Rămâi conectat

Curier Județean

Ștefan Drăgoi, consilier pentru romi din Primăria Aiud, reţinut pentru trafic de influenţă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Consilierul pe problemele romilor din Primăria Aiud, Ştefan Drăgoi, a fost reţinut ieri pentru 24 de ore de către Direcţia Generală Anticorupţie Alba pentru trafic de influenţă.

Acesta va fi prezentat astăzi Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă pe 29 de zile.

Potrivit unor surse judiciare Ştefan Drăgoi ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane de etnie romă diferite sume de bani pentru a le obţine atribuirea prin concesiune a unor terenuri pentru construcţia de locuinţe, terenuri aflate în proprietatea primăriei Aiud.

Drăgoi, care este angajat al Primăriei pe postul de expert local pe problemele romilor şi șeful Filialei Partida Romilor din Aiud, a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de lei. El a fost reţinut de către ofiţerii DGA Ala pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Dosarul a fost instrumentat de către DGA şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

UPDATE 1: Biroul de informare și relații publice din cadrul DGA precizează că ”la data de 1 august a.c., la S.J.A. Alba a fost înregistrat denunţul lui K.A., un cetăţean care a sesizat faptul că, în luna aprilie 2012, Ștefan Drăgoi a pretins şi primit suma de 50 euro. Ulterior, lui K.A. i-a fost repartizată o parcelă de teren, fiind emisă o hotărâre a Consiliului Local Aiud în acest sens.

Potrivit reprezentanților Primăriei Aiud nu a existat până în acest moment nicio informare oficială cu privire la natura faptelor pentru care Drăgoi a fost reținut.

”Indiferent de natura faptei noi o considerăm o acțiune privată cu care autoritățile locale din Aiud nu au nicio legătură, principiul fundamental al activității Primăriei și Consiliului Local Aiud fiind acela al respectării în totalitate a prevederilor legislației în vigoare”, a transmis administrația locală.

UPDATE 2: ”Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează cercetări cu privire la un angajat al Primăriei municipiului Aiud, suspectat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. În cauză, s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă ( D.G.I.P.I.).

Ieri, 2 august a.c., pe baza informaţiilor obţinute, ofiţerii S.J.A. Alba, sub coordonarea procurorilor, au organizat o acţiune de prindere în flagrant, angajatul Primăriei municipiului Aiud fiind prins în timp ce primea 200 de lei mită de la un denunţător pentru a facilita atribuirea unei parcele de teren prin concesiune, din proprietatea primăriei, în scopul construirii unei locuinţe.

Cercetările în această cauză au fost demarate în urma unui denunţ formulat de un cetăţean la data de 1 august a.c., potrivit căruia referentul din cadrul Primăriei municipiului Aiud, sub pretextul că are influenţă asupra unor funcţionari din Primărie şi consilieri din cadrul Consiliului Local Aiud, i-a solicitat o sumă de bani pentru a-i facilita atribuirea unei parcele de teren aflată în proprietatea primăriei, prin concesiune, în scopuri private.

Cu privire la referent existau date că a solicitat şi primit sume de bani de la mai multe persoane în acelaşi scop, anterior fiind înregistrat un apel la linia telverde anticorupţie 0800806806, precum şi un denunţ privind fapte de corupţie comise de acesta. Denunţurile au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, ieri fiind organizată acţiunea de prindere în flagrant.

În urma cercetărilor efectuate şi pe baza probatoriului existent în cauză, funcţionarul a fost reţinut cu ordonanţă pe 24 de ore pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 257 Cod penal, rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal. Acesta urmează ca astăzi, 3 august a.c. să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celui în cauză”, se arată în comunicatul de presă al Direcției Generale Anticorupție.

UPDATE 3: Ștefan Drăgoi va fi cercetat în continuare în stare de arest. Acesta a primit vineri, 3 august, mandat pentru 29 de zile. De asemenea, primarul, Mihai Horațiu Josan, a decis suspendarea sa de funcția deținută la Primăria Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea