Rămâi conectat

Actualitate

Şova: Licitaţiile pentru 10 tronsoane de autostrada (995 km) încep în noiembrie-decembrie. Până în 2020 vom avea peste 2.400 km

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

autostradaMinistrul Transporturilor Dan Şova s-a arătat optimist la Alba Iulia, în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi şi îşi menţine afirmaţia conform căreia, până în 2020, România va avea peste 2.400 de kilometri de autostradă deoarece este un program foarte simplu de urmărit, și din punct de vedere al finanțării, și din punct de vedere al programării.

Ministrul a mai spus că speră ca în noiembrie-decembrie să înceapă licitațiile de lucrări pentru cele zece tronsoane de autostradă, care au o lungime totală de 995 de kilometri. „Cei 995 de kilometri fac parte dintr-un memorandum care a fost votat în Guvern acum o lună privind strategia de absorbție a fondurilor europene pe fond de coeziune pentru rețea principală de autostrăzi 2007—2013 și 2014—2020. În total sunt 1.795 de kilometri, care vor fi realizați numai cu bani europeni, respectiv din Fondul de Coeziune rămas pe 2007-2013”, a spus Dan Şova, in 1 Mai, la Alba Iulia.

Acesta a precizat că a publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) anunțurile de participare în vederea realizării studiilor de fezabilitate. Termenul de depunere a ofertelor privind realizarea studiilor de fezabilitate pentru cele zece tronsoane este de 43 de zile, din data de 1 Mai. „O să le judecăm mai repede de 50 de zile și apoi vor avea patru luni de realizare. Cum se termină, le prezentăm la Comisia Europeană. Nu cred că vor fi probleme cu privire la admiterea lor și vom începe licitațiile de lucrări, sper eu, undeva în noiembrie — decembrie anul acesta”, a continuat Şova.

Tronsoanele de autostradă avute în vedere sunt: Craiova-Calafat (83 km), Ploiești-Buzău (75 km), Buzău-Focșani (67 km), București-Alexandria (85 km), Bacău-Pașcani (95 km), Brașov-Bacău (170 km), Focșani-Bacău (120 km), Pașcani-Siret (100 km), Alexandria-Craiova (140 km) și București-Giurgiu (60 km).

Potrivit autorităţilor, în 2014 ar urma să fie deschişi circulaţiei doar 60 de kilometri de autostradă, aproape jumătate faţă de 2013 când au fost inauguraţi puţin peste 100 de kilometri.

Foto arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea