Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Stoc suficient de gaze naturale pentru perioadele reci din perioada următoare: De când va intra în exploatare gazul natural din Marea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stoc suficient de gaze naturale pentru perioadele reci din perioada următoare: De când va intra în exploatare gazul natural din Marea Neagră

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, asigură că România se află într-o poziție pregătită pentru perioadele reci, având stocuri de gaze la un nivel ridicat, de 82,93%.

El afirmă că, în contextul evoluției actuale a iernii și chiar în condiții mai dificile, cu maxim 1-2 episoade de ger sau viscol pe lună, țara va trece cu succes iarna doar cu gaze românești, provenind atât din rezervele existente, cât și din producția internă.

„Chiar dacă gerul se apropie, suntem pregătiți. Depozitele noastre de gaze sunt la un nivel de 82,93%, o creștere semnificativă de peste 176 de milioane de metri cubi față de aceeași perioadă a anului precedent. Până acum, consumul a fost gestionat eficient, producând astăzi peste 26 de milioane de metri cubi zilnic, la un consum de 40,6 milioane metri cubi”, a subliniat Sebastian Burduja într-o postare pe o rețea de socializare.

Ministrul Energiei a menționat că depozitele energetice sunt umplute în proporție de aproximativ 75%, ceea ce reprezintă un nivel optim pentru o producție eficientă de energie din surse locale. În ciuda situației actuale a sistemului energetic, România a continuat să fie exportator de energie electrică, datorită unui consum redus de 5329 MW, conform declarațiilor sale.

Burduja a evidențiat, de asemenea, planurile de dezvoltare pentru viitor, menționând că în 2024 și în anii următori vor fi puse în funcțiune capacități suplimentare de mii de MW pentru producția de energie electrică. De asemenea, gazul natural din perimetrul Neptun Deep este prognozat să intre în producție din 2027, transformând România în principalul producător din Europa și dublând efectiv producția națională de gaze naturale.

Citește și: Rate mai mici pentru români în 2024: Cine sunt cei care vor beneficia de scăderi ale ROBOR și IRCC

„Toate aceste investiții vor contribui la crearea de locuri de muncă mai bine plătite și vor conduce la facturi mai mici pentru toți românii. Prin urmare, începutul anului aduce vești bune pentru sectorul energetic din România. Sperăm să păstrăm această tendință pe tot parcursul anului, asigurând energie pentru consumul intern și susținând proiectele noastre”, a concluzionat ministrul Energiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea