Ziarul Unirea

Ştefan Popa Popa’s la „Nunta de Aur” de la Aiud

    Miercuri, 25 ianuarie, Primăria şi Consiliul Local Aiud organizează, în colaborare cu Filiala Aiud a Serviciului de Ajutor Maltez din România, cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului „O jumătate de secol împreună”, cu dedicaţie pentru familiile care aniversează „Nunta de Aur”. Astfel, 33 de familii sunt până în acest moment protagonistele festivităţii organizate de municipalitate, în parteneriat cu SAMR Aiud. Până vineri, 20 ianuarie, aiudenii care în anul 2012 împlinesc 50 de ani de la căsătorie, dar care nu s-au căsătorit în municipiul Aiud, sunt aşteptaţi la Biroul Comunicare şi Relaţii Publice, pentru a completa lista sărbătoriţilor. Fiind vorba despre un eveniment tradiţional în municipiul Aiud, care a servit drept bun exemplu şi pentru alte localităţi din judeţul Alba şi care se adresează unor oameni speciali, primarul Mihai Horaţiu Josan a dorit ca la ediţia din acest an să participe şi cetăţenii de onoare ai municipiului Aiud. Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s şi-a confirmat deja prezenţa la eveniment, iar artista Adela Mărculescu urmează să comunice până la sfârşitul săptămânii dacă prezenţa domniei sale va fi posibilă, declarându-se încântată de invitaţia primită.
Alături şi de personalităţile care au primit de-a lungul timpului titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Aiud”, miercurea viitoare îşi vor primi distincţia din partea primarului Horaţiu Josan şi mama tripletelor, Ionela Danciu, poetul Ion Mărgineanu şi omul de cultură Zoltán Lörincz, în urma hotărârii adoptate de Consiliul Local Aiud, în luna decembrie a anului trecut.
Nu în ultimul rând, organizatorii îi vor premia, conform obiceiului deja consacrat, pe cei mai vârstnici aiudeni: Ana Voicea din oraşul Aiud, născută în 1913, şi Ioan Crişan din localitatea Păgida, născut în 1916, ne-a declarat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii aiudene.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419