ȘTIREA TA: Punct de vedere al clubului Metalul Aiud după partida de juniori C cu CS Ocna Mureş

Sintetizând articolul apărut în ziar, am fost profund indignat de unele afirmaţii, mai mult sau mai puţin veridice. Dintre ele aş dori să amintesc faptul că toate cele trei eliminări au fost acordate corect, din punctul meu de vedere.

Cei doi jucători de la CS Ocna Mureş au fost eliminaţi în urma lovirii adversarului fără minge. La cea de a doua eliminare, a fost eliminat şi jucătorul echipei Metalul Aiud care a ripostat în acelaşi mod. Nu ascund faptul că două eliminări ale jucătorilor de la CS Ocna Mureş au venit în urma unor faulturi tactice, pentru a opri contraatacuri în zona mediană a terenului.

ELIT

La prima eliminare, după ce a fost tras de tricou, din spate, jucătorul Brânzeiu Adrian (de altfel, cel mai bun de pe teren), a lovit cu pumnul. Jucătorul a fost eliminat, dar a luat loc pe banca de rezerve. Meciul a continuat, ulterior fiind oprit de arbitru pentru ca respectivul jucător să părăsească incinta terenului. Recunosc că l-am împins, fapt reproşat la momentul respectiv, pe bună dreptate, de domnul Coroiu, dar nu l-am înjurat. Jucătorul protesta spre arbitru, ieşind agale, iar eu l-am „grăbit.

Nu a fost o împingere brutală, bruscă sau ceva rău intenţionat, a fost o reacţie de moment, faţă de un jucător care refuza să părăsească terenul. Sunt dispus să suport orice consecinţe vis-a-vis de acest gest, pe care acum, la rece, îl regret.

La faza primului gol al echipei Metalul, părerile celor prezenţi la meci au fost împărţite. Centralul a mers pe mâna asistentului, iar din poziţia din care mă aflam, adică la 25-30 metri de fază, nu pot să afirm că a fost sau nu ofsaid. Oricare ar fi părerea mea, aş fi acuzat de subiectivism. În schimb, domnul Coroiu le-a reproşat arbitrilor că golul s-a marcat dintr-o poziţie neregulamentară.

ADEZIUNE PLUS

La faza celui de-al doilea gol, marcat de echipa Metalul, cei din anturajul oaspeţilor, au reproşat faptul că golul s-a înscris în minutele de prelungire, nicidecum că ar fi existat un fault la portar sau henţ,  premergător golului. În articol se scrie despre faulturi grosolane.

Vreau să vă aduc la cunoştinţa că singurul fault „grosolan” a fost atunci când jucătorul echipei Metalul, Pitea Răzvan, născut în 2001, a avut un duel, umăr la umăr, cu un alt jucător, dar cu 2-3 ani mai mare decât el. Cei doi urmăreau mingea în apropierea marginii suprafeţei de joc, iar în urma contactului dintre ei, jucătorul oaspete a căzut în apropierea bordurii care înconjoară terenul.

Jocul a fost oprit, dar nu s-a dictat fault în favoarea echipei oaspete, jucătorul continuând meciul până la sfârşitul acestuia. Nu au existat atacuri grosolane, care să pericliteze integritatea corporală a echipierilor niciuneia dintre formaţii. Singurele cartonaşe galbene luate de jucătorii echipei Metalul au fost acordate pentru trageri de tricou şi pentru întârzierea repunerii mingii de către portarul echipei. Cartonaşul roşu luat de jucătorul echipei Metalul a survenit în timpul reprizei a doua, jucătorul nostru ripostând la pumnul primit de la jucătorul echipei CS Ocna Mureş.

Domnul Coroiu spune că jucătorii lui nu au lovit, dar… dacă avem puterea să recunoaştem, putem afirma că toţi cei trei jucători au fost eliminaţi corect. Dacă erau doar simple îmbrânceli, sunt sigur ca nu se ajungea la eliminări.

Am intrat la finalul meciului în vestiarul oaspeţilor, i-am felicitat pentru jocul prestat, discutând cu domnul Coroiu pe tema arbitrajului şi cu jucătorul Brânzoiu Adrian pe marginea primei eliminări. Am spus-o şi atunci, o spun şi acum, că dintr-un meci jucat fără probleme până în minutul egalării de 1-1, au intervenit eliminări, nervi, acuze pe marginea arbitrajului.

Poate pe viitor ar trebui ca şi la jocurile juniorilor să existe un observator de joc sau un al patrulea arbitru, care ar putea interveni la nivelul băncilor de rezerve, sau asupra situaţiilor neprevăzute din timpul jocului (refuzul jucătorului eliminat de a părăsi banca de rezerve etc.). Este un lucru greu realizabil datorită aspectului financiar, mai mult decât precar, al tuturor echipelor din judeţ, mai ales în ceea ce înseamnă sectorul juvenil. Altfel, ne acuzăm unii pe alţii de lucruri care mai de care mai murdare, uitând şi lăsând mai la urmă ceea ce este de fapt cel mai important obiectiv – educarea  tinerilor copii într-un mediu sănătos.

Probabil că atunci când vom învăţa să ne respectăm şi să fim respectaţi, să respectăm competiţia, în general, şi munca copiilor, în special, va exista un progres cât de mic. Repet, încă o dată: regret gestul făcut faţă de acel jucător, şi sper ca să nu mai existe discuţii întemeiate, sau mai puţin întemeiate, faţă de echipa Metalul Aiud.

Cristian Gabriel BIRO antrenor Metalul Aiud

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de 1 martie, Mărțisor 2021. Ce sms-uri, felicitări şi urări puteţi trimite cu ocazia venirii primăverii?

Mesaje de 1 martie 2021 • Mesaje de Mărţişor • Mesaje de primăvară, SMS -uri, FELICITARI de 1 martie şi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

Scuze tardiste si vorbe goale la acuzatii intemeiate 20 noiembrie 2012 at 16:54

De taceai Biro mai bine era,caci se scuza mai tare se acuza !Vorbe goale…..

Aiudean 22 noiembrie 2012 at 13:30

Acest articol a fost propus de finul lui Biro „marele”arbitru divizionar dan lucian care incearca sa-si scuze prestatia penibila a fiului sau.Dane tu cu neamurile tale ati stricat tot fotbalul din oras.

Comentariile sunt oprite