ȘTIREA TA: Alte imagini ale rușinii, pe râul Arieș din Munții Apuseni: Maldărele de gunoaie plutesc spre civilizație

Alte imagini ale rușinii, cu mii de PET-uri și fel de fel de gunoaie, au fost trimise, joi, redacției ziarului Unirea.ro, prin intermediului paginii de Facebook.

Creşterea debitului râului Arieş, din Munții Apuseni, din cauza precipitaţiilor şi topirii zăpezii de pe munte a dus la apariţia unor imagini apocaliptice, cu mari cantităţi de deșeuri din plastic ce sunt transportate în aval.

ELIT

Situaţia se repetă în fiecare primăvară. Creşterea debitelor râului antrenează cantităţi uriaşe de peturi din plastic aruncate în timpul ierii de către cei care locuiesc în amonte. Cei mai mari poluatori sunt locuitorii comunelor amonte de barajul de la Mihoieşti, situat pe teritoriul oraşului Câmpeni.

Este vorba despre localităţile turistice de pe cursul Arieşului Mare. Proprietarii de pensiuni aruncă sticlele din plastic la marginea râului, pentru a evita plata unor sume suplimentare la societatea care colectează gunoiul. În acest mod, zeci de tone de peturi ajung în apa râului şi sunt transportate spre Turda.

Mihail David - 2020

Barajul de la Mihoieşti acţionează, parţial, ca o barieră naturală, dar cantităţi mari de peturi trec de acumularea de apă şi sunt duse în aval. Autorităţile sunt neputincioase, în lipsa unei minime conştiinţe morale a poluatorilor. Ca în fiecare an, se aşteaptă scăderea debitului răului pentru a fi adunate peturile care rămân pe malul apei.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...