Rămâi conectat

Actualitate

Știri false despre vaccinarea anti-Covid, spulberate, de către managerul Spitalului Victor Babeș. „Asigură o protecție absolut suficientă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Știri false despre vaccinarea anti-Covid, spulberate, de către managerul Spitalului Victor Babeș. „Asigură o protecție absolut suficientă”

Mai multe mituri privind vaccinarea anti-Covid au fost spulberate de către doctorul Simin Florescu, managerul Spitalului „Victor Babeș”, pentru DCNEWS.ro.

„1. Vaccinul anti-COVID are efecte secundare periculoase

Există dovezi că nu este așa încă de când s-au efectuat trialurile clinice care au dus la aprobarea acestui vaccin și darea lui în folosință generală și peste tot. Existau aceste dovezi, că altfel acest vaccin nu ajungea în circulație, cu atât mai mult acumularea unui număr foarte mare de pacienți gata vaccinați, cu un număr insignifiant de reacții adverse serioase, ne arată din nou că este extrem de sigură și extrem de eficientă vaccinarea. Asigură o protecție absolut suficientă. Eu aș zice să punem în balanță decesele și complicațiile din cauza bolii versus acele așa-zise reacții adverse după vaccin. Ca oricare altă boală vaccinabilă vom vedea că patologia determinată de boală în sine și de complicațiile din timpul bolii este mult mai importantă decât câteva reacții adverse, și acelea minore sau foarte puține reacții adverse serioase, care apar în general la pacienți care au multiple alte probleme de sănătate. Dacă le punem în balanță, vom vedea că vaccinarea este absolut necesară, recomandată, sigură și eficientă.

Elit - Gustul Desăvârșit
2. Vaccinul a fost dezvoltat prea repede, deci nu este sigur

Deja ne-am obișnuit cu aceste remarci și aceste atitudini până acum. Trebuie repetăm din nou că nu a fost dezvoltat foarte repede. Aceste vaccinuri bazate pe ARN mesager sunt studiate de cel puțin 10 ani, poate chiar spre 15 ani, pentru alte tipuri de afecțiuni. Acum s-a găsit locul foarte potrivit pentru ele, pentru această pandemie. Deci nu este nimic nou. Și pe de altă parte, de ce să ne fie frică de ceva super performant, când dacă e să fac o paralelă din astea mai bizară, dacă cineva își ia un telefon super performant se gândește că are cipuri și instalații de urmărire? Dacă ne gândim că este o tehnologie a viitorului, super performantă și eficientă, de ce ar trebui să avem dubii? Nu toți căutăm în momentul în care suntem bolnavi ceva super performant care să ne facă bine. De ce acum avem o atitudine paradoxală? Nu e de înțeles.

3. Vaccinul poate declanșa boala COVID-19

Nu. Răspunsul este nu și punct. Deci clar, nu există dubii și nu mai avem ce comenta la asta. Niciunul dintre vaccinurile folosite nu conține virus natural și niciun fragment din virusul natural. Cele bazate pe tehnica clasică conțin un vector viral, dar care transportă aceleași gene, nu sunt direct ARN-ul mesager. Așa că niciunul dintre vaccinurile existente nu conține derivați sau fragmente din virusul natural.

4. Vaccinul este periculos pentru femeile însărcinate sau pentru cele care vor să facă în viitorul apropiat un copil

Nicidecum. Nu există niciun risc. Deși trialurile asupra femeilor însărcinate încă nu s-au terminat, există chiar recomandări de a fi vaccinate chiar și gravidele pentru că evidențele strânse în ultimul an de la femeile însărcinate care au trecut prin acest vaccin, arată că este sigur și pe lângă beneficiul pentru mamă, care este protejată astfel e o formă severă de boală, și copilul este protejat prin transferul de anticorpi materni. Deci avem o dublă eficiență, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. Așa că nici vorbă despre infertilitate sau probleme în sarcină, nu.

5. Imunitatea obținută după trecerea prin boală e mai durabilă decât cea obținută după vaccinul anti-COVID

Este un nonsens. Ar trebui acelor părinți să le arătăm cum arată o encefalită rujeolică la un copil sănătos înainte, care nu era vaccinat. Poate că atunci s-ar mai răzgândi în privința petrecerilor de infectare intenționată. Cam același lucru se aplică și la infecția cu Sars-Cov-2. Nimeni nu știe ce fel de boală va face, deci nu ai cum să garantezi. Existau la început niște statistici care arătau că tinerii și copiii e posibil să nu facă o formă gravă de boală. A fost valabil o perioadă. Acum nu mai este valabil. Nimeni nu mai știe ce formă de boală va face și de aceea vaccinarea este recomandată tuturor. Imunitatea obținută prin boală, chiar dacă este vorba despre o formă ușoară sau medie, nu ține toată viața. Nu ține nici măcar un an după cum observăm.

6. Trucul cu moneda. Vaccinul provoacă magnetism

Nici măcar nu cred că trebuie să explicăm. Cum îmi demonstrează cineva că își schimbă polii magnetici? Să îmi arate și mie niște citări bibliografice sau studii care să arate acest lucru, pentru că noi, când vorbim date medicale, avem în spate mii și mii de studii și date medicale care susțin argumentele noastre. Să îmi arate și mie respectivii cu polii și cu cipurile care sunt datele concrete, obiective, controlate, care susțin acest lucru. Dacă există aceste date, poate începem să îi credem, altfel nu.

7. Persoanele alergice nu au voie să se vaccineze

Depinde de tipul de alergie. Este bine să fim mai cu băgare de seamă. În prospectul vaccinurile cu ARN mesager este menționată un tip de alergie foarte rară, dar în general pentru persoanele care au un teren alergic e bine să le avem sub observație mai mult de 15 minute după vaccinare. De regulă îi ținem cam 30 de minute. Dacă este un caz de șoc anafilactic demonstrat, cu internare în trecut, analizăm cu medicul dacă este bine sau nu să facem vaccinul.”, a explicat dr. Simin Florescu, managerul Spitalului ”Victor Babeș”, în cadrul dezbaterii online cu tema „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Un om și-a dat foc în fața unei primării din Gorj: Bărbatul a ajuns la spital cu arsuri grave

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Un om și-a dat foc în fața unei primării din Gorj: Bărbatul a ajuns la spital cu arsuri grave

Un bărbat de 65 de ani din comuna Peștișani s-a autoincendiat în fața primăriei din localiate. Din cauza arsurilor suferite pe abdomen și la picioare, acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Urgență Târgu Jiu.

Focul a fost stins de câteva persoane care se aflau la locul incidentului. „Prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenta 112, am fost solicitați sa intervenim pentru gestionarea unei situații de urgenta generată de o persoană care s-a autoincendiat în fața Primăriei Peștișani.

Elit - Gustul Desăvârșit

La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj și o ambulanță din cadrul SAJ Gorj, care au constatat că persoana fusese ajutată de către martorii acestui eveniment, în sensul ca focul a fost stins. Este vorba despre un bărbat in vârsta de 65 care este conștient și care a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare si abdomenului“, a transmis Florim Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. Acesta a precizat că victimei i s-a acordat primul ajutor și a fost transportată la spital: „Colegii noștri i-au acordat primul ajutor calificat la fata locului iar ulterior l-au transportat la UPU Tg-Jiu“.

Poliția a deschis o anchetă pentru vătămare corporală din culpă.

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu au fost sesizați prin apelul unic 112, cu privire la faptul că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Peștișani, în timp ce se afla în fața unei instituții publice din localitate, s-ar fi autoincendiat. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele producerii evenimentului“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a precizat că bărbatul a fost adus cu arsuri de gradul doi și trei pe coapse și abdomen, a primit îngrijirile medicale necesare în UPU și va fi transferat la Craiova, la Chirurgie plastică.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Prețul cazărilor de 1 Decembrie în Alba Iulia a explodat: Hotelierii au mărit prețurile chiar și de 4 ori

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Prețul cazărilor de 1 Decembrie în Alba Iulia a explodat: Hotelierii au mărit prețurile chiar și de 4 ori

Ziua Națională a României se apropie cu pași repezi iar hotelierii din orașul Marii Uniri vin cu oferte pentru cei ce doresc să petreacă 1 Decembrie la Alba Iulia.

Managerii hotelurilor profită de ocazie, mărind astfel prețurile și de 4 ori față de tarifele aplicate în mod normal.

Elit - Gustul Desăvârșit

O cameră într-un hotel de 3 stele din oraș poate ajunge să coste până la 1.700 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus. Pentru cei care nu sunt dispuși să scoată din buzunar mii de lei pentru o noapte de cazare în ”Cealaltă Capitală” există și camere în hotel de 4 stele, cu prețuri începând de la 450 de lei pe noapte pentru o persoană.

Un apartament cu 2 dormitoare, închiriat în regim hotelier ajunge la prețul de 1.800 de lei și poate ajunge până la 2.100 de lei pe noapte pentru un apartament la un kilometru distanță de centrul orașului.

În momentul de față, la 2 săptămâni distanță de Ziua Națională, conform site-urilor de rezervări online în pensiunile din Alba Iulia nu mai există locuri disponibile.

Cu cât unitățile de cazare sunt mai aproape de centru, cu atât românii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Finanțare de până la 500.000 euro de la stat pentru producătorii de pâine, ulei şi lactate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Producătorii  din industria de fabricare a produselor de morărit, a uleiurilor si grăsimilor, a produselor lactate şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă pot obține finanțări în valoare de până la 500.000 euro de la stat, în baza unei scheme aprobată miercuri în şedinţa de Guvern.

„Sprijinul destinat producţiei româneşti, de maximum 500.000 euro per întreprindere, pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor, fabricarea uleiurilor, a produselor lactate şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă este parte a răspunsului guvernamental la dificultăţile înregistrate de procesatorii din industria alimentară, ca urmare a declanşării războiului din Ucraina. Alocăm o sumă totală de 200 milioane de euro sub formă de granturi, pentru a compensa parţial creşterea costurilor suportate legate de constituirea stocurilor de materie primă şi a costurilor legate de transport, depozitare şi procesare”, a declarat ministrul Petre Daea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Grantul financiar maxim care se acordă per beneficiar este de 500.000 euro, condiţionat de constituirea unor stocuri materie primă pentru procesare, astfel: 14.280 tone de grâu, sau 14.280 tone porumb, sau 9.615 tone de floarea-soarelui, sau 10.000 tone lapte crud materie primă, sau pentru obţinerea de furaje combinate 15.600 tone constituite din grâu şi/sau orz şi/sau porumb şi/sau soia şi /sau rapiţă.

Dacă stocurile constituite sunt mai mici decât cele prevăzute, nivelul grantului financiar se diminuează procentual, în mod corespunzător.

Dacă stocurile constituite de beneficiar sunt mai mari decât cele prevăzute, se acordă nivelul maxim al grantului financiar.

Resursele financiare totale necesare implementării schemei de ajutor de stat sunt de 985.740.000 lei şi reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200.000.000 euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Sursa: reporter24.info


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea