Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Spice Fitness Alba Iulia donează 20.000 de lei Secţiei de Chirurgie a SJU Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spice Fitness din Alba Iulia aparţinând omului de afaceri Nicolae Oancea va sponsoriza din nou Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. De data aceasta omul de afaceri albaiulian şi-a anunţat intenţia ca suma de 20.000 Spital Alba Iulia02de lei să ajungă expres la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Şi mai exact, banii sunt destinaţi explicit achiziţionării de materiale medicale necesare în timpul şi după intervenţiile chirurgicale efectuate în blocurile operatoare de aici: de la aţa chirurgicală şi bisturiul de unică folosinţă până la bandaje sau banalul spirt medicinal.

“Îmi doresc ca această donaţie să fie interpretată doar ca un mic gest de recunoştinţă a societăţii civile, a foştilor sau potenţialilor pacienţi faţă de această echipă extraordinară de medici care face minuni în Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. Mă simt împlinit pentru că printr-un simplu gest am reuşit să facilitez pentru o perioadă de timp activitatea medicilor chirurgi de aici. Le mulţumesc pentru stropul de speranţă şi picătura de viaţă pe care le redau zilnic pacienţilor, echipei de chirurgi conduse de dr. Dan Pahonţu: dr. Dan Pavelean, dr. Cristian Barbonţa, dr. Ioan Susan, dr. Valeriu Isbăşescu, dr. Radu Vieru, dr. Cristina Suciu, dr. Bogdan Suciu, dr. Adrian Oancea. Evident, mulţumirea se îndreaptă şi către personalul medical din jurul acestora, care completează în mod util şi eficient etapele de recuperare şi tratament ale bolnavilor. Comunitatea din Alba le doreşte tuturor numai sănătate şi puterea de a ne reda şi nouă, tuturor, sănătatea!”, a declarat pentru ziarul Unirea patronul grupelor de firme Oancea din Alba Iulia, Nicolae Oancea.

Evident că nu ne poate decât bucura acest gest al domnului Oancea. Materialele medicale ne sunt cu atât mai necesare cu cât prin Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Alba avem un trafic de pacienţi operaţi de aproape 2500 de cazuri anual. Îi mulţumim în numele tuturor pacienţilor care vor beneficia de aceste consumabile”, a precizat pentru ziarul Unirea dr. Dan
Pahonţu.

Anul trecut, grupul de firme Oancea a mai ajutat cu o sumă mare de bani la renovarea Secţiei ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
În prezent, Secţia de Chirurgie este bugetată de Consiliul Judeţean Alba, pentru derularea unor lucrări de reparaţii capitale, cu suma de 2,3 milioane de lei, 400.000 de lei din aceasta reprezentând donaţie din partea altei firme din Alba.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este cea mai importantă unitate sanitară din judeţul Alba, pusă în funcţiune în anul 1973. Spitalul asigură asistenţă medicală de specialitate pentru aproximativ 67.000 de locuitori ai municipiului Alba Iulia, respectiv pentru aproximativ 383.000 de locuitori ai judeţului. Secţia de Chirurgie este dotată cu 65 de paturi pentru internare şi este deservită de 9 medici chirurgi şi 19 asistente medicale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea