Rămâi conectat

Ştirea zilei

ȘTIREA TA: Albaiulienii, NEMULȚUMIȚI de carantinarea cetățenilor veniți din străinătate la hoteluri din oraș: ”Urlau că nu mai suportă izolarea și se aruncă de la balcon”

Publicat

în

O postare de pe rețeaua de socializare facebook a provocat miercuri diverse reacții în rândul internauților, după ce au aflat că la Hotel Cetate din Alba Iulia ar fi plasate în izolare mai multe persoane, cel mai probabil venite din străinătate și care trebuie să se supună dispozițiilor ordonanței militare.

Postarea îi aparține lui Ovidiu Jidveian care susține că persoanele aflate la Hotel Cetate sunt și indisciplinate, fiind în permanentă ceartă cu jandarmii și strigă de la balcoane. Totodată, acesta este de părere că aceste persoane ar fi trebuit să fie cazate în zonele de periferie ale orașului, unde riscul de a intra în contact cu alți cetățeni este mai scăzut, cei aflați în izolare fiind se pare și indisciplininați.

”Nu știu ce a fost în capul autorităților locale să facă Centru de Carantină la Hotel Cetate, în inima Cetății lângă zeci de blocuri, unde sunt marea masă a cetățenilor orașului?! Oare nu s-au găsit locuri de cazare la marginea orașelor unde riscul este mai mic ca acești cetățeni „disciplinați” să interacționeze cu oamenii?

Electrica Furnizare Discount

Chiar credeți că respectă acești oameni, conaționalii noștri, de care suntem atât de mândrii, indicațiile autorităților? Vă spun eu că nu, este o ceartă permanentă cu jandarmii, se urlă de la balcoane și este un mare risc de interacțiune cu acestă zonă intens populată și tranzitată.

Vă rog să vă treziți domnilor decidenți până nu ajungem ca și Suceava!”, a scris Jidveian pe facebook.

De aceeași situație se plâng și o parte din cei care locuiesc în cartierul Ampoi 3, în apropiere de pensiunea M.A., unde de asemenea se află persoane în izolare.

Există de asemenea și cetățeni care susțin decizia autorităților: ”Și care e problema că sunt cazați acolo???? Și la pensiunea M.A. în Ampoi 3 sunt cazați și nu e atâta zarvă. Înainte de a face astfel de afirmații puneți-vă în locul acelor oameni. Și noi toți trebuie să stăm în casă așa că de unde așa mare risc să interacționeze cu acești oameni?”, este de părere un albaiulian.

Un alt cetățean afirmă ”că în această perioadă zona nu este nici tranzitată si nici populată așa cum dumneavoastră declarați, iar acele persoane sunt oameni la fel ca noi cu aceleași drepturi, nu au boli incurabile . Boala incurabilă este aceea scoasă din gura unor oameni răi și fără suflet.”

Mă uit pe geam la Hotelul Cetate și văd că a devenit ,,o fortăreață „, la câte forțe de ordine sunt preajma lui. Și asta pentru ce? Ca să-i păzească pe unii care stau bine-mersi pe banii nostri în condiții de 3 sau 4 stele.
De ce trebuie păziți? Sunt prinși că nu respectă carantina, salutări și duși în arest preventiv sau la Aiud.

Eu sunt de 7 zile în izolare la domiciliu PE BANII MEI și nici prin gând nu-mi trece să părăsesc locuința. Totul ține de conștiința fiecăruia. Dar ceea ce se întâmplă la Hotelul Cetate nu este nici normal, nici moral.”, susține un altul.

Cert este că albaiulienii se tem pentru sănătatea lor și sunt nemulțumiți în legătură cu această hotărâre de a carantina la hotelurile din oraș persoane venite din străinătate, convinși fiind că se putea găsi o soluție mult mai bună.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Testele de salivă în școli: În loc să își testeze copiii acasă, unii părinți VÂND kiturile pe internet

Publicat

în

Testele de salivă în școli: În loc să își testeze copiii acasă, unii părinți VÂND kiturile pe internet

La aproape trei luni ce când a început noul an şcolar, elevii vor fi, în sfârşit, testaţi. Procedura nu e însă obligatorie, iar şcolile au pasat responsabilitatea părinților. Pe internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu teste cu salivă.

Majoritatea școlilor au optat ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, de două ori pe săptămână.

În ceea ce privește comunicarea rezultatelor, nu este o decizie unitară, fiecare școala decide cum să facă. Astfel, unele școli vor să afle rezultatul doar dacă este pozitiv, altele au cerut toate rezultatele, iar altele au solicitat părinților să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.

Electrica Furnizare Discount

Pentru că testarea nu e obligatorie, unii părinți au ales să nu o facă. Pe internet, au început să fie deja comercializate aceste kituri cu teste pe baza de salivă.

„Eugen Ilea, președinte pentru București al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, a declarat la Digi24 că, în opinia lui procedura nu va avea rezultatul scontat.

Autoritățile nu au gândit această activitate de testare în unitățile școlare cum o fac celelalte state.

CITEȘTE ȘI: ASTĂZI: Copiii au început testarea înainte de ore, cu testele de salivă primite. Ce se întâmplă la un rezultat pozitiv

Nemulțumirea noastră este dată de faptul că în familie nu ajunge pachetul nedesigilat, astfel că aceste teste ar putea fi compromise atunci când sunt manipulate de mai multe mâini.

Plus că avem aceste teste doar pentru săptămâna aceasta”, a spus el.

Folosirea testelor pentru salivă la școală are încă multe necunoscute, atât pentru părinți, cât și pentru elevi.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Noi dotări pentru grădinița și creșa „Prichindel”, din Cugir: Primăria a lansat licitația de peste 40.000 de lei

Publicat

în

Noi dotări pentru grădinița și creșa „Prichindel”, din Cugir: Primăria a lansat licitația de peste 40.000 de lei

Primăria Orașului Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizare, în cadrul proiectului „Furnizare dotări in cadrul proiectului „Reparație capitală gradiniță și creșă Prichindel, orașul Cugir”. Valoarea totală estimată a contractului este de 43.557,70 lei, fără TVA.

Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de acoperire cu servicii educaţionale în oraşul Cugir. Scopul proiectului este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării grădiniţei şi creşei Prichindel.

Electrica Furnizare Discount

Grupul tinta care va beneficia de rezultatele proiectului este format din familii tinere cu, copii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 7 ani, care vor avea posibilitatea de a-şi încredinţa copilul unui mediu care să le ofere siguranţă şi educaţie.

În mod indirect grupul tinta al proiectului va fi reprezentant de comunitatea de cetateni, care vor beneficia de condiţii educaţionale de o calitate ridicata pentru viitoarele generaţii de copii.

Odată cu realizarea măsurilor de reabilitare, modernizare si dotare a Grădiniţei şi Creşei Prichindel Cugir, instituţia de învăţământ va putea funcţiona conform normelor şi a legislaţiei în vigoare. Crearea unei zone de creşă ce poate funcţiona independent de grădiniţă va contribuie la diversificarea serviciilor educaţionale la nivel local, ceea ce va conduce la o creştere semnificativă a numărului de părinţi care se vor adresa unităţii şcolare. Instituţia de învăţământ va asigura un mediu ofertant cultural şi educativ propice pentru dezvoltarea armonioasă şi echilibrată a copiilor de la vârste fragede.

Achiziţia pentru furnizarea dotărilor pentru obiectivul de investiţii „Reparaţie capitala Grădiniţă si Cresa Prichindel, oraşul Cugir” este parte integranta din proiectul finanţai prin intermediul Programului National de Dezvoltare Locala.

Produse solicitate:
LOT 1 Dotări mobilier pentru grădiniță și creșă U.M. Cantitate Termen maxim de livrare (zile)
1 Dulap depozitare lucruri personale buc 10 60
2 Dulap cu geam pentru medicamente buc 1 60
3 Pat alb cu grilaj și saltea buc 2 60
4 Pat cu saltea pentru cabinet medical buc 1 60
LOT 2 Dotări electrocasnice U.M. Cantitate Termen maxim de livrare (zile)
1 Uscător rufe profesional buc 2 60
2 Stație de călcat profesională buc 2 60
3 Aspirator profesional buc 7 60
4 Masă de călcat profesională buc 2 60
5 Mașină de spălat haine profesională buc 2 60

Citește mai mult

Ştirea zilei

BILANȚ PARȚIAL 6 decembrie| 803 de cazuri COVID-19 și 54 decese înregistrate în România, în 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL 6 decembrie| 803 de cazuri COVID-19 și 54 decese înregistrate în România, în 24 de ore

Autorităţile au anunţat datele parțiale privind infectările şi decesele din ultimele 24 de ore, cauzate de COVID-19.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 803 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 54 de decese. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare