Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia vine în sprijinul celor care călătoresc: Teste PCR și antigen SARS-CoV-2, cu codul QR pe rezultat

Publicat

în

La Policlinica Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia se efectuează teste Real Time PCR și teste rapide antigen, la cerere, contra-cost, pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, iar buletinele de analize emise sunt traduse în limba engleză și conțin codul QR (Quick Response Code – Cod Răspuns Rapid), necesar pentru facilitarea vizualizării rezultatului pentru călătoriile în străinătate.

Programările pentru recoltarea probelor în vederea efectuării testelor se efectuează în fiecare zi, între orele 7.00 – 15.00, iar programul de recoltare este de luni până vineri, între orele 10.00 și 12:30, respectiv sâmbătă și duminică, între orele 7.00 – 11.00. De regulă, se pot realiza programări de pe o zi pe alta, la numerele de telefon: 0735856818 sau 0258826272. Persoanele care vor să beneficieze de testare contra-cost trebuie să lase un număr de telefon și să prezinte buletinul (sau pașaportul), la punctul de recoltare.

Pentru testul antigen rapid (antigenic rapid), rezultatul este disponibil în aproximativ 30 de minute, iar recoltarea este de tip exudat nazofaringian. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia lucrează cu un test antigen rapid din lista celor acceptate și recunoscute la nivel european, astfel încât rezultatul să poată fi folosit pentru cei care doresc să plece în străinătate.

Electrica Furnizare Discount

În continuare, În ambulatoriul de specialitate (policlinică), se efectuează teste moleculare RT-PCR, pentru diagnosticarea COVID-19, rezultatele fiind disponibile în ziua respectivă.

Probele se recoltează la Policlinica Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, str. Mușețelului, nr. 2. Punctul de recoltare se află la parterul instituției, în stânga ușii de la intrare (pentru persoanele care intră). Pacienții nu sunt nevoiți să intre în interiorul clădirii, probele putând fi prelevate din exterior (pentru semnalizarea locației pe geam s-a lipit un afiș cu mesajul: Punct recoltare – TEST COVID).
Rezultatele vor fi transmise în format online sau pot fi ridicate, în format tipărit, de la fișierul policlinicii, etaj

1. Fiecare rezultat conține codul QR, necesar la punctele de trecere a frontierei, la check-in pentru persoanele care călătoresc cu avionul etc.
Testele PCR și antigen rapide au rolul de a depista persoanele bolnave de COVID-19, iar pacienții pozitivi vor fi contactați de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| ACCIDENT MORTAL la Căpâlna: O persoană a DECEDAT, în urma unui incident cu motocicleta. Au intervenit Salvamont și ISU Alba

Publicat

în

În cursul nopții de 5 spre 6 august, serviciul de Salvamont Alba, împreună cu ISU Alba, au intervenit pentru extragerea unei persoane decedate în urma unui accident mortal de motocicletă, în satul Căpâlna din comuna Săsciori.

Din primele informații, salvatorii au intervenit în cadrul evenimentului în urma unui apel la 112.

Electrica Furnizare Discount

Persoana decedată a fost predată Serviciului Județean de Medicină Legală.

Citește mai mult

Ştirea zilei

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Publicat

în

6 august: Prima bombă de la Hiroshima. „Little boy” a ucis între 90.000 și 146.000 de persoane

Data de 6 august, este ziua în care omenirea își aduce aminte faptul că știința și tehnologia pot declanșa catastrofe umanitare, în cazul în care apare un context cu o miză care poate genera acest lucru.

”Little Boy” a fost numele de cod al primei bombe atomice detonate în istoria umanității. Cea de-a doua avea să fie lansată peste doar trei zile, asupra unui alt oraș japonez, Nagasaki.

Electrica Furnizare Discount

Cele două bombe au fost construite în cadrul unei operațiuni care a primit numele de cod Proiectul Manhattan, inițiat de Statele Unite ale Americii și susținut de Marea Britanie și de Canada. Pentru Little Boy, bomba care a lovit Hiroshima, a fost folosit Uraniu 235, un izotop care se găsește în uraniul natural în proporție de doar 0,7%. Pentru crearea uraniului îmbogățit, au fost utilizate trei metode: electromagnetică, gazoasă și termală.

Little Boy, bomba care a fost lansată deasupra Hiroshimei

Întreaga operațiune a fost posibilă din punct de vedere teoretic datorită descoperirii fisiunii nucleare de către chimiștii germani Otto Hahn și Fritz Strassmann.

Decizia de a lansa bombele asupra Japoniei a fost luată după ce Imperiul Nipon a ales să ignore ultimatumul dat de Aliați pe 26 iulie 1945, prin Declarața de la Potsdam, în care îi cereau predarea necondiționată.

Nimeni nu știe exact câți oameni au murit în explozia bombei de la Hiroshima: estimările se situează între 90.000 și 146.000 de oameni.

Pe 15 august, Japonia a anunțat că se predă. Pe 2 septembrie, a semnat și actul oficial, aceasta fiind și data la care Al Doilea Război Mondial a luat sfârșit.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare