Rămâi conectat

Curier Județean

Spectacol caritabil pentru ”Micul Prinț” din Alba Iulia – Leo Fortress vine în ajutorul lui Paul, un băiețel de 13 ani, care se luptă cu vitejie contra încercărilor vieții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povestea “Micului Prinț” este cunoscută pe plan mondial, fiind o carte care poate fi citită la orice vârstă, de nenumărate ori și de fiecare dată poate fi înțeleasă altfel. Povestea Micului nostru Prinț, Paul, nu este atât de cunoscută, din păcate, dar fiindu-le tuturor cu putintă să sustragă niste lecții de viată de la această “întruchipare a perseverenței”.

Paul este un băiețel în vârstă de 13 ani, care locuiește în Alba Iulia, și care se luptă cu vitejie contra încercărilor vieții. Diagnosticul lui este unul destul de învolt: encefalopatie infantilă schelară, postmeningoencefalită, ptoză palpebrală bilterală, strabism divergent, tulburare de coordonare vizuo motrică și paralizie la nervul optic stâng. Dar aceste lucruri nu îl reprezintă pe acest băiețel, care contra poverilor pe care le poartă, reușește să își trăiască viața exact ca orice alt copil- mergând la școală, dar doar cu ajutorul mamei deoarece el nu poate scrie, cântând atât la orgă cât și vocal, muzica fiind marea lui pasiune.

Asemănarea dintre Paul și Micul Prinț, și dintre “basmele” lor este verosimilă- în faimoasa carte scrisă de Antoine de Saint Exupéry se spune că „Dacă vrei să construiești un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori și alte materiale. Învață-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârșită.” Paul cu sigurantă a “tânjit destul după marea îndepartată”, iar acum are nevoie de noi pentru a strânge “lemne,cuie,unelte”etc.

De aceea, clubul de voluntariat Leo Fortress Alba Iulia vă invită la spectacolul caritabil pus în scenă pe data de 4 mai, la ora 18:00, localizându-se la Casa de Cultura a Studenților Alba Iulia. Prețul unui bilet va fi de 25 lei/adult și 10 lei/copil sub 14 ani, cu garanția că toți banii vor ajunge la construcția “vaporului” lui Paul.

Clubul de voluntariat Leo Fortress Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea