Rămâi conectat

Actualitate

Știați că AZI e ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII MINTALE? Tema ediţiei din acest an – viaţa cu schizofrenie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, la nivel mondial, este sărbătorită Ziua Sănătății Mintale.

Evenimentul, care are rolul de a pune în lumină importanţa menţinerii unei sănătăţi mintale optime, de a educa publicul cu privire la implicaţiile bolilor mintale şi de a conştientiza cum decurge viaţa celor afectaţi de tulburări psihice, este marcată în fiecare an pe 10 octombrie, începând din 1992, la iniţiativa Federaţiei Mondiale pentru Sănătate Mentală şi cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Comisarul european pentru sănătate a atras atenţia asupra faptului că în toate statele membre UE, depresia acută reprezintă una dintre principalele trei cauze ale incapacităţii de muncă şi pensionării anticipate.

Tema ediţiei din acest an este „Viaţa cu schizofrenie” – o încercare de a înţelege povara resimţită atât de persoanele bolnave, cât şi de familia acestora. „Experienţa de a trăi cu schizofrenia este o durere intensă, de durată şi adesea insuportabilă, alături de o senzaţie de izolare socială, generată de discriminare şi prejudecăţi”, scriu organizatorii.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, sanatatea mintală este strâns legată de comportament. Problemele de ordin social, mintal sau comportamental pot interactiona, amplificandu-si efectul asupra atitutidinii si bunastarii.

Consumul excesiv de substante, violenta impotriva femeilor sau a copiilor, depresiile sau starile de anxietate sunt predominante si mai greu de suportat atunci cand se suprapun peste somaj, venituri scazute, excludere sociala, stil de viata nesanatos sau nerespectarea drepturilor omului.

Mesajul transmis de International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health de la Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Sănătății Mentale: Azi vă dorim să vă bucurați de o minte limpede & puternică, să vă cunoașteți propriile vulnerabilități și să învățați să le țineți sub control.

Vă încurajăm, de asemenea, să stați aproape de cei care suferă din cauza unei tulburări mintale, să le fiți sprijin și să-i ajutați să beneficieze de cele mai bune tratamente disponibile. Fiindcă da, problemele de sănătate mintală sunt tratabile, și majoritatea se ameliorează cu succes!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea