Rămâi conectat

Actualitate

Statul român va suporta 50% din salariul angajaților cărora le este redus programul de lucru: Anunțul ministrului Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Violeta Alexandru a anunțat că statul va acoperi diferența de salariu pentru angajații cărora le este redus programul de lucru și, pe cale de consecință, salariul. 700.000 de oameni din mediul privat ar urma să beneficieze de noile măsuri anunțate de Ministerul Muncii, după ședința de guvern de vineri.

”Noul pachet de măsuri se adresează angajaților și angajatorilor care au greutăți din cauza pandemiei”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul muncii, la finalul ședinței de guvern. Angajatorii vor putea reduce cu cel mult jumătate programul de muncă al angajaților, fără ca salariul oamenilor să fie afectat de această măsură.

”Reducerea timpului de lucru se va face doar pe baza informării și consultării sindicatelor, respectiv a salariaților, în cazul în care nu există sindicat în respectiva unitate și se poate face pentru o perioadă de cel puțin cinci zile lucrătoare, cu anunțarea salariatului cu cinci zile anterior producerii acestei decizii”, a mai declarat Violeta Alexandru.

Pentru ca o companie să beneficieze de această facilitate, cel puțin 10% dintre salariați trebuie să lucreze cu program redus, iar cifra de afaceri din luna anterioară luării acestei măsuri trebuie să fie cu cel puțin 10% mai mică decât cea înregistrată în luna similară a anului 2019. În aceeași ordonanță s-a introdus o prevedere care se adresează celor care au lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență.

”Se vor acorda 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, urmând ca banii să fie acordați o singură dată, pentru echipamentul necesar desfășurării activității de telemuncă”, a mai precizat ministrul muncii. Impactul bugetar pentru toate aceste măsuri va fi de 2,5 miliarde de lei.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea