Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sprijin pentru crescătorii români de animale: Fonduri de peste un miliard de lei prin PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sprijin pentru crescătorii români de animale: Fonduri de peste un miliard de lei prin PNRR

Crescătorii de animale români vor primi un sprijin financiar pentru colectarea gunoiului de grajd, prin PNRR, după ce au fost alocați bani din fonduri europene pentru ajutorul fermierilor.

România are alocat un buget de 1,13 miliarde de lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru realizarea sistemelor integrate de colectare şi valorificare a gunoiului de grajd, a declarat, luni, la Iaşi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, aflat în vizită la o fermă zootehnică din comuna Vlădeni.

„Mă bucur să văd, în judeţul Iaşi, antreprenori dedicaţi şi preocupaţi de agricultura românească. Ferma pe care am vizitat-o este un exemplu de bune practici, unde calitatea se îmbină cu tradiţia. Sunt impresionat de managementul acestei societăţi care se angajează să asigure un climat sănătos pentru mediul înconjurător prin promovarea sustenabilităţii şi prevenirea poluării, mai ales prin reducerea consumului energetic, a deversărilor de apă, a emisiilor de gaze în aer, buna gestionare a deşeurilor. Vreau să amintesc, cu această ocazie, de bugetul pe care îi avem prin PNRR, 1,13 miliarde lei, pentru sistemele integrate de colectare şi valorificare a gunoiului de grajd. Îmi doresc să avem, într-un viitor cât mai apropiat, multe astfel de ferme şi societăţi care înţeleg că acesta este drumul spre un viitor verde, sănătos şi aici vreau să mulţumesc tuturor autorităţilor locale care au început deja să implementeze sistemele privind managementul deşeurilor”, a subliniat ministrul.

Potrivit unei postări a ministerului de resort, pe pagina oficială de Facebook, MMAP este foarte aproape de lansarea apelului de proiecte prin PNRR a sistemelor integrate de colectare şi valorificare a gunoiului de grajd.

Astfel, activităţile propuse prin viitoarele proiecte vor cuprinde acţiuni specifice destinate construirii de sisteme comunale integrate (platforme comunale, platforme individuale pentru fermierii mici şi mijlocii), precum şi activităţi de modernizare a sistemelor comunale integrate pentru comunităţile cu platforme comunale existente, în vederea reducerii emisiilor de amoniac şi a poluării cu nitraţi.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană.

Bogdan Ilea

Publicat

în

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care administrează proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) să extindă licența de exploatare a zonei auro-argintifere pentru un termen suplimentar de cinci ani. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea