Rămâi conectat

Economie

Știi să folosești corect bonurile de masă? Cât de mari sunt amenzile pentru nerespectarea procedurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea 165/2018, privind acordarea tichetelor, în vigoare de la 1 ianuarie 2019, reglementează modul de acordare al acestora, dar și modul în care se folosesc.

Beneficiarii acestor tichete nu pot folosi un număr mai mare de astfel de bonuri decât numărul zilelor lucrate într-o lună. În caz contrar sunt sancționați cu 0,5 puncte de amendă, adică 72,5 lei în condițiile în care la ora actuală, punctul de amendă este de 145 de lei.

Tichetele folosite în alt scop decât cel prevăzut și pentru care a fost emis aduce o amendă de 1,5 puncte, adică 217,5 lei.

Cei care vând dar și cumpără tichete sunt amendați cu 3 puncte, respectiv 435 de lei.

Unitățile de cazare care acceptă tichetele de la alte persoane decât cele care sunt înscrise pe tichete sunt amendate cu 7 puncte, adică 1.015 lei.

Diminuarea valorii nominale sau emiterea unor tichete cu alte valori decât cele care sunt prevăzute în lege, dacă tichetele sunt folosite sub valoare lor sau în alte scopuri decât cele pentru care au fost emise, atrag după sine și cele mai mari amenzi care ajung la 2.030 adică 14 puncte de amendă.

Cu 2.030 lei vor fi amendate și firmele care nu dau tichete aferente sau nu alimentează cardurile pentru perioada lucrată sau eliberează tichete care nu conțin toate informațiile necesare.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea