Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Statele europene vor putea fi obligate să preia solicitanții de azil! Ce presupune pactul pe migrație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Statele europene vor putea fi obligate să preia solicitanții de azil! Ce presupune pactul pe migrație

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord privind migrația și azilul, a anunțat președinția spaniolă, miercuri, potrivit Reuters.

„Ambasadorii UE au ajuns la un acord privind reglementarea care abordează situațiile de criză și forța majoră în domeniul migrației și azilului”, a declarat Președinția Spaniolă a UE într-o postare pe rețaua X, anterior cunoscută sub numele de Twitter.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comisia Europeană a anunțat, cu doar câteva ore mai devreme de anunțarea deciziei, că UE se află „pe ultima sută de metri” pentru a reforma politica de migrație și a cerut statelor membre și parlamentarilor să dea undă verde noului pact privind migrația și azilul.

În timpul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, Franța, vicepreședintele Comisiei UE responsabil cu pactul privind migrația și azilul, Margaritis Schinas, a subliniat că „istoria ne privește”.

El i-a îndemnat pe europarlamentari să aprobe noul pact înainte de alegerile parlamentare europene din anul viitor.

Dacă UE nu reușește să se pună de acord cu privire la reforma care a fost pregătită începând din 2016, „vom alimenta afirmațiile false făcute de inamicii democrației, de dezinformarea rusă că Europa nu este capabilă să gestioneze migrația”, a subliniat Schinas.

Potrivit comisarului UE, lacunele din politica de migrație a blocului sunt „probabil cel mai mare factor de atracție” pentru traficanții de persoane și migrația neregulată.

El a mai afirmat că UE plătește prețul absenței unei politici UE unificate, deoarece reacționează „la evenimente diferite pe baza unor instrumente ad hoc și într-un mediu regulamentar fragmentat.”

Ce presupune pactul pe migrație

Pachetul legal, printre altele, instituie o procedură comună la frontierele UE cu o verificare rapidă pentru a stabili dacă un migrant ar fi eligibil pentru protecție internațională înainte de a intra în bloc și accelerează procedurile de repatriere pentru cei ale căror cereri sunt respinse.

De asemenea, impune solidaritatea obligatorie, cerând statelor membre ale UE să preia solicitanții de azil în cazul în care un stat membru al UE se confruntă cu o presiune migratorie prea mare.

Pactul se concentrează, de asemenea, pe stabilirea de parteneriate cu țările de origine și de tranzit.

Ambasadorii UE au discutat miercuri așa-numitele „măsuri de criză,” care constituie cea mai controversată parte a pachetului.

Se aștepta ca statele membre ale UE să ajungă la un acord săptămâna trecută, dar mișcarea a eșuat din cauza disputei dintre Germania și Italia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II Pilonul II, beneficiează de la începutul lunii martie, de o măsură inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență și reglementată de Uniunea Europeană. Este vorba desre o majorare semificativă a fondurilor în conturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea