Rămâi conectat

Curier Județean

Starea pârtiilor la Domeniul Schiabil Şureanu și Arieşeni, 18-20 ianuarie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domeniul Schiabil Şureanu

Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).

Distanță: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.

Drum: singura porțiune care pune mici probleme de accesibilitate șoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Șureanu, și anume tronsonul dintre barajul Oașa și pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă unele porțiuni de carosabil accidentat și îngust. Totuși, el este accesibil oricărui tip de autovehicul, fiind obligatorii anvelopele de iarnă și, pentru orice eventualitate, lanțurile pentru roți.

Pârtii: toate cele 9 pârtii (A 1, A 2, A 3, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2) sunt funcționale. Stratul de zăpadă măsoară, acum, aproximativ 35-40 cm grosime. Predomină zăpada de tip powder, ideală pentru freeride și snowboard. Pe alocuri pârtiile prezintă mici porțiuni de gheață, însă ele nu pun mari probleme la coborâre.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Șureanu va ninge abundent vineri și sâmbătă. Ninsorile vor continua apoi în săptămâna următoare, însă vor fi slabe cantitativ. Important este faptul că stratul de zăpadă va crește semnificativ, fiind perfect pentru orice tip de alunecare pe pârtie. Temperaturile în weekend vor varia între de -15 și + 2 grade Celsius. Instalații de cablu: telescaunul și teleschiurile vor funcționa în regim normal, de marți până Duminică, între orele 10.00 – 17.00.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitori de schi & snowboard în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei și la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei afterski¬-uri la baza pârtiilor; unități de cazare la Oașa, în Luncile Prigoanei și în Poarta Raiului.

Arieşeni (stațiunea Vârtop)

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Drum: este accesibil oricărui tip de autovehicul. Pârtii: stratul de zăpadă atinge aproximativ 30 cm, fiind potrivit pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Arieșeni va ninge vineri și sâmbătă, urmând ca săptămâna viitoare, începând de miercuri, să vină ninsori puternice. Temperaturile vor varia, în weekend, între -13 și + 2 grade Celsius.

Instalații de cablu: cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 09.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Serviciul Turism, din cadrul Consiliului Județean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în Alba Iulia, în cartierul Bărăbanț în interiorul unei locuințe: Pompierii s-au deplasat la fața locului

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU în Alba Iulia, în cartierul Bărăbanț în interiorul unei locuințe: Pompierii s-au deplasat la fața locului Un incendiu a izbucnit în jurul orei 12:30, în Alba Iulia, în cartierul Bărăbanț, în interiorul unei camere al unei locuințe. Pompierii din Alba Iulia intervin cu 3 autospeciale pentru localizarea și stingerea incendiului. Detașamentul de pompieri Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea