Rămâi conectat

Curier Județean

Ştiu cel mai bine istoria lui Avram Iancu!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La finele săptămânii trecute, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia a avut loc etapa judeţeană a olimpiadei de istorie, la care au participat 110 elevi din clasele VIII-XII, calificaţi în urma fazei locale, ne-a informat prof. Ioan Muntean, inspector şcolar de specialitate la IŞJ Alba. Trebuie menţionat că la clasele a IX-a şi a XI-a, Daniela Crăciunica şi Dorel Ştefan, ambii elevi la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, au obţinut nota 10.00. De altfel, elevii Colegiilor „Mihai Viteazul”, „Horea, Cloşca şi Crişan” şi „Titu Maiorescu” şi-au împărţit cele mai multe premii la categoria licee. Totodată, merită subliniat că printre laureaţi se află şi doi fraţi, Camelia şi Samuel Dohan, care an de an obţin premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare. Dar iată care sunt elevii care au obţinut note peste 9.00: lclasa a VIII-a: 1. Ioana Lazăr – Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia, 2. Iulian Florea – Şcoala Şard, 3. Diana Totoian – Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, lclasa a IX-a: 1. Daniela Crăciunica – Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, 2. Ilie Drugă – Colegiul Militar, 3. Diana Copilul – Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, 4. Andrei Konya – Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureş, 5. Paul Morozan – Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, lclasa a X-a: 1. Cătălin Briciu – Colegiul Naţional „HCC”, 2. Alexandra Oltean – Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, 3. Camelia Dohan – Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, 4. Teodora Zah – Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, 5. Andra Ciungan – Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, lclasa a XI-a: 1. Dorel Ştefan – Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, 2. Paula Ghergu – Colegiul Naţional „HCC”, 3. Georgiana Gligor – Colegiul Naţional „HCC”, 4. Daniel Morar – Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, 5. Diana Mihăilă – Colegiul Naţional „HCC”, 6. Gabriela Vîrciu – Colegiul Naţional „HCC”, 7. Roxana Jibotean – Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir, 7. Sebastian Mesaroş – Colegiul Naţional „Titu Maiorescu”, lclasa a XII-a: 1. Samuel Dohan – Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureş, 2. Mădălina Toma – Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni, 3. Ilie Mihai – Colegiul Militar „Mihai Viteazul”.
Elevii ale căror nume sunt îngroşate sunt calificaţi la faza naţională, care va avea loc în perioada 17 – 21 aprilie, la Alba Iulia. Felicitări elevilor şi profesorilor care i-au îndrumat şi pregătit cu dăruire şi profesionalism şi mult succes la etapa naţională.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

În ultima vreme sunt tot mai dese atacurile sălbăticiunilor asupra animalelor domestice deținute de fermierii din județul Alba.

Potrivit unui localnic din comuna Vidra, ursul a dat iama în animalele sale, care erau la pășune în satul Poieni. Omul spune ca animalul sălbatic i-a ucis o vacă, în cursul nopții de luni spre marți.

CITEȘTE ȘI: MĂCEL într-o comună din Alba: Un urs omoară animalele oamenilor și le abandonează

Incidentul nu este unul singular, chiar ieri un urs lâsând în urma sa un dezastru de nedescris în comuna Meteș din județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu două săptămâni în urmă mai multe animale au ucise în apropiere de centrul comunei Pianu, iar recent, un alt urs a făcut prăpăd în zona comunei Bucium, tot din Munții Apuseni.

CITEȘTE ȘI: Încă un CARNAGIU provocat de urs, într-o comună din Alba: 4 oi și 2 capre, ucise „la 40 de metri de grădiniță”

Potrivit legislației, „intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs în intravilanul localităţilor se efectuează gradual”. Astfel, în primă fază se va încerca îndepărtarea animalului prin diverse mijloace.

În cazul în care exemplarul îndepărtat prin alungare revine în mod repetat, echipa de intervenţie procedează la intervenţia prin tranchilizare şi relocarea acestuia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Transport public pentru elevii care fac naveta pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului: Care vor fi tarifele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public pentru elevii care fac naveta pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului: Care vor fi tarifele

Pe agenda de lucru a consilierilor județeni se află și atribuirea directă, prin măsuri de urgență, a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, pe traseul Ocna Mureș – Lunca Mureșului. Acestea vor fi supuse aprobării în ședința de vineri a Consiliului Județean Alba.

Primăria comunei Lunca Mureșului a solicitat Consiliului Județean Alba actualizarea programului de transport județean în vigoare prin introducerea unui traseu nou: Ocna Mureș – Lunca Mureșului și atribuirea acestuia, în regim de urgență, pentru a se putea asigura transportul zilnic dus/întors al elevilor din Lunca Mureșului școlarizați în unitățile de învățământ din orașul Ocna Mureș.

Transportul rutier județean de persoane prin curse regulate se desfășoară în prezent cu caracter temporar, până la data de 31 decembrie 2022, în baza programului de transport județean aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Consiliul Județean Alba a încheiat contracte de delegare a gestiunii serviciului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2021, cu operatorii de transport rutier deținători de licențe valabile de traseu, în conformitate cu prevederile art. 66 alin. 1 din O.U.G. nr. 70/2020, cu modificările și completările ulterioare, pentru continuarea asigurării de către aceștia a transportului public județean de persoane până la finalizarea procedurilor de atribuire a contractelor de delegare a gestiune a serviciului în baza legislației achizițiilor publice.

Tarife practicate:

Distanța(km)/ Valoare bilet (lei – TVA inclus)/ Valoare abonament lunar (lei – TVA inclus)
1 – 5/ 5,50/ 200,00
6 – 11/ 8,00. 300,00

Consiliul Județean Alba a solicitat operatorilor de transport rutier Arieșul SA, Excelent Trans SRL, Livio Dario SRL, Voltrans SA, Samflora Impex Prod SRL și Andra & Alina Transport SRL, ca în situația în care doresc să efectueze serviciul pe acest traseu, să comunice Consiliului Județean Alba, până la data de 28 septembrie 2022, acordul în acest sens, însoțit documentele în copie ale mijlocului de transport necesar efectuării serviciului și tarifele de călătorie propuse.

A depus documentația solicitată de Consiliul Județean Alba și a fost de acord să presteze serviciul de transport public județean prin curse regulate, prin atribuirea directă a contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate pe traseul cod 92: Ocna Mureș – Lunca Mureșului, cu valabilitate până la data de 31 decembrie 2022, operatorul de transport rutier Andra & Alina Transport SRL.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Caravană medicală în cătunele unei comune din Apuseni: „Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Caravană medicală la cătunele unei comune din Apuseni: „Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe”

În cursul zilei de duminică, 2 octombrie, o echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara în parteneriat cu TVR-1, în cadrul campaniei ,,Izolați în România”, au ajuns pe Valea Barnii, comuna Mogoș, pentru asigurarea asistenței medicale locuitorilor cătunelor pentru care accesul la servicii medicale este dificil.

,,Nu am fost niciodată la doctor, spitalul este prea departe” – acestea sunt cuvintele cu care echipa medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara a fost întâmpinată de locuitorii cătunelor de pe Valea Barnii.

Au fost efectuate, la domiciliu, consultații și investigații medicale gratuite în specializările oftalmologie și O.R.L.

Elit - Gustul Desăvârșit

FOTO: Facebook – Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea