Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spitalul Orășenesc Cugir, dotat cu aparatură și materiale de protecție pentru combaterea răspândirii COVID-19: Paturi ATI, medic anestezist și saloane pentru internarea asimptomaticilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

În contextul epidemiologic actual, Spitalul Orășenesc Cugir și-a adaptat planul de achiziții în sensul asigurării atât a materialelor de protecție cât și a aparaturii necesare în lupta privind combaterea răspândirii noului virus COVID-19.

În acest sens, în prima jumătate a anului 2020 au fost achiziționate 2 aparate de ventilație mecanică care asigură o metodă de tratament cu eficiență clar dovedită în terapia insuficienței respiratorii acute hipercapnice, a edemului pulmonar acut cardiogenic și a insuficienței respiratorii acute hipoxemice la pacienții imunodeprimați, 2 aparate de sterilizare cu etilenoxid, destinate sterilizării aparaturii medicale utilizate atât în policlinică cât și în spital, stratificarea cauzată de carbondioxide combinate cu oxidul de etilena în mai multe concentrații, având menirea de a evita pierderile de sterilizare, 4 nebulizatoare cu ajutorul cărora se efectuează dezinfecția după fiecare procedură medicală, consultație, 1 analizor portabil de biologie moleculară iPonatic Real Time PCR destinat testării pacienților în vederea identificării infecției cu virusul SARS COV 2, precum și un număr de peste 1700 de teste rapide pentru identificarea infectării cu virusul mai sus amintit.

În momentul de față, Spitalul Orășenesc Cugir dispune de 3 paturi ATI, dotate cu 3 aparate de ventilație mecanică și are încadrat un medic anestezist care ar putea asigura asistența medicală pacienților care ar necesita un astfel de tratament, în cazuri excepționale.

Totodată, în luna iulie a.c. au fost finalizate lucrările de amenajare a spațiului din cadrul Laboratorului de imagistică medicală, în vederea punerii în funcțiune a noului aparat digital de roentgendiagnostic, un aparat Roentgen digital cu două posturi scopie și grafie, model Apollo DRF, obținând avizele necesare de la autoritățile în drept și depunând cererea pentru obținerea autorizației de utilizare a instalației. De îndată ce vom obține autorizația de utilizare a instalației, vom putea asigura pacienților radiografii de înaltă calitate care vor contribui la stabilirea cu claritate a diagnosticului la pacienții care se prezintă la spitalul Cugir

Începând cu data de 20 iulie, conform solicitării Ministerului Sănătății, fiecărui spital i s-a cerut să-și identifice spații disponibile pentru internarea pacienților confirmați Covid asimptomatici. În acest sens, au fost identificate un număr de 10 paturi în cadrul Compartimentului de boli infecțioase unde pot fi internați pacienții confirmați COVID asimptomatici sau ușor simptomatici, iar din 21 iulie până în momentul de față, avem o rată de utilizare a paturilor de 100%, în cadrul acestui compartiment. Conform noii legislații, pacienții asimptomatici se internează în spital pe o perioadă de minim 48 de ore. Ulterior, la propunerea medicului curant, aceștia pot fi externați .

Pacienții asimptomatici cu factori de risc și pacienții simptomatici, cu forme ușoare, se pot externa după minim 10 zile de la internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei pentru minim 72 de ore. Testarea de control se va face în ziua 8 de la internare.

Începând cu luna martie a.c. și până în prezent, personalul spitalului a beneficiat de materiale de protecție, mănuși, măști, dezinfectanți, combinezoane, vizete de protecție, halate de unică folosință, botoși pentru protejarea împotriva infectării. De asemenea, personalul care își desfășoară activitatea intrând în contact direct cu pacienți suspecți beneficiază de testare gratuită, la anumite intervale de timp, pentru a putea interveni la timp în cazul unor infectări accidentale și pentru a preveni astfel răspândirea virusului. Totodată, având în vedere că este perioada specifică concediilor de odihnă, prin dispoziție internă, am prevăzut obligativitatea fiecărui angajat de a-și efectua testul Covid la revenirea din concediu.

Cu toate că au fost luate măsurile, pe care le-am considerat necesare în lupta cu acest virus, responsabilitatea fiecărei persoane este decisivă în combaterea răspândirii virusului SARS COV 2, de aceea recomandarea noastra este de a respecta indicațiile emise de specialiști în domeniu pentru că doar așa poate fi evitată o degenerare a situației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea