Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Spectacol astronomic impresionant pe cer, în prima noapte de primăvară: Planetele Jupiter și Venus vor părea că sunt aproape să se atingă pe cer

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Planetele Jupiter și Venus vor părea că sunt aproape de a se atinge pe cer, în ciuda faptului că distanța dintre ele este de aproximativ 600 de milioane de kilometri, iar prima noapte a primăverii calendaristice va oferi un spectacol astronomic impresionant pe cer.

Fenomenul de miercuri este denumit „conjuncție” în astronomie – atunci când o planetă pare că se apropie mult de o altă planetă, de o lună sau de o stea. Strălucirea lui Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, și a lui Venus, cea mai luminoasă, vor crea un efect spectaculos, spun astronomii de la NASA.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Spectatorii vor putea să vadă inclusiv patru dintre cele mai luminoase luni ale lui Jupiter. În ultimele săptămâni, planetele au părut că se apropie tot mai mult una de cealaltă, însă distanța reală dintre ele este de aproximativ 600 de milioane de kilometri.

Conjuncțiile au loc frecvent în sistemul nostru solar pentru că „planetele orbitează în jurul Soarelui într-o formă aproximativ similară – eliptică – și, deci, au traiectorii similare pe cer”, informează NASA.

Astfel, deși aceste două planete intră des în conjuncție „fără vreo însemnătate astronomică”, spune NASA, „ele fac un spectacol frumos pe cer”. Privitorii pasionați de urmărirea cerului, pot urmări planetele pe cerul nopții și cu ochiul liber, dacă cerul este senin și puțin „contaminat” de lumina artificială a orașului.

Sursa: digi24.ro

Foto: Shutterstock


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: PSD se situează în fruntea clasamentului, iar PNL este în creștere. AUR se află în scădere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: PSD se situează în fruntea clasamentului, iar PNL este în creștere. AUR se află în scădere Alianţa PSD-PNL ocupă primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile europarlamentare, cu 43,7%, urmată de AUR cu 17,5% şi de Alianţa Dreapta Unită cu 14,1%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Procentele sunt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea