Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ȘTIREA TA: Albaiulienii, NEMULȚUMIȚI de carantinarea cetățenilor veniți din străinătate la hoteluri din oraș: ”Urlau că nu mai suportă izolarea și se aruncă de la balcon”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O postare de pe rețeaua de socializare facebook a provocat miercuri diverse reacții în rândul internauților, după ce au aflat că la Hotel Cetate din Alba Iulia ar fi plasate în izolare mai multe persoane, cel mai probabil venite din străinătate și care trebuie să se supună dispozițiilor ordonanței militare.

Postarea îi aparține lui Ovidiu Jidveian care susține că persoanele aflate la Hotel Cetate sunt și indisciplinate, fiind în permanentă ceartă cu jandarmii și strigă de la balcoane. Totodată, acesta este de părere că aceste persoane ar fi trebuit să fie cazate în zonele de periferie ale orașului, unde riscul de a intra în contact cu alți cetățeni este mai scăzut, cei aflați în izolare fiind se pare și indisciplininați.

”Nu știu ce a fost în capul autorităților locale să facă Centru de Carantină la Hotel Cetate, în inima Cetății lângă zeci de blocuri, unde sunt marea masă a cetățenilor orașului?! Oare nu s-au găsit locuri de cazare la marginea orașelor unde riscul este mai mic ca acești cetățeni „disciplinați” să interacționeze cu oamenii?

Chiar credeți că respectă acești oameni, conaționalii noștri, de care suntem atât de mândrii, indicațiile autorităților? Vă spun eu că nu, este o ceartă permanentă cu jandarmii, se urlă de la balcoane și este un mare risc de interacțiune cu acestă zonă intens populată și tranzitată.

Vă rog să vă treziți domnilor decidenți până nu ajungem ca și Suceava!”, a scris Jidveian pe facebook.

De aceeași situație se plâng și o parte din cei care locuiesc în cartierul Ampoi 3, în apropiere de pensiunea M.A., unde de asemenea se află persoane în izolare.

Există de asemenea și cetățeni care susțin decizia autorităților: ”Și care e problema că sunt cazați acolo???? Și la pensiunea M.A. în Ampoi 3 sunt cazați și nu e atâta zarvă. Înainte de a face astfel de afirmații puneți-vă în locul acelor oameni. Și noi toți trebuie să stăm în casă așa că de unde așa mare risc să interacționeze cu acești oameni?”, este de părere un albaiulian.

Un alt cetățean afirmă ”că în această perioadă zona nu este nici tranzitată si nici populată așa cum dumneavoastră declarați, iar acele persoane sunt oameni la fel ca noi cu aceleași drepturi, nu au boli incurabile . Boala incurabilă este aceea scoasă din gura unor oameni răi și fără suflet.”

Mă uit pe geam la Hotelul Cetate și văd că a devenit ,,o fortăreață „, la câte forțe de ordine sunt preajma lui. Și asta pentru ce? Ca să-i păzească pe unii care stau bine-mersi pe banii nostri în condiții de 3 sau 4 stele.
De ce trebuie păziți? Sunt prinși că nu respectă carantina, salutări și duși în arest preventiv sau la Aiud.

Eu sunt de 7 zile în izolare la domiciliu PE BANII MEI și nici prin gând nu-mi trece să părăsesc locuința. Totul ține de conștiința fiecăruia. Dar ceea ce se întâmplă la Hotelul Cetate nu este nici normal, nici moral.”, susține un altul.

Cert este că albaiulienii se tem pentru sănătatea lor și sunt nemulțumiți în legătură cu această hotărâre de a carantina la hotelurile din oraș persoane venite din străinătate, convinși fiind că se putea găsi o soluție mult mai bună.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea