Rămâi conectat

Actualitate

Statul ”nu mai încape” de micii comercianți, majoritatea mici fermieri care își vând produsele pe marginea drumului

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANSVSA a tăbărât pe micii comercianți, majoritatea mici fermieri care își vând produsele pe marginea drumului

Printr-un comunicat de presă, autoritatea sanitar-veterinară anunță că în perioada 12-14 iulie 2019, au fost efectuate controale tematice la nivel național pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor a cerinţelor legislaţiei Uniunii Europene și naționale aplicabile comerţului stradal cu produse de origine animală provenite din producția internă.

În această acțiune, inspectorii sanitari veterinari au colaborat cu reprezentanții Inspectoratelor de Poliție județene, respectiv cu cei ai Jandarmeriei Române. Astfel, au fost efectuate 1.325 de verificări, dintre care: – 571 de controale au fost realizate la micii producători, care comercializau direct către consumatorul final produsele primare de origine animală (lapte crud, ouă, carne de pasăre sau lagomorfe, miere,etc.), obținute în gospodăriile proprii, în apropiere de locul de producere sau în alte locuri neamenajate (pe trotuare, în locurile de popas, parcările auto) situate de-a lungul căilor rutiere (comerț stradal); – 754 de controale au fost realizate la persoanele care comercializau direct către consumatorul final alimente de origine animală (brânzeturi, produse din carne, etc.) obținute în gospodăriile proprii, în apropiere de locul de producere sau în unități de vânzare cu amănuntul, în alte locuri neamenajate (pe trotuare, în locurile de popas, parcările auto) situate de-a lungul căilor rutiere (comerț stradal).

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 267 de sancțiuni contravenționale în caloare de 364.700 de lei. Totodată, au fost reținute oficial 1.790 de kg produse de origine animală (brânzeturi, lapte crud, produse din carne) și 165 de ouă, comercializate în condiții neigienice, fără respectarea lanțului frigorific și a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrată.

ANSVSA reamintește în comunicare care este numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.
.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea