Rămâi conectat

Actualitate

Sprijinul financiar de la stat pentru șomajul tehnic se va prelungi până în iunie 2021: OUG, publicată în Monitorul Oficial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul a decis vineri să reglementeze prelungirea sprijinului financiar al statului pentru cei cu activitatea afectată de măsurile luate din cauza răspândirii COVID-19 și pentru prima jumătate a anului viitor. Aceasta s-ar fi acordat doar până la 31 decembrie 2020. În acest sens, luni a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanța ce stabilește prelungirea aplicării măsurilor până la sfârșitul lunii iunie a anului viitor.

Măsura a fost luată în contextul în care în urma alegerilor parlamentare de duminică va trebui instalat un nou Guvern – chestiune care ar fi putut să ducă la adoptarea tardivă a prelungirii sprijinului financiar al statului.

Așadar, luni a apărut Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 211/2020, care se aplică de la data publicării în Monitor, prin care sunt prelungite, până la 30 iunie 2021, subvenționarea șomajului tehnic și indemnizația acordată profesioniștilor cu activitatea oprită. Desigur, aceste măsuri se vor aplica în 2021 numai în domeniile în care există restricții.

Vorbim, mai precis, de ajutorul cu indemnizațiile de șomaj tehnic pentru activitățile suspendate (OUG 30/2020), inclusiv pentru firmele a căror activitate se suspendă din cauza infectărilor (OUG 120/2020), dar și de indemnizațiile pentru profesioniștii cu activitatea întreruptă (OUG 30/2020).

Indemnizația de șomaj tehnic este de 75% din salariul brut, însă statul acoperă cel mult 75% din câștigul salarial mediu brut. Indemnizațiile pentru profesioniști (acordate lunar) sunt, de asemenea, în cuantum de 75% din câștigul salarial mediu brut.

Anterior apariției ordonanței de urgență, ajutoarele erau valabile numai până la finalul anului curent.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele mâine, 7 decembrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele EuroIns mâine, 7 decembrie 2023 Polițele de asigurare emise de către Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. își vor înceta valabilitatea automat pe data de joi, 7 decembrie, conform anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Un avertisment al ASF, menționează că toate polițele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare