Rămâi conectat

Actualitate

Sprijinul financiar de la stat pentru șomajul tehnic se va prelungi până în iunie 2021: OUG, publicată în Monitorul Oficial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a decis vineri să reglementeze prelungirea sprijinului financiar al statului pentru cei cu activitatea afectată de măsurile luate din cauza răspândirii COVID-19 și pentru prima jumătate a anului viitor. Aceasta s-ar fi acordat doar până la 31 decembrie 2020. În acest sens, luni a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanța ce stabilește prelungirea aplicării măsurilor până la sfârșitul lunii iunie a anului viitor.

Măsura a fost luată în contextul în care în urma alegerilor parlamentare de duminică va trebui instalat un nou Guvern – chestiune care ar fi putut să ducă la adoptarea tardivă a prelungirii sprijinului financiar al statului.

Așadar, luni a apărut Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 211/2020, care se aplică de la data publicării în Monitor, prin care sunt prelungite, până la 30 iunie 2021, subvenționarea șomajului tehnic și indemnizația acordată profesioniștilor cu activitatea oprită. Desigur, aceste măsuri se vor aplica în 2021 numai în domeniile în care există restricții.

Vorbim, mai precis, de ajutorul cu indemnizațiile de șomaj tehnic pentru activitățile suspendate (OUG 30/2020), inclusiv pentru firmele a căror activitate se suspendă din cauza infectărilor (OUG 120/2020), dar și de indemnizațiile pentru profesioniștii cu activitatea întreruptă (OUG 30/2020).

Indemnizația de șomaj tehnic este de 75% din salariul brut, însă statul acoperă cel mult 75% din câștigul salarial mediu brut. Indemnizațiile pentru profesioniști (acordate lunar) sunt, de asemenea, în cuantum de 75% din câștigul salarial mediu brut.

Anterior apariției ordonanței de urgență, ajutoarele erau valabile numai până la finalul anului curent.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea