Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ștergerea datoriilor aferente fostului cinematograf Columna la bugetul local, ca urmare a preluării de către Primăria Alba Iulia, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia, au de aprobat în ședința din 29 ianuarie, ștergerea datoriei pe care ”România Film” o are la bugetul municipiului după ce administrația locală a preluat cinematograful Columna.

Prin proiectul de hotărâre supus spre dezbatere și adoptare Consiliului local al municipiului Alba Iulia, se propune scăderea din evidența fiscală a Direcției Venituri din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia a creanței fiscale în cuantum de 60290,85 lei (impozit clădiri: 50049 lei, majorări de întârziere aferente impozitului pe clădiri: 8964,07 lei, taxă teren: 1148,35 lei, majorări de întârziere aferente taxei pe teren: 129,43 lei) datorată de Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor „România-Film”, reprezentând pasivul aferent imobilului Cinematograf Columna, ca urmare a încheierii Protocolului de predare – primire însușit de Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia.

La 24 septembrie 2020, Primăria municipiului Alba Iulia și RADEF “România Film” au semnat procesul verbal de predare primire pentru imobilul „Cinematograf Columna”. Reprezentanții celor două părți au constatat starea avansată de degradare a clădirii și faptul că aceasta nu mai este funcțională.

Următorul pas este aprobarea ștergerii datoriilor acumunate la bugetul local, noul proprietar fiind Primăria Alba Iulia. În afara datoriilor la bugetul local, clădirea este grevată doar de datorii la furnizorul de apă Apa CTTA SA sucursala Alba Iulia.

Va urma apoi procedura de aprobare a demolării clădirii, având în vedere că aceasta nu mai prezintă siguranță în exploatare și revitalizarea zonei urbane ocupate în prezent. În primă fază vor fi amenajate parcări la nivelul solului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională Patru elevi din Alba Iulia și unul din Sebeș s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, după ce au obținut locul I la faza județeană a concursului. Citește și: FOTO O tânără violonistă din Alba, premiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea