Rămâi conectat

Sport

Stelian Gherman îşi va prelungi cu un an şi jumătate contractul cu FC Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După parcursul mulţumitor din turul campionatului, încheiat pe poziţia a 6-a, cu 22 de puncte, antrenorul Stelian Gherman îşi va prelungi contractul cu „alb-negrii” cu încă un sezon şi jumătate. Tehnicianul clujean a preluat FC Unirea cu o săptămână înaintea startului, într-un moment dificil, când a semnat o înţelegere valabilă pentru şase luni, cu posibilitatea prelungirii. „Sunt satisfăcut de cela realizate în acest tur. Îmi pare rău însă că n-am acumulat cu două puncte mai mult, vezi partidele cu Luceafărul Oradea, Juventus Bucureşti sau Arieşul Turda pentru a încheia pe podium„, a spus Gherman. N-ar fi exclus însă ca în această pauză competiţională, divizionara secundă să se despartă de câţiva jucători importanţi, pe lângă Bucurică, C. Cornea sau G. Petcuţ. „S-ar putea să existe anumite surprize în privinţa plecărilor, totul depinde însă de cum se va rezolva chestiunea financiară„, a spus Gherman.

*Fără rabat la kilograme

Principalul unirist susţine însă că nu l-a mulţumit calitatea prestaţiilor uniriste în prima parte a stagiunii. „Până la un anumit punct a fost în regulă, mai ales în partea defensivă, dar sunt foarte multe de reglat în prisma jocului de atac. Şi transferurile dorite vizează întărirea acestui compartiment„, a mai declarat Gherman, care l-a remarcat în primul rând pe Bucurică. „Este un fotbalist exponenţial, m-aş bucura să continue la Alba Iulia, însă este logic să înţelegem că merită să evolueze la un nivel superior„. Gherman a fixat în principiu data reluării antrenamentelor 16 ianuarie, dar în funcţie de rezolvarea problemelor financiare ar putea ca pregătirea să înceapă mai devreme cu o săptămână. Antrenorul albaiulienilor intenţionează ca în această vacanţă să efectueze o serie teste fizice şi spune că va fi foarte exigent în privinţa surplusului de greutate. „O să-i penalizez pentru fiecare kilogram în plus, nu o să fac niciun rabat. I-am atras atenţia şi lui Mircea Oprea, care se află între teren şi banca tehnică. M-a ajutat mult în toamnă şi aş vrea să mai continue să joace şi în retur„, a conchis Gherman. FC Unirea aşteaptă astăzi ca Empoli să achite suma de 50.000 de euro pentru a nu intra sub incidenţa penalizării cu două puncte. În cazul în care italienii nu se vor dovedi „parolişti” se va apela la soluţia de avarie (o rată din drepturile TV) şi acţionari pentru a evita scadenţa memoriilor celor foşti 5 jucători – Kanyuka, Cernea, Spătaru, G. Ivan şi Ad. Câmpeanu. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea