „Clean Up Japan”, Academia de Poliţie din Prefectura Yamanashi, AOTS România (Asociaţia de Instruire în Management Japonez), cu sprijinul companiei SUPREMIA şi al Centrului Local „Axente Sever” Alba Iulia al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, organizează marţi – 26 iunie, un nou eveniment Kaizen 5S Public în municipiul Alba Iulia.
Evenimentul are ca principal scop aplicarea Managementului Japonez KAIZEN®, la nivelul oraşului, pentru a îmbunătăţi mediul acestuia şi relaţiile dintre administraţia locală, companiile private şi cetăţeni. Urmărind să schimbe mediul prin schimbarea mentalităţii, se doreşte împărtăşirea unor valori pozitive precum Respectul (faţă de natură şi mediu) Onestitatea şi Deschiderea spre orientare, spre performanţă.
Prima dintre activităţile evenimentului va debuta la ora 8.00, în Aula Universităţii din Alba Iulia, cu o sesiune de prezentare. Partea practică a proiectului se va desfăşura de la ora 9.30 şi va consta în igienizarea spaţiului public din zona fostului cinematograf Columna din Alba Iulia. Participanţii vor reveni, de la ora 11.30, în Aula Universităţii, pentru discuţii şi concluzii.
Evenimentul ce se desfăşoară azi la Alba Iulia este parte a unui proiect mai complex ce cuprinde şi alte acţiuni similare ce se desfăşoară, în perioada 25-29 iunie, la Bucureşti şi Oradea. De această dată, acţiunea 5S Public cuprinde şi vizitarea unei companii reprezentative pentru implementarea conceptelor KAIZEN – compania SUPREMIA din Alba Iulia.
„În judeţul Alba acesta este al treilea eveniment KAIZEN organizat de Consiliul Judeţean, parte a proiectului KAIZEN pentru judeţul Alba, proiect ce vizează dezvoltarea companiilor locale prin aplicarea unor principii moderne de management. După un eveniment destinat IMM-urilor şi unul destinat tinerilor, iată că acum Alba Iulia este pe harta marilor evenimente ale managementului de succes printr-un eveniment public ce demonstrează cum putem îmbunătăţi viaţa de zi cu zi prin aplicarea unor concepte simple”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. (N.L.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

16 noiembrie| Sfântul Apostol și Evanghelist Matei. A fost ars pe rug de păgâni pentru că nu a renunțat la credință

BONTEA Alexandru

Publicat

în

16 noiembrie| Sfântul Apostol și Evanghelist Matei. A fost ars pe rug de păgâni pentru că nu a renunțat la credință

An de an, la data de 16 noiembrie este marcat Sfântul Apostol și Evanghelist Matei. Acesta a fost unul dintre cei doisprezece Apostoli aleși de către Iisus și a scris prima Evanghelie. El a fost ars pe rug de către păgâni pentru că nu a vrut să renunțe la credința sa.

Sfântul Apostol și Evanghelist Matei a fost unul dintre cei doisprezece Apostoli aleși de Isus Hristos. Înainte să-și dedice viața crediței, a fost vameș. Textele vechi bisericești spun că el a fost autorul primei Evanghelii, care a fost scrisă spre sfârșitul anilor 50 și începutul anilor 60 ai primului secol creștin. Potrivit calendarului ortodox, în ziua de miercuri, 16 noiembrie este dezlegare la ulei și vin, având în vedere să suntem în postul Crăciunului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Evanghelia după Matei se află înscrisă în lista Canonului Muratori și amintită de Sfințîi Părinți Atanasie cel Mare, Chiril al Ierusalimului și Grigore de Nazianz. Ea este recunoscută ca autentică și de sinoadele particulare din Laodiceea (360), canonul 60 Hipo (393) și confirmată de Sinodul ecumenic Trulan (692). Scopul evanghelistului a fost să dovedească cititorilor că Isus Hristos este Mesia cel prezis de profeți și în persoana Sa s-au îndeplinit toate vechile profeții.

Prima Evanghelie

Pentru că el face trecerea de la Vechiul spre Noul Testament, Sfinții Părinți au hotărât ca Evanghelia scrisă de el să fie prima. Aceasta ii are în vedere pe iudei și pe păgâni și din acest motiv ea este mai mult o Evanghelie de convertire a popoarelor la credință. Iudeilor le arată că Iisus este Mesia, iar păgânilor le vestește că mântuirea se realizează prin Hristos.

Având în vedere că Matei folosește foarte des sintagma „Împărăția cerurilor”, Evanghelia sa este numită și Evanghelia Împărăției. Ea este citită în Biserică timp de șaptesprezece duminici după cea a Rusaliilor.

A murit ca un martir

Nu se cunosc prea multe despre Sfântul Apostol și Evanghelist Matei. Nu se știe dacă acesta a fost căsătorit sau a avut copii. Textele vremii scriu că el a murit ca un martir în Etiopia sau în Pont. Ar fi fost ars pe rug de păgâni pentru că nu a vrut să renunțe la credința sa.

Tot în data de 16 noiembrie mai este pomenit și Sfantul Grigorie Taumaturgul, episcopul Neocezareei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar

Mihaela Bilic recomandă întărirea sistemului imunitar pentru a ne proteja în orice sezon, scrie romaniatv.net. O metodă bună și ieftină sunt vitaminele, susține specialistul.

”Sunt două tipuri de vitamine, unele care se dizolvă în grăsime (liposolubile): A, D și E. Sunt cele cu care corpul poate face depozite. Deci organismul are grijă de partea aceasta, deci nu trebuie să luăm suplimente prea multe pentru că există riscul de acumulare prea mare şi atunci mai rău stricăm decât beneficiem de prezenţa lor. Ele sunt antioxidante.

Celelalte vitamine sunt hidrosolubile, se dizolvă în apă: grupul de vitamine B și vitamina C. B-urile se găsesc în toate alimentele, B-12 se găsesc doar în produsele de origine animală. Nu avem voie să fim vegetarieni, mai ales când e vorba de copii. În schimb, vitamina C se elimină rapid, în fructe și legume, la 48 de h după cules scade la jumătate. Așa că nu ar fi rău în această perioadă să luăm un strop de supliment pentru imunitate, asta înseamnă cam 1 gram pe zi măcar o lună”, a declarat Mihaela Bilic.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mihaela Bilic: Stresul și alimentația afectează sistemul imunitar

Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la stresul zilnic și alimentația pe care o adoptăm. Specialistul susține că sistemul imunitar poate fi afectat.

”La nivelul intestinului, la nivelul acestei microbiote despre care vorbim, zahărul are rol negativ. Stresul și alimentația afectează sistemul imunitar. Microbiota a fost definită ca un organ de sine stătător. Microbiota înseamnă miliarde de bacterii cu care noi conviețuim. Două kilograme din greutatea unui om de 60 de kilograme sunt reprezentate din bacteriile acestea benefice care ne populează organismul. Dacă nu ținem cont de aceste bacterii, atunci ne scade imunitatea și rezistența la boli. Acest „organ” imunitar”. 70% din imunitatea noastră trăieşte în intestin. Organismul nostru e populat cu aceste bacterii, dacă noi nu le hrănim nu mai aveam această armată biologică ce ne apără.

Noi ne naştem sterili la nivelul intestinului. Copilul trebuie să intre în contact cu cât mai multe alimente diferite. Trebuie să aibă contact cu 15 alimente, zilnic. Avem o alimentaţie plină şi sănătoasă, dar câteodată,mai ales după un tratament cu antibiotice, avem nevoie de aceste suplimente ca să întregim culturile bacteriene care au fost distruse. Suplimentele cu acele probiotice sunt cele mai benefice metode de a ne dezvolta şi a ne întări imunitatea pentru că nu au niciun efect secundar.

Noi le dăm în ideea în care o parte din acele bacterii se vor coloniza, vor rămâne în intestin pentru că inclusiv cu vârsta diversitatea acestor bacterii benefice scade din cauza vârstei, din cauza stresului. Stresul, pe lângă zahăr şi o alimentaţie excesiv de bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi pentru că mor de foame dacă nu le hrănim. Nu realizăm că carbohidraţii ne hrănesc aceste bacterii, avem stresul, antibioticele. Tot ce aducem în intestin ne dezechilibrează această microbiotă. Produsele care fermentează sunt foarte benefice. Avem borşul, drojdia, care la fel sunt foarte bune”, a declarat Mihaela Bilic, la ”Vorbeşte lumea”.

Sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Răsturnare de situație în cazul rachetei care a căzut în Polonia: Oficiali americani spun că a fost trasă de ucraineni pentru a doborî o rachetă rusească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Răsturnare de situație în cazul rachetei care a căzut în Polonia: Oficiali americani spun că a fost trasă de ucraineni pentru a doborî o rachetă rusească

Oficiali americani, citați de surse oficiale, au declarat că racheta care a lovit Polonia, marți seară, a fost trasă de forțele ucrainene în încercarea de a doborî un proiectil rusesc care se apropia, informează Independent.

Trei oficiali americani, care au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului, au declarat că evaluările preliminare au sugerat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene în timpul bombardamentului rusesc asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, susține că există informații conform cărora racheta care a lovit Polonia nu a fost trasă din Rusia.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

„Mă voi asigura că vom putea stabili ce s-a întâmplat exact”, a mai spus președintele.

Oficialii polonezi au declarat anterior că o „rachetă de fabricație rusească” a aterizat într-un depozit de cereale din Przewodow, Lublin, la aproximativ 6 km de granița cu Ucraina.

Ucraina continuă să mențină stocuri de armament de producție ex-sovietică și rusă, inclusiv sistemul de rachete de apărare aeriană S-300.

Explozia produsă în interiorul granițelor Poloniei, stat membru NATO, a provocat moartea a două persoane, declanșând o anchetă și o reuniune de urgență a membrilor Grupului celor Șapte (G7) care se aflau în Indonezia.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea