Spitalul din Cugir, prezent la Congresul Național de Chirurgie cu lucrări bazate pe cazuistica locală

Recent, la Centrul Internațional de Conferințe de la Sinaia a avut loc, cea de-a XVIII-a ediție a Congresului Național de Chirurgie. Evenimentul a avut ca temă principală “Chirurgia de azi-chirurgia viitorului” și a avut drept scop diseminarea continuă a informaţiilor şi a îmbunătăţirilor  considerabile aduse procedurilor chirurgicale, prin dezbaterea unor subiecte de actualitate din domeniu.

spital Cugir02Congresul a reunit peste 1300 de personalități naționale și internaționale, elite ale chirurgiei, reprezentând toate specialitățile chirurgicale, care au împărtășit din experiențele lor,  oferind o ocazie excelentă de a avea acces la informații valoroase.

La această manifestare chirurgicală de elită, cunoscutul medic chirurg al Spitalului Orășenesc Cugir, dr. Terezia Boruah(foto) a participat cu 4 lucrări științifice bazate pe cazuistica locală: ,,Algoritmi de diagnostic și tratament în bolile vasculare periferice – experiența Spitalului Orășenesc Cugir”;  ,,Melanomul malign plantar – diagnostic și atitudine terapeutică”;  ,,Tratamentul paliativ al pacienților terminali cu cancer colorectal”;  ,,Tratamentul chirurgical al gigantomastiei – prezentare de caz”. Potrivit medicului cugirean, lucrările prezentate s-au bucurat de aprecierea comitetelor științifice de evaluare, care au subliniat însemnătatea acestor participări, precum și faptul că medicina și implicit chirurgia de înaltă spital Cugir01performanță se pot practica și în spitalele mici.

,,O temă de actualitate în medicina românească a fost dezbătută în una dintre cele 4 lucrări științifice-și anume necesitatea existenței în spitalele mici a serviciilor de ingrijire paliativă a bolnavilor terminali oncologici. Înființarea acestor servicii este absolut necesară, deoarece supraviețuirea pacienților oncologici a crescut în ultima perioadă și ei au nevoie de îngrijiri medicale de calitate până în ultimele clipe de viață. O altă temă de interes a fost cea legată de algoritmii de diagnostic și tratament a pacienților cu boli vasculare periferice (arteriale, venoase și de etiologie mixtă). Studiul cazuisticii din Cugir și zonele limitrofe a demonstrat o incidență crescută a acestei patologii, legată și de expunerea la diverse noxe industriale. Lucrarea respectivă a evidențiat necesitatea standardizării unor algoritmi de diagnostic a acestor pacienți, care să permită administrarea celor mai adecvate tratamente”, a conchis dr. Terezia Boruah.

  (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...