Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spice Fitness renovează integral Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Donaţia pentru secţia ORL din partea grupul de firme Oancea este cea mai mare, în sumă absolută, din ultimii ani.

Secţia ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba va fi renovată integral prin cea mai mare sponsorizare primită în ultimii ani de această unitate medicală, sponsorizare oferită de grupul de firme Oancea din Alba Iulia, prin Spice Fitness.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba, ec. Nicoleta Coşarcă, a declarat pentru ziarul Unirea:

„De la construcţia secţiei de Oncologie am demarat o campanie de conştientizare şi de apelare la oamenii de afaceri din comunitate pentru ca aceştia să înţeleagă că existenţa spitalului depinde şi de implicarea lor. Campania pentru Secţia de Oncologie a fost un succes, demersului nostru alăturându-se foarte mulţi oameni de afaceri. Şi am continuat în acest sens, de data aceasta cu secţia de ORL. Întâmplarea fericită, pentru noi, a fost că unul dintre membrii familiei Oancea a fost internat în secţia de ORL şi a fost foarte mulţumit de serviciile noastre. Atunci familia Oancea a hotărât să investească în această secţie pentru că, din păcate, avem deocamdată nişte condiţii hoteliere care nu se ridică la standardele europene. De aici a început parteneriatul: au venit şi au identificat de ce este nevoie, ce este de făcut şi s-au oferit să renoveze integral secţia ORL. Pe lângă acestea, le-a fost arătat şi blocul operator ORL, acolo urmând să continue investiţia în mobilier. Aceasta înseamnă că în maxim o lună de zile vom avea o secţie ORL la standarde europene, de care vor beneficia toţi pacienţii care apelează la serviciile Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba. Secţia de ORL este dotată cu aparatura de specialitate necesară, la momentul actual. Ne vom orienta şi spre Ministerul Sănătăţii pentru a obţine finanţare şi de acolo”

Potrivit managerului Nicoleta Coşarcă, au mai existat sponsorizări consistente, în ultimii ani, pentru secţiile de Pediatrie, pentru Ginecologie şi Nou Născuţi, dar nu la nivelul celei pentru Secţia ORL:

”În secţia de Nou-Născuţi, după ce noi am terminat de zugrăvit, de renovat, am încheiat un parteneriat cu Procter & Gamble România de la care urmează să primim pătuţuri noi, mese de înfăşat pentru nou născuţi şi scaune de alăptare.”

Directorul medical al spitalului, dr. Dan Silviu Crainic, a declarat că donaţia pentru secţia ORL din partea grupul de firme Oancea este cea mai mare, în sumă absolută – 21.500 de euro – din ultimii ani, exprimându-şi speranţa că „aceasta să nu fie şi ultima”.

La Secţia ORL vor fi înlocuite absolut toate uşile de acces în saloane, instalaţia electrică, corpurile de iluminat, instalaţia de climatizare, pardoseala. Vor fi renovate toate grupurile sanitare din secţia ORL. De asemenea, va fi regândit şi reconstruit tot mobilierul din sala de operaţii de pe Secţia ORL.

Nicolae Oancea, patronul grupului de firme Oancea a declarat pentru ziarul Unirea că „am făcut această donaţie spre beneficiul întregii comunităţi din Alba Iulia, din judeţul Alba, pentru ca pacienţii care vor fi internaţi pe viitor în secţia ORL a Spitalului Judeţean Alba să beneficieze de cele mai bune condiţii. Am făcut această donaţie şi cu nădejdea că şi alţi oameni de afaceri îmi vor urma exemplul şi vor sprijini Spitalul Judeţean Alba, astfel încât, indirect, să facă un bine şi comunităţii în care trăiesc, semenilor lor internaţi aici.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea