Spectacolele de reconstituire istorică de la Alba Iulia, cu Garda Apulum, se mută de la ora 19.00

Paul Voicu - Primar 2020

Spectacolele de reconstituire istorică din Alba Iulia, puse în scenă de Garda Apulum, cu daci, romani, gladiatori și nimfe, cor avea loc din 4 mai de la ora 19.00.

Reprezentanții Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia au anunțat, joi, într-o informare de presă, că începând de vineri (4 mai), spectacolele Gărzii Apulum de la Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina vor avea loc de la ora 19.00.

ELIT

În aprilie, spectacolele au avut loc de la ora 18.00.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formații, Legiunea XIII GeminaLupii ApoulonuluiLudus Apulensis și Magna Nemesis. Formațiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local. De precizat că trupele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.

Mihail David - 2020

Spectacolele sunt susținute de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și Asociației pentru Istorie Vie Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...