Rămâi conectat

Sport

Știința Bacău – Volei Alba Blaj 3-1, în derby-ul Diviziei A1! Uriașă surpriză în Moldova, campioana, tot mai departe de titlu!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a pierdut derby-ul etapei a 17-a a Diviziei A1 la volei feminin, scor 1-3 (25-18, 20-25, 26-28, 16-25), cu Știința Bacău și se îndepărtează de cel de-al 4-lea titlu consecutiv.

Echipa din „Mica Romă s-a împiedicat în Moldova, după o partidă în care s-a prezentat modest și nu contat decât în primul set. O uriașă surpriză a sezonului regulat, iar dacă trupa lui Zakoc se prezintă perfect în Champions League (4 victorii din 4, lider al Grupei A și aproape de o calificare istorică), în schimb, în campioantul intern a dat semne evidenete de slăbiciune și s-a îndepărtat de titlu, având șanse mai degrabă matematice.

Campioana și-a diminuat drastic șansele la titlu, după ce a suferit a treia înfrângere stagională, iar liderul CSM București, principala contracandidată la trofeu are 6 puncte avans în clasament și avantajul celor două victorii directe din sezonul regulat, fără a pierde puncte!

Volei Alba Blaj și-a întrerupt, tocmai când avea mai mare nevoie să nu piardă puncte, seria de 11 victorie împotriva băcăuancelor, dintre cale ultimele 5 cu același scor 3-0! Bacăul s-a dovedit într-o zi mare, dovedind de ce a fost singura echipă din România ce a smuls un punct primei clasate în 2018!!!

Blajul a mizat în formula de start pe Marina Vujovic, libero-ul revenit după o accidentare ce a ținut-o departe de fileu în întâlnirile cu Medicina Tg. Mureș și Dinamo, deși jucătoarea din Serbia nu era refăcută complet.

Campioana și-a arătat forța doar în primul set în care a condus în permanență, distanțându-se rapid, astfel că la al doilea time-ut tehnic Volei Alba Blaj avea un avantaj consistent 16-8 ce s-a dovedit decisiv, chiar dacă a fost fructificată doar a 4-a minge de set.

Situația s-a schimbat radical în actul secund, când formația lui Florin Grapă a etalat alt volei, unul mult mai consistent, cu un blocaj ce a început să conteze. Blajul s-a văzut condusă cu 5-1 și 8-2, a încercaă să remonteze, dar nu a reușit să întoarcă soarta setului, apropiindu-se în câteva rânduri la un punct (11-10, 13-12, 14-13), dar atât! Bacăul era în prim plan și de la 16-13 s-au îndreptat sigur spre restabilirea egalității.

*Setul al treilea, dramatic!

La fel de prost a început deținătoarea setului și setul al treilea, iar Zakoc, pentru a-și trezi elevele a fost obligat să efectueze modificări în formulă și să-și epuizeze time-out-urile în startul setului, până la 1-6!!! A intrat Ramona Rus, ce a revitalizat spectaculos evoluția vizitatoarelor, partida s-a strâns, Blajul a revenit spectacolos și de la 4-8, la primul time-out tehnic, a realizat 5 puncte consecutive și a preluat conducerea cu 11-10. Partida a căpătat accente dramatice, s-a mers cap la cap până la al doilea time-out tehnic, când Volei Alba Blaj avea avantaj minim 16-15. Știința nu renunță, aprinde meciul după ce reusește să egaleze la 22 și să aibă prima minge de set la 24-23, anulată. A fost rândul gazdelor să anuleze prima minge de set a oponentelor și să egaleze la 25, următoarea minge fiind însă câștigată de Blaj, ce a condus cu 26-25. O fază controversată, fază la care Blajul a solicitat bloc-aut, aduce egalitatea la 26, iar Djuric (fosta echipieră a Blajului) înfige pumnalul într-un final incendiar, iar gazdele au câștigat dramatic setul cu 28-26 și au întors tabela în favoarea lor!

Blajul continuă, la fel ca în precedentele două seturi, să înceapă extrem de prost „parțialul”, trezindu-se condusă cu 8-3 în al 4-lea set! Echipa din „Mica Romă” este pusă la respect de o replică extraordinară a Bacăului, ce a ajuns la 12-6, defilând pe teren. Ziua proasă a Blajului a continuat, iar la al doilea time-out tehnic era condusă cu 16-10. Vizitatoarele nu renunță, mai strâng setul de la 11-18 la 14-18, dar Ciocian continuă ziua de grație și Blajul este în genunchi, prăbușită, fără scăpare.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Aleksandra Crncevic – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Lena Moellers, Selime Ilyasoglu, Lynda Morales, Ramona Rus, Slavina Koleva. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Joi, la Sibiu, un meci important în Champions League, cu Developres Rzeszow, un succes parafând calificarea istorică între primele şase echipe din Europa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea