Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Spitalul Judetean de Urgență Alba va deveni spital clinic, în urma unui parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918”: Va fi introdus programul de licență de Asistență Medicală Generală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Judetean de Urgenta Alba va deveni spital clinic, în urma unui parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918”: Va fi introdus programul de licență de Asistență Medicală Generală

Astăzi, 19 iulie, la Spitalul Județean de Urgență Alba a avut loc o conferință de presă, unde a fost anunțată introducerea unui nou program de licență autorizat ARACIS – Asistență Medicală Generală, în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În cadrul conferinței au luat parte Ion Dumitrel – președinte Consiliului Județean Alba, Dan Popescu – administrator public al județului Alba, Diana Mârza – manager SJU Alba Iulia, Dan Crainic – director medical SJU Alba Iulia, Indreica Grațiela – președinte OAMGMAMR Filiala Alba și Daniel Breaz – rector UAB.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit rectorului Daniel Breaz, portofoliul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se va îmbogăți, de la 1 octombrie, cu o nouă specializare.

Mai exact, specializarea „asistență medicală generală” a fost autorizată să functioneze la Alba Iulia cu 60 de locuri.

Admiterea la această specializare va avea în vedere 50% media la BAC și 50% nota unui test grilă de anatomie.

Aproximativ 10 la suta vor fi locuri cu taxa, iar celelalte la buget. Specializarea se va desfășura pe parcursul a 4 ani, iar la final se va da examenul de licență.

Corpul profesoral va fi format dintr-o listă de 24 de medici primari, doctori în științe medicale, din Alba Iulia și din țară.

”Acest parteneriat ne va ajuta în creșterea gradului de spital de la categoria III la categoria II – clinic, ceea ce va însemna și un plus legat de finantare prin fondurile de la Casa de Asigurări de Sănătate Alba”, a completat managerul SJU Alba Iulia, Diana Mârza.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Umorul din Alba, pe locul doi la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului „Zâmbet în prier”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Umorul din Alba, pe locul doi la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului „Zâmbet în prier” Marți, 23 aprilie, în foaierul modernei construcții care adăpostește Centrul Cultural din Vișeu de Sus, a avut loc gala de decernare a premiilor ediției a XXII-a a Festivalului-concurs de satiră și umor „Zâmbete în Prier”, festival la care reprezentantul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea