Sprijin din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru cei din linia întâi. Căminul bisericesc “Peregrinus” – pus la dispoziția cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Sprijin din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru cei din linia întâi. Căminul bisericesc “Peregrinus” – pus la dispoziția cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia continuă sprijinul comunității în lupta cu noul coronavirus, punând la dispoziția cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, o locație aflată în apropierea unității medicale, în proximitatea Schitului Sfântul Lazăr, de pe strada Francisca din oraș. Astfel, eroilor din linia întâi le va fi oferit căminul bisericesc “Peregrinus”, un loc binecuvântat de Dumnezeu, unde cadrele medicale se vor putea odihni și vor putea servi masa.

Deoarece reglementările sanitare, care interzic ca masa să fie luată la comun, nu au permis ca reprezentanții Arhiepiscopiei să le ofere și o masă caldă medicilor, mâncarea este adusă în sistem de catering de către alți voluntari, potrivit informațiilor pe care le-a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe din municipiul reședință de județ.

ELIT

Așadar, ajutorul Arhiepiscopiei a fost ușor limitat din cauza restricțiilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Însă reprezentanții au pus la dispoziția cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia condiții foarte bune, pentru ca aceștia să-și poată desfășura în continuare munca împotriva acestei pandemii.

Mai trebuie menționat și faptul că, în ultimele zile, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu a demarat în Protopopiatul Ortodox Român Alba Iulia o acțiune susținută de identificare a persoanelor izolate, bolnave, vârstnice sau fără sprijin din parohiile protopopiatului, prin Programul „Solidaritate prin Filantropie.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...